Bil reparation tips, näsan hjälper dig att identifiera problemet med bilen

                

I bilen kan lukt hjälpa dig att identifiera din bil & fel. En bil består av tiotusentals komponenter, varje arbetsdag under normala omständigheter lukt är mycket liten, men när platsen för uppkomsten av en komponent inte slitna eller konsumeras på rätt sätt, kommer det att släppa ut en viss lukt, så , sitta i bilen, kanske du vill använda näsan för att identifiera bilen i tid och & nbsp; fel & rdquo ;.

Träkolpasta

Om lukten av plastprodukter hörs i bilen, orsakas de flesta av överhettningen av elkretsen. Bränningen av elektriska ledningar åtföljs emellertid generellt av lokal rök eller lokal värme. Noggrann inspektion kommer definitivt att hitta källan.

Om den speciella lukten av icke-metalliska material brinner under körningen, är kopplingsfriktionsplattan generellt bränd eller överhettad. Om kopplingen normal användning, det finns inget självklart eller svåra Guadang svår start, etc., och inte gå av för att känna lukt från fordonet framför ministeriet, men den bakre delen av bilen, sedan senare att kontrollera om bromssystemet överhettning.

Blandad oljesmak

Var försiktig när du luktar blandad olja. Eftersom motoroljan inte är densamma som bensinens brännpunkt kommer den att kallas ”blå rök” fenomen, vilket inte är normalt. Dessutom kan motorer med kraftigt ventilslitage också bränna motorolja. Dessutom har vissa fordon åldrande läckage i rörledningen, och kan också låta olja droppa på motorn eller avgasröret. Vid denna tidpunkt kan lukt av olja orsaka brand. Bilen behöver skickas till verkstaden för inspektion omedelbart.

Oljig smak

Om du alltid kan lukta lukten av bensin utan att brinna, allmänt känd som ”oljig smak” Efter graden kan du komma på vägen igen.

Efter fordonet med en lång tid, är det möjligt att åldrande pipeline road spricka, så är det bara en liten fråga om turbulens eller tryckförändringar i pipeline, kommer sannolikt att läcka ut från dessa områden olja. Så när du luktar bensin onormalt bör det omedelbart släcka cigaretter och andra öppna lågor inne i fordonet, dessutom om tanken varit oavsiktliga konsekvenser (t.ex. dra ned), är det också möjligt att göra oförbrända bensin läckage, använd en tugga Tandköttet är blockerat i oljeutsläppet.

Lämna ett svar