Lär dig känna igen orsaken kol koks bilar förebyggande och sanering

Med hjälp av sin bil för att öka antalet körsträcka, såsom misslyckande kommer att åtföljas av uppkomsten av vissa misslyckanden kan undvikas, men vissa fel inte kan undvikas, Endast effektiva metoder kan vidtas för att minska skadan som orsakas av sådana misslyckanden. Problemet med kolförluster i motorn är en tornig händelse som inte kan undvikas och måste mötas.

koks skada

fordon som använder vanlig förkylning bilmotor skaka, skaka motorns tomgångsvarvtal, minskad effekt, ökad bränsleförbrukning, har en relation med koksen inuti motorn. När formuläret kol framtiden kommer att resultera i dålig motorns arbete, kommer det att finnas svårigheter att start, tomgång instabilitet, dålig acceleration, överdriven avgassystem, bränsleförbrukningen ökar och andra avvikelser som orsakas av effekterna av kolavsättning kommer bil: 1, 2 för att minska motoreffekten, ökad bränsleförbrukning 3, 4 kallstart problem, förbränningskammar insättningar men också en allvarlig knock! låg-hastighetsacceleration det fanns en buller, vilket orsakar skador på fem par kolvar och vevaxel, alltför stora utsläpp.

Koldioxidutsläpp kan delas in i ventiler, kolförbrukningar i förbränningskammaren och kolförbrukningar i inloppsröret.

Först ventiler, förbränningskammaravlagringar

beslut av EFI motorstyrfunktioner, när cylindern varje gång arbete är den första bränsleinsprutningsåterantändning, det ögonblick när vi avstängd motorn tändningen är avskuren omedelbart, men pulskvoten för den utsprutade gasen inte kan återvinnas, kan endast monteras på inloppsventilen och förbränningskammarens väggar, är bensin sannolikt att vara flyktiga, men bensin vax och lack är kvar ner, växer och lång sikt bensin staplade tjock lack, efter upprepad upphettning för att bilda en härdad koks. Om fler föroreningar dålig motor brinnande olja eller höja kvaliteten på bensin, då ventilen är ännu allvarligare koksbildning och snabbare. På grund av strukturen av svampliknande kol, är koks bildas när ventilen efter varje injektion av bränsle in i cylindern kommer att vara en del av den adsorberade, så att den verkliga koncentrationen av blandningen in i cylindern blir magert, vilket resulterar i dålig drift av svårigheter motorns utgångs, tomgång Onormala fenomen som stabilitet, dålig acceleration, snabb bränsle och temperering, överdriven avgas och ökad bränsleförbrukning. Om vi ​​kan orsaka allvarliga ventil stängd slappa, misslyckas med att göra en cylinder och cylindertrycket fungerar inte helt, även blockera ventilen så att den inte återvänder. Vid denna tidpunkt kommer ventilen och kolven att ha rörelseinterferens, vilket så småningom kommer att skada motorn.

För det andra inloppsröret kol

Eftersom hela arbetet av de olika motorkolvarna inte är synkroniserade, när motorn är avstängd, insugningsventilen kan inte helt stänga vissa cylindrar, några av de oförbrända Bränslet avdunstas kontinuerligt och oxideras, vilket ger vissa mjuka kolförbrukningar i inloppsröret, särskilt bakom gasen. Koksen gör å ena sidan inlopps rörväggen är uppruggad, är insugningsluftens virvel genereras i grov platser, påverka kvaliteten på inloppsluften och effekten av den blandade gasen. Å andra sidan kan dessa kolavsättningar blockera den lediga kanalen tomgångsstyrapparat fastkilning eller bortom dess justeringsintervall, för att orsaka en sådan låg tomgång, tomgångs skakning hastighet av olika tillbehörsanordningar är funktionsstörning, stänga av oljevehikel, avgas Överdriven standard, olja och andra fenomen.

koks för detta problem, bör vi försöka göra för att förhindra eller minska bildningen av kolavlagringar i villkoren för dagligt bruk när bilen för att förlänga livslängden på motorn.

1, regelbundet underhåll och rengöring

Förresten, kan betingelserna använda speciella rengöringsanordning medan fordonet för lätt rutinunderhåll delar till exempel koks insugningsröret och andra oljepassagen Gör en gratis städning.

2, att använda sig av höggradig bensin

bensin- och vax föroreningar Gummi är den viktigaste komponenten i motoravlagringar bildas, dvs hög renhet bensin kolbildning trenden är relativt liten, lägga höggradig bensin är relativt låga standarden på högoktanig bensin, är kolbildning möjligheten till fullständig och ren förbränning också relativt mycket lägre.

3, med hjälp av lämpliga bensin tillsats

Du kan använda några bra rykte service eller bil bensin tillsats anges av tillverkaren, är nu vanligt bensintillsatsen på marknaden är i stort sett delas in i två arter: en är underhållet av huvudförbränningsbensintillsats;

är avlägsnandet av en annan typ av rengörings sot baserad bensintillsats. Den kan klassificeras och läggas till enligt olika användningsvillkor och bilkörning av olika bilar. Var försiktig så att du inte blandar två olika märken bensin tillsatser med olika funktioner, och också uppmärksamma metoden för att lägga till produktbeskrivningen.

4, manuell växellåda bil växling för att maximera hastighet, hög hastighet gratis Running

och öka hastigheten växling är faktiskt hög hastighet med användning av en stort antal inloppsöppningen för spolning till Förhindra och minska avlagringen av koldioxidutsläpp och förbättra bilens kraft. Det rekommenderas vanligen att flytta hastigheten från 2500 till 3000 varv per minut.

5, inte en lång tid i tomgång skick arbets

ofta tomgång motion, lätt att bilda koks, vilket skulle orsaka otillräcklig inloppsluftmängden och främja avsättning av kol. Möjligheten till kolbildning turboladdade motorer är mer generell än den naturligt aspire fordonet, så noga med att inte stanna motorn Flameout eller klättring efter att ha kört vid hög hastighet, bör köra tomgång ca 10 minuter, för att undvika kolavsättning.

Lämna ett svar