Hur kan jag göra om jag inte kan få en eld på vintern? Jag behöver städa tändstiftet

. [Bilägarens hem. Bilkännedom] Vinteren kommer. När temperaturen fortsätter att släppa börjar några små problem med bilen dyka upp. Nyligen Mr Chang, som bor i Shuangliu nådde hotline, sade nästan en vecka, fann han bilen på morgonen är mycket svårt, ibland flera gånger för att lägga namnet. Samtidigt, under körning kan du ofta höra onormalt buller. För detta ändamål anslöt vår reporter till Lu Jingen, en äldre experter inom fordonsindustrin, att ställa denna fråga. Han föreslog att ägaren bör kontrollera tändstiftet först om han möter en bil på vintern. Eftersom bilen är nyckeln till tändstiftet tändningssystem, tändsystem och motorarbetet den viktigaste punkten är därför tändstiftsprestanda bra eller dåligt, förhållandet mellan prestanda och effektivitet av fordonet. Hur man väljer rätt tändstift, när ska man byta ut det? Hur underhålls tändstiftet för att göra motorn mer kraftfull och kraftfull? Nu ska vi svara dig en efter en.

Motståndstoppar måste bytas för 20 000 km

Tändstift är en viktig del i tändsystemet för bilmotorer. Cylindern är också utrustad med två tändstift. Effekten av hög spänning tändstiftständspolen införes i motorns cylindrar, gnistor antända blandningen i tändstiftsgapet mellan elektroderna.
Lu Jingen berättade för reportrar att de vanligt använda tändstiften är uppdelade i tändstift, vågstift och tändpluggar. Allmänhet, motståndet hos tändstiftens livslängd av 20 tusen km, den våg tändstiftens livslängd av 40 tusen km, medan Iridium tändstift livet kan nå 6 till 80 tusen km. Därför är den ursprungliga låga bilens ursprungliga tändstift en motståndständstift, medan de ursprungliga tändstiften av lyxbilar och mellan- och avancerade modeller är mestadels plåt tändstift. Idéer för hur man bestämmer tändstifts slutet av sin livslängd, bör ersätta det? rot Lukin sade att om tändstiften måste bytas ut, ta kontrollen vet, titta på färgen på förbränningen, elektrodgapet, gapet porslin kropp och metallhöljet Oavsett om det läcker och så vidare. Dessutom sade han också att om ägaren hittade bilen svårt att starta bilen i kallt tillstånd, med en tydlig känsla av frustration under körning, tomgång jitter eller motoraccelerationen prestandaförsämring, bör omgående kontrollera tändstiftet. På grund av fordonets ovanstående prestanda kan det orsakas av tändstiftets åldrande.
tändstift är inte dyrare desto bättre
för ”hård vinter med bilen”, ämnet reportrar omedelbart i en cyklister klubbens hemsida inlett en undersökning, som ägaren Mr Fang sade förra månaden i sin bil byt tändstift när den ursprungliga bilen öppnas efter 20.000 km, lyssna på vänner säger Iridium tändstift kan förbättra bilens dynamiska prestanda, plus att de skulle hitta 20.000 kilometer senare har hans cykel acceleration av ekonomiska bilar minskat, så Jag kunde inte motstå frestelsen att spendera ett ”stort pris” på min bil och sätta på en uppsättning guld tändstift. Efter att ha ersatts och använts kände han sig att bilens accelerationsprestanda inte förbättras. Han kallade sig ett stort huvud och blev lurad.
För Mr. Fangs ”Dang” sa Lu Jingen att faktiskt för att förbättra bilens dynamiska prestanda är det inte dyrare tändstiftet. Tändstiftet för god dynamisk prestanda bil är att ha lite hjälp, men ägaren kan inte förvänta sig alltför mycket av denna hjälp och hjälp tändstift för kraft prestanda beror också på själva motorn, om motorns prestanda inte har nått en viss ”nivå”, Installera en högkvalitativ tändstift hjälper inte strömförmågan. Men Mr. Fang behöver inte vara obekväma för sig själv som ett ”stort huvud”. ”Även bra tändstift, inte gör all motoreffekt prestanda har förbättrats avsevärt, men långvarig användning kommer säkert att minska avlagringar motor förlänga motorns livslängd, bränsleekonomi och även ha lite hjälp” Lukin sa rot .
svåra att rengöra tändstift ägare kan göra det själv
när bilen kör till ett visst antal kilometer, kommer att producera koks och tändstiftselektrod gap ökar koks ökar bränsleförbrukningen motor kommer tändstiftsgapet ökar Det är svårt att börja. Därför kan frekvent inspektion och underhåll av tändstiftet förlänga motorns livslängd.
Lu Jingen rekommenderar ägaren att luftfiltret ska rengöras regelbundet för att förhindra att dammet kommer in i förbränningen med blandningen, vilket förhindrar att tändstiftet korroderas. För det andra kan ägaren även ta bort tändstiftet själv för att rengöra smuts och kolbeläggning på tändningshuvudet. Av särskilt intresse är att avveckla tändstiftet, vara uppmärksamma på att tändstiftet ut, låt inte damm i cylindern bör avancera när du tar bort tänd rena omgivningen. Om cylindern är fylld med organisk olja, ska kolvringen eller andra delar bytas ut i tid för att undvika kortslutning på elektroden orsakad av tändstiftet. Dessutom är bränsleoljan också nära relaterad till tändstiftets livslängd. Därför måste ägaren vara uppmärksam vid tankning och bör inte frestas att lägga till olja med kvalitetsproblem.

Relaterad Rekommenderad läsning: Hur man väljer och känner frostskydd på vintern? Meddelande till ägaren
Vinterbilstrategi Det rekommenderas att byta specialdäck under 7 ° C

Lämna ett svar