Varför bil rutinunderhåll Tips för att ersätta de tre filter och olja

Som vi alla vet, kan fordonet endast regelbundet underhåll alltid upprätthålla en god kondition, men det finns en hel del människor skulle fråga: ” Dessa underhållsprojekt måste göra det lite? Om projektet inte fungerar, vilken inverkan kommer den på fordonet? ”För dessa frågor kommer vi kortfattat att förklara vikten av rutinunderhåll och konsekvenserna av dessa projekt på fordonet. Ägaren kan förstå rollen som underhåll vid fordonets långsiktiga användning.

En av rutinunderhåll: Varför måste vi ersätta de tre filter och olje

fordon med bensinmotor i rutinunderhåll, mest frekvent utbyte tillhöra tre filter och olja, vilken av dem? hänför sig till en tre filterbränslefilter, oljefilter och luftfilter, är deras roll att filtrera bensin, olja och luftföroreningar förhindra föroreningar från att komma in i det inre av motorn, vilket får motorn att arbeta onormalt slitage eller onormal Ett fenomen uppstår. Det yttersta målet att byta ut de tre filtren är att skydda motorn bättre och maximera motorens livslängd, vilket är det mest rutinmässiga underhållsobjektet.

rutinunderhåll av de två: Varför behovet av regelbunden ersättning av kuggremmen

Den huvudsakliga rollen för transmissionsrem används för att driva ventildrevmotor, motorns inlopps och avgasventiler i? Slå på eller av när det är lämpligt för att säkerställa att motorns cylindrar är ordentligt inandade och ventilerade. När Chiang Kai-shek och vissa modeller också ansvarig för att driva vattenpumpen bälte, såsom EFI Jetta Volkswagen-modeller bland, Santana 2000, Jetta, Audi och andra modeller.

tillhör gummi banddelen, med ökningen av motorns driftstid, transmissionsremmen och kamremmen fastsättning, såsom kuggrem spännrulle, timing bältes- och vattenpumpar är slitna eller åldrad . Därför, helst av motorn med transmissionsremmen, kommer tillverkarna har strikta krav, och en transmissionsrem ersättnings bilagor periodiskt inom en förutbestämd period, ersättningscykeln för motorn med olika konfigurationer varierar, i allmänhet i fordonet färdas till 6 Den ska bytas ut när den är 10 000 till 100 000 km. Den specifika ersättningscykeln ska baseras på fordonets underhållsmanual.

Lämna ett svar