Orsakar bilmotorcylinderfoderslitage och hur man bibehåller

motorcylinderfoder och kolvringar är ett par friktionsarbete vid hög temperatur, högt tryck, fråga om växelbelastning och korrosion. I fallet med komplexa långsiktigt arbete, är resultatet en cylinderfoder slitage orsakat av deformation, vilket påverkar motorns effekt, ekonomi och livslängd. Noggrann analys av orsakerna till slitaget på cylinderlocket är av stor betydelse för att förbättra motorens ekonomi.

För det första är de skäl cylinder liner slitage analys

cylinderfodret av arbetsmiljön mycket hårda, vilket resulterar i alltför många skäl att bära. Normalt bruk är normalt av strukturella skäl, men felaktig användning och reparation kan orsaka onormalt slitage.

1 struktur orsakar slitage

1) dåliga smörjförhållanden, cylinderfodret bära allvarlig del. Cylinderfodret del intill förbränningskammaren, en hög temperatur, dåliga smörjförhållanden. Frisk luft och bränsle erosion och utspädning indunstades, förhållanden förvärras den övre delen av den är i friktionstillstånd eller halvtorr friktion på cylindern, vilket är orsaken till svår förslitning av den övre delen av cylindern.

2) Övre delen utsätts för högt tryck, så att slitaget på cylindern är tungt och lätt. Kolvringen under sin egen elastiska kraft och pressas mot mottrycket i cylinderväggen, desto större det positiva trycket, smörjmedelsfilmbildning och underhåll svårare, förvärra mekanisk nötning. I kraftslaget minskar det positiva trycket gradvis, när kolven sjunker, och cylinderns slitage är lättare och lättare.

3) Mineralsyra och organisk syra orsakar korrosion av cylinderytan. Efter förbränning av den brännbara blandningen i cylindern, och sur oxid för att producera ånga, som löstes i vatten för att bilda en mineralsyra, genererade organisk syra tillsammans med förbränning, korrosiva verkan på ytan av cylindern, korrosion gradvis skrapning kolvringsfriktion Droppade och orsakade deformation av cylinderfodret.

4) Inmatning av mekaniska föroreningar, vilket leder till ökat slitage i mitten av cylindern. Damm i luften, smörjoljor och andra föroreningar, kommer in mellan kolven och cylinderväggen som orsakas av abrasiv förslitning. När damm eller föroreningar med kolven fram och åter i cylindern, eftersom den maximala rörelsehastigheten hos mittpositionen hos cylindern, bär det bort i mitten av cylindern.

2Wear orsakad av felaktig användning

1) Smörjoljefilter har dålig filtreringseffekt. Om oljefiltret inte fungerar korrekt, smörjoljan inte effektivt filtrerat smörjmedel som innehåller en stor mängd av hårda partiklar som är bundna till den dubbelcylinderfodret slitage ökas.

2) Luftfilterfiltreringseffektiviteten är låg. Luftrenaren är att ta bort effekten av damm och sand som finns i luften in i cylindern för att minska förslitning av cylinder, kolv och kolvringar och andra delar. Experiment har visat att om motorn inte är utrustad med ett luftfilter, ökar cylinderslitaget 6-8 gånger. Luftrenaren inte långvarig rengöring och underhåll, dålig filtrering, kommer att påskynda slitaget av cylinderfodret.

3) Låg temperatur drift under lång tid. drift vid låg temperatur under en lång tid, en som resulterar i dålig förbränning, började sot att sprida från cylinder hylsdelen, ministeriet för cylinderfodret allvarlig nötande förslitning, den andra orsakas av elektrokemisk korrosion.

4) Underlägsna smörjmedel används ofta. Vissa ägare är det enkla sättet att spara pengar, ofta vid vägkanten butiken eller för att köpa låg kvalitet smörjolja att använda skrupelfria oljehandlare, vilket resulterar i en stark övre cylinder korrosion, slitage än de stora 1-2 gånger dess normala värde.

3 Slitage orsakad av felaktigt underhåll 1) Cylinderhylsan är inte korrekt installerad. Vid montering av cylinderfodret, när monterings fel före, cylindrarna och vevaxel centrumaxel inte vinkelräta, kan orsaka onormal förslitning av cylinderfodret.

2) Kopparrörshålet i anslutningsstången är avböjt. I reparation, medan brotschning kopparhylsan vevstakens lilla änden, rymmaren hylsan lutande hål avböjning orsakad av kopparstång, kolvbulten och vevstakens lillände mittlinje inte är parallell med centrumlinjen, lutas åt sidan tvingar kolven av cylinderfodret Det kommer också att orsaka onormalt slitage på cylinderfodret.

3) Anslutningsstången är böjd och deformerad. Eftersom dalbana olycka eller andra skäl, av effekterna av stången böjdeformationen alstras, om inte omedelbart korrigeras fortsatt användning, kommer att påskynda slitaget av cylinderfodret.

4) Vevaxelanslutningsstångjournalen och huvudjournalen är inte parallella. Om motorn brinner på grund av bränning, etc., kommer vevaxeln att deformeras av kraftig inverkan. Om det inte korrigeras i tid, kommer det att accelerera slitage på cylinderfodret.

Lämna ett svar