Efter tvättning fordonsunderhåll gasreglaget inte glömma ”initierats”

i rengörings gaspådrag, först ta bort insugningsröret, är strypventilen exponerad, den negativa elektroden batteriet avlägsnas, tändningslåset slås av, strypventilen rak dragning klaffen, att ladda ur en liten mängd av strypventilen & ldquo; förgasarrengöring & rdquo; därefter spunnen polyester trasa eller en hög & ldquo; fiberduk & rdquo; försiktig skrubbning, djup spjäll, kan vara utom räckhåll för handen klämman Skruvas försiktigt med en trasa. Efter

Efter rengöring, och sedan bara följa borttagningsproceduren, installeras efter gasreglaget för att påbörja initiering, efter rengöring av gasspjället är nödvändig initiering, eftersom datorn vid justering av gaspådraget, det finns en minnesfunktion, som tidigare igensättning slam, för att säkerställa den inloppsluftmängden, kommer datorn automatiskt att justera graden av öppning av gasspjället, så att intaget i det normala tillståndet.

Och efter rengöring, inget slam igensättning, om gasreglaget också behållit tidigare öppning, så kommer det att leda till överdrivet intag, konsekvenserna är att när du startar motorn skaka och svaga acceleration, Motorljusljus kan också lysa.

Varför fungerar det ibland efter rengöring av gasen utan att initiera motorn? Det beror på att gasen inte är för smutsig. Efter rengöring har intaget inte förändrats mycket. Men efter rengöring av gasspjälls förändringar och kan inte observeras med blotta ögat, så du bör göra en del initiering.

initiering är egentligen mycket enkelt, kan ske genom en särskild dator kan du manuellt göra samma sak, men inte lika bra som handgjorda datorer snabbare, ibland fel, fel spelar ingen roll ah, gör det igen på linjen. Beroende på metoden för att göra initieringen av fordonet, finns det två metoder:

är den första nyckeln för att öppna den andra proppen är helt tänd indikerar att instrumentet blocket, och väntar sedan 20 sekunder, gasreglaget i slutet, efter att hålla 10 sekunder, lös trottel, är tändningslåset, ta bort nyckeln, är initialiseringen avslutad.

är den andra knappen för att öppna den andra växeln, i 30 sekunder, sedan stänga av tändningslåset, ta ur nyckeln. Lägg märke till att de två sistnämnda metoderna gjort, måste vänta en tid innan de kan försöka antändning, vanligtvis vänta 15 & ndash; 20 sekunder och sedan tändningen är bränsle normalt att se om motorfel är släckt, Om misslyckade, för att göra den andra gången, har varit framgångsrik hittills kan det i allmänhet vara framgångsrika, mest sekundära.

Beroende på bilen, är reduktionsmetod inte samma sak, utanför Xiongjing Li sagt, vissa bilar måste initieras av datorn för att slutföra, om så är fallet är det rekommenderat att ägare av bilen Skicka det till en butik med professionell utrustning för rengöring.

Lämna ett svar