Bil reparation DIY! Enkel självtestmetod för bromsbelägg

                

Förutom bilen nu är ett enkelt transportmedel, men också en hel del människors liv partner, många av mina vänner gillar att spela bil undrar bilar på sin fritid. Det finns även några vänner inte förstår bilen, men också hoppas att få mer kunskap om bilen genom bilens erfarenhet, använda denna kunskap för att kontrollera sina fordon i framtiden kommer vi att fortsätta att föra vissa fordon själv tips, första titt idag Självtest av bromsbeläggen.

On Self Test tips genom några enkla självtest oavsett metod för presentation, så att ägarna inte ens kan ersätta eller reparera det själv, men också snabbare förståelse av fordonsinformation, när som helst kan inte få en professionell inspektion fall självprövning och metod för att bestämma ett fordon mindre problem.

bromsbelägg och bromsskivorna är två delar av detta dokument är att förklara bromsarna, bromsbelägg måste bytas ut regelbundet, men inte visas under bromsarna i händelse av skada, dagligt bruk inte kräver ersättning.

● Hur kontrollerar jag bromsbeläggningarna själv?

Metod 1: Titta tjocklek

en ny bromsbeläggtjockleken är i allmänhet ca 1,5 cm, med användning av konstant friktions i tjocklek gradvis tunnare. Professionell teknisk personal rekommenderas, då tjockleken på bromsbelägget har visuellt observerats återstående 1/3 av den ursprungliga tjockleken (ca 0,5 cm) eller så, att ägaren kommer att öka frekvensen av självtestet, redo bytas ut. Naturligtvis, på grund av hjulnavets utformning har de enskilda modellerna naturligtvis inte förutsättningar för visuell inspektion, och det är nödvändigt att demontera däcken för att slutföra.

på båda sidorna av varje bromsdyna har en upphöjd flagga, flaggan i tjocklek av cirka tjugotre mm, vilket är de tunnaste gränsen ersättningsbromsar, om tjockleken hos bromsdynan Redan parallellt med detta märke måste det bytas ut. Därför, när tjockleken på bromskloss nära när denna flagga, måste ägaren alltid observera förberedelser, men är svårt att exakt visuellt observeras utan demontering av däcket, att många av modellerna i bromsarna när instrumentet är för tunt kommer det att finnas en positionsljus handbroms Snabbt, relativt självtest är mer bekvämt.

Tips: bromsbelägg bil och körvanor är inte strikt miljöbytesintervall, vanligtvis reser omkring sextio tusen kilometer skulle överväga att byta enligt. När bör krävas visuellt observeras skicklighet när bromsarna under underhållskontroll tunn, eftersom det finns ett fel skulle ha visuellt observerades professionell service station visuellt observeras av bromsok strängare än antalet.

vid

Om trumbromsar kommer att metoden inte kunna se kontrollen kan du avgöra om bromstrumbromsbackarna måste ersättas med följande två metoder.

vid

Metod 2: lyssna till ljudet

Om kranen åtföljs samtidigt bromsning & ldquo; järn gnugga strykjärn och rdquo; en hiss (det kan vara i bromsarna åtgärder som produceras när man kör anläggningen början), när bromsbeläggen måste bytas ut omedelbart. Eftersom gränsvärdena på båda sidor av bromsbeläggen har gnidts direkt bromsskivorna, visar det sig att bromsbeläggen har överskridit gränsen. I sådana fall ofta bromsskivan har skadats när du byter bromsbeläggen mot bromsskivan med kontrollen, ljudet inträffar, (se nedan) I det här fallet även byte av bromsbeläggen fortfarande inte kan eliminera brus, I allvarliga fall måste bromsskivan bytas ut.
Dessutom den dåliga kvaliteten på en del av filmen med hårda bromspunkter, det kommer också att producera onormalt ljud försvinner onormalt ljud efter
allmänna så genereras kommer avklinga med tiden med

tips: när en röst ofta hört bromsarna för sent, och den här gången mer eller mindre skadade bromsskivor. Bromsskivans pris är mycket högre än bromsklossens kvalitet. Därför rekommenderas att du kontrollerar bromsbeläggen ofta för att undvika skador på bromsskivan.

Metod 3: känna intensiteten

Om bromsarna är mycket svårt, och det är möjligt att friktionsbromsarna i princip försvunnit, och den här gången måste bytas ut, annars kommer det att leda till allvarliga olyckor .

Tips: Denna metod är relativt abstrakt, kan sätet för byxorna vara någon bra grepp och därmed utveckla en god vana av självgoda. Vilket ytterligare minskar bromseffekten kommer att leda till ökad bromsvätska förbrukas, medan utbyte av bromsbelägg för att fokusera inspektionsbromsolja.

● inköp av ersättnings rekommendation

Efter en hel del vänner från vana att köpa sin egen försäkring och underhåll av vissa material för att reparera butiker och underhåll, för inköp bromsbelägg vi rekommenderar till 4S butiken eller serviceverkstad för regelbunden inköp och utbyte, eftersom den nuvarande marknaden, särskilt i stadens auto bromsbelägg sortiment är varierat, verkligen svårt att skilja mellan sant och falskt, och priset är mycket olika, och vissa trettio eller fyrtio dollar av produkter helt enkelt misslyckas, är det inte rekommenderat att skilja sant vänner pseudo förmåga att inte söka billigare att köpa några undermåliga produkter äventyra trafiksäkerheten.
”äkta bromsbelägg sofistikerad förpackning, och komma med ett certifikat”
”undermåliga förpackningar, men det finns varumärken, men grov arbete, inget intyg”

● Om broms avvikelsen

många av mina vänner känner bilen en liten avvikelse fenomen i rörelse, ofta vid den här tiden kommer att avgöra behovet av hjulinställning. Det bör särskilt noteras att om fordonet färdas i alla normala inträffar bara en avvikelse när tunga bromsar kommer bromssystemet måste kontrolleras.

vid

Flera metoder som beskrivs ovan kan hjälpa bilägare att kontrollera bromsbeläggen dagligen naturligtvis blotta ögat bara om själv dom, är syftet att försöka hitta ett framförvarande fordon av problemet, det nuvarande huvud fordonsskick som involverar underhåll och utbyte arbete naturligtvis, men också lita på professionell reparation station att genomföra.

Lämna ett svar