Detaljerade Bilstereo underhållsmetoder och vanliga felsökning

1, regelbunden rengöring

lokala stereo kassettmaskinbordet och chefen för CD-spelaren är lätt att samla damm med en liten bomullspinne fuktad . Den viktigaste delen av CD-spelaren är laserhuvudet. Eftersom laserhuvudet är en bräcklig del och är dyr bör den betonas. Även om en del av bilstereon i designprocessen har övervägt problemet med damm, men skyddsåtgärder är nödvändiga, kan du alltid torka kassett med en liten bomullspinne fuktad med fat spår och ljudsystem och CD-spelare panel box. Det rätta sättet är att suga upp dammet försiktigt med en fuktig trasa. När det gäller rengöring av knapparna och knopparna, kan bomullspinnen användas igen.

2. Rengör bandet och skivan med rengöringsverktyget

Förutom att hålla huvudenheten ren ska bandet och cd-skivan vara rena. Smutsen på tejpen och skivan påverkar inte bara ljudkvaliteten för uppspelningen, men skadar även ljudet. CD-spelare laserhuvudet med hög hastighet, om du stöter på damm, kommer att avvika från den ursprungliga laserhuvudet laser spår, att det påverkar ljudet, och laserhuvudet skador. Det är underförstått att tejp- och skivrengöringsverktyg finns i de flesta videobutiker.

3, mindre långsam disk växlare

bilstereo laserhuvudet våren är den höga förekomsten av skador, eftersom klimatet är torrt, benägna att statisk elektricitet. Tråget är bäst att inte röra med bara händer, inte ta mitt långsamt i dem, försök att inte ofta byta skivor, då stopplattan så mycket som möjligt för ljus.

4, inte plötsligt sätta maximal volym

Vid användning ljud för att undvika en plötslig volymen till full storlek, kommer denna högtalare pole brinna, kommer att påverka amp, amplituden hos en plötslig ökning också Kommer att bränna förstärkaren.

Felsökning

bilstereo på grund av användningen av miljöskäl, är mycket svårt att uppnå samma nivå av hem ljud under loppet också mer benägna att misslyckas än antalet hemmet ljud, här Några vanliga billjudfel och felsökningsmetoder.

1, vänster och höger ljudkanal volymen annorlunda

felsökning: Kontrollera om värdbalansen knopp i ett mellanläge, och sedan kontrollerar om ingång och utgång för-LEVEL kontroll ungefär samma, och expanderande – vänster och kanalingång rätt känslighetsinställning om samma, om det fortfarande inte kan uteslutas, värden kan revers vänstra och högra signalledningar, den position som hornet mindre sida kommer att bli större, om så är fallet, finns det ett problem att värden, annars segmentet är fråga.

2, en tyst kanal diskant

Felsökning: kontrollera crossover ledningar är påslagen, då effektmätare för att mäta crossover sidan finns inget ljud, Det kan vara fel att ansluta högtalarkabelns ingång till basutgången.

3, bullriga

Felsökning: Kontrollera RCA-signalen är på den negativa änden av terminalen, om utsignalen RCA negativa terminalen har värd-side avbrott, den tillgängliga elmätning, den negativa terminalen och värd Huruvida ärendet är anslutet.

4, liten

felsökning då stor volym: kontrollera punkten och fordonets kraftförsörjning bottenskalet är lös, och sedan kontrollera föregående och efterföljande steg är normalt RCA-ingång och utgång, Slutligen, se om känslighetsknappen är normal.

Lämna ett svar