Regnperioden bör vara försiktig i bilen strålkastare hur man gör vatten

inuti bilstrålkastare dimma situationen verkar många förare har träffat vänner vid denna tid på strålkastare som vattniga ögon, människor kan känna medlidande . Vad i helvete händer här, hur kan det bli felaktigt så här. Strålkastare tätningen är inte bra, orsaka inre strålkastare vatten, skugga eller skadad, tränger fukt in strålkastarna?

I termer av den övergripande strukturen i strålkastaren, om det är vanliga halogenstrålkastare eller xenonljus Eller en strålkastare med en LED-lampa med ett ventilerat gummirör på baksidan. Utanför strålkastaren belysning strålkastaren och det ögonblick kommer att generera en hel del värme när den används, är ventilationseffekt för att urladda värme såsom strålkastare, för att upprätthålla den normala drifttemperaturen för strålkastare, strålkastaren säkerställa stabil.

är ventilationsröret, fukt i luften kommer in genom det och ansluter sig till strålkastare lampa, med aggregatet vattenånga, droppar av vattensamlingar kommer att strömma ned längs hela världen. Den största delen av denna situation orsakas av stora temperaturskillnader, vilket sannolikt kommer att inträffa under vintern och regnperioden. I sådana fall, förare har ingen anledning att oroa sig alltför mycket, lampor slås på efter en viss tid, dimman som värme genom ventilationsröret urladdningslampa, men det skadar inte strålkastaren och grundläggande elektriska kretsar. Detta fall, föraren vänner att inte agera obetänksamt, till exempel, får inte bakas på strålkastarna, strålkastarna gör det lätt skadas, eftersom strålkastarna är uppkomsten av plastmaterial, är lätt att steka skugga, ytterligare värme som Merparten av skadan är irreparabel.

Förutom förändringar i vädret, kommer mänskliga faktorer också att tända ljusen till ”tårar”, som fordon som tvättar, bilar tvättar och så vidare. Vadar fordon, varvid motorn och avgassystemet i sig är relativt stora värme, kommer regn i ovanstående mängden vattenånga att bildas, utmed luftröret, en del av vattenångan in i strålkastaren.

tvätt är enklare, vissa bilägare föredrar att tvätta motorrummet med vattenkanoner, titta silt och lämnar händerna på vattenkanoner för att driva tillbaka en efter en, kan inte berätta hjärtan ett slags känsla av roliga. Efter tvättning, är vatten för motorrummet inte i tid, efter det att motorn lucklocket, kan vattenånga inte snabbt avges till utsidan av fordonet, stuffy inuti motorrummet är det möjligt att komma in i det inre fukt strålkastaren.

för rengöring av motorrummet, bör vi vara mer bomull eller silke trasa för att torka, eller blåsning med högtrycksluft, för att undvika den möjliga motordelar och ldquoen; & rdquo;. relaterade tidvatten

Alla ovanstående är relativt lätta inljus, men om vattnet inuti bilens strålkastare räcker för att höja fisken, demonterar du och öppnar lampskärmen. Efter torkning, kontrollera strålkastarens yta för skador eller eventuellt läckage. Om det inte uppkommer någon abnormitet rekommenderar vi generellt att byta strålkastare och ventilationsrör.

På vintern och regnperioden är det bäst för bilägare att utveckla vana att regelbundet kontrollera ljusen. Till exempel är det nödvändigt med inspektion av fordon efter vassning. Tidig upptäckt av tidig behandling, tidig eliminering av felet i spridningsfasen, det här är det bästa valet att använda bilen för att höja en bil.

Lämna ett svar