Regnig sommar, experter lär dig fyra tricks för att skilja ”vatten nedsänkning bil”

                

Recent frekventa åska, vissa av de lågt liggande sektioner av urbana försumpning inträffar många fordon tragiska översvämningar.

storm säsongen kommer & ldquo; översvämningar & rdquo; bli ägare av de mest fruktade ord, eftersom bilen blir översvämningar under tre år av förlorade levnadsår. Är ganska dramatisk, Dongguan lång Anzhen En Xiao sidan av vägen segmentet har lidit Shui Jinjie, svämmade hundratals bil stannade, en grupp väletablerade & ldquo; affärsmässig och rdquo; som specialiserade vagnar väntar här, var att trycka på en bil Begär pris är 200-500 yuan. Men tillbringa ett par hundra dollar kan bara lösa tillfällig nödsituation, hur man undviker det kraftiga regnet till bilen för att lämna & ldquo; följdtillstånd och rdquo; är högsta prioritet. Efter översvämning av hur älskar att köra genom köp av en begagnad inspektion och underhåll av fordon, hur man identifierar vilket fordon är & ldquo ;? Flood bilar & rdquo;? Detta reportern intervjuade Kia 4S butik, utställning genom Toyota 4S butiker och andra relaterade Underhållsexperter hjälper konsumenterna.
vattennivån når fordons kjol: kärnkomponenten i oskadat underhåll enklare

Drakbåtsfestivalen har passerat, den ändlösa vatten drakbåt men aldrig sluta & ldquo; översvämnings Bilar rdquo; är oändliga. Olika nivåer av ”vattendämpning bil” är svaret inte detsamma. Om vattennivån når fordonets position kjol, sedan en liten bil enkelt med mild vatten, vilket resulterar i fallet med bilens golv indränkt i vatten. Dongfeng Yueda Kia Hui av 4S butik underhållstekniker Liu Biao sade affären med mindre fall av översvämningar, eftersom de centrala delarna inte är skadade, reparera dem är relativt enkel. (Källa: Southern Metropolis Daily, Södra Network) katalog

reparationsåtgärder: Först av allt löstagbara säten, mattan, översvämningar över delar som erbjuds solexponering och kontrollera olja och vatten, för att kontrollera om oljan är vit Vattnet introduceras, och oljan, oljenätet och växellådans olja bör bytas ut vid denna tidpunkt. Sedan finns också låset delen av den fasta delen och en stålreservdäck under sätet, men inga spår av rost, tillgänglig i tid för att rosta, och uppmärksamhet för att rengöra bilen. Ett sådant underhåll av fordonet tar ungefär en vecka.

Liu Biao sade många konsumenter tror att mindre skador, helt enkelt öppna dörren för att torka på linjen, detta är inte fullständig, eftersom vattnet på bilsätet och golvet är svårt att torka. När allt kommer omkring, är vatten det uppenbara behovet särskild uppmärksamhet delvis av mängden fukt golv och andra elektroniska komponenter erosion av bilen, men bilen kommer att uppstå på grund av en fuktig smaklös lukt, men också ett stort antal bakterier som lever AIDS.

1 meter vatten nivå över: Enkelt underhåll är ett stort projekt följdtillstånd

1 m ovanför vattennivån kommer dränka större delen av framsidan, vilket orsakar skador på bussen, gränssnittet kabelstammen, datormodul och kretssektionen, krets efter kastas oxidation, blockdistorsion beräkning kan, i tillägg till växellådan, sensorer, och andra tillhörande komponenter kommer att länka den vattenskador, motorn också är skadad, kommer det utan tvivel vara en stor underhållsprojekt.

reparationsåtgärder: vatten in i motorn är ett mycket allvarligt problem, från avgasröret från gasreglage motorn eller kontrollera det inte finns något vatten att komma in i motorn, tändstift kan också tas bort, lysa en ficklampa titt för att se Vare sig det är i vattnet. Liu sköt i höjden nämnda reparation krävs tvättbar nacelle, insugningsröret, bränsleinjektorer, tändspole, brand mun, krockkudde dator, luftrenarhuset, spjällorganet som vatten, samtidigt, utbyte av blåsan och datorn avkodning och andra elektriska apparater, krets, för att sätta stopp för alla typer av risker, naturligtvis, men också avveckla hela bilsäten, mattor, ersätta olja. För att undvika översvämning bil & ldquo; & rdquo;, följdtillstånd ägare kommer ihåg mer än rutinunderhåll kontrollera linjen, mer än ren kropp, ägna mer uppmärksamhet åt mindre sjukdomar. (Källa: Southern Metropolis Daily, Södra Network) katalog

All fordonet översvämmade: livet för att kompromissa säkerheten

hela eller större delen av fordonet översvämmade, alla linjer, motorer, vågor nedbrytning Lådor, sensorer, anslutningsstänger och andra relaterade komponenter kommer att skadas av vatten.

reparationsåtgärder: behovet av en omfattande 4S butiker i demontering, rengöring, nästan revs vilket innebär att endast de närmaste kaross skal måste torkas i bakning rummet. Mästare Liang, ledande experter underhålls tror att först och främst motorns dator, datasäkerhet, växellåda och eluttag helt nedsänkt i vatten, har ingen reparation värde, måste bytas ut, resten är att reparera de viktigaste. För det andra, granska hela bilens elektriska apparater, ledningar, torka hela bilsätet och mattan. Slutligen installera om originalbilen, utför olika seriösa inspektioner och reparationer och rengör och desinficera hela fordonet. I framtiden kommer vattenfläckar att visas på instrumentbrädan, och sätet blir ojämnt. På grund av allvarliga skador, kan det lätt leda till kroppen av stål och rost på grund av oxidation antal mekaniska delar och förkorta livslängden, minska säkerheten. Det är som en större operation och svåra lidande människor, efter operation i alla aspekter av dess motstånd minskar, och därmed risken för problem i framtiden än de som inte hade varit översvämningar bilen är mycket högre.

påminnelse

vada försäkring är inte nödvändigtvis Insurance

Senaste vatten drake kommer lite otur, några av de låglänta delarna av urban försumpning uppstår, för att få en hel del trafiksäkerheten Dolda faror, vissa bilägare får inte ta det för givet, tror att de har köpt hela försäkringen, försäkringsbolaget betalar för olyckan. Den sydliga reportern påminde ägarna om att försäkringsbolags försäkringspolicy inte innehåller ”vattenrisk”.

full försäkring utan & ldquo; vada försäkring & rdquo;

vada försäkring är en ytterligare risk, säljs inte separat, bara på bilen skador innan de kan köpa. Det specifika premiebeloppet bör bestämmas enligt bilens pris. Ju högre bilpriset är, desto högre premie. De flesta av de så kallade ”alla riskerna” på marknaden inkluderar inte ”vattenrisker”.

Vissa ägare kanske tror, ​​efter att de har köpt vada försäkring plus full försäkring kan vara helt säker när du kör på vägen, och ldquo; vada försäkring & rdquo; 15% till 20% absolut franchisen det vill säga, på sin höjd bara få 80% -85% av ersättning, bara för att köpa en bil skada, vada försäkring, kan uppnås ej avdragsgilla och icke avdragsgilla försäkringar vada frätande fara för oavsiktlig förlust Betala i sin helhet.

Efter en stark inledning bil svämmade Do

Dessutom & ldquo; vada försäkring & rdquo; och inte för att du är försäkrad för skador och alla motorer har gjort betalningen, om intaget fordonets motor vatten, ägare tvingas starta bilen vilket resulterar i skador på motorn, kommer försäkringsbolaget se drag som en avsiktlig handling av undantag, så att fordonet och ldquo; drunkning & rdquo; senare inte starta motorn. Experter säger att även om fordonet är indränkt i vatten under en lång tid, inte ägarna inte oroa sig alltför mycket, så länge som motorn är inte stark start, under normala omständigheter inte kommer att skada motorn. Weiqi Yang

lära dig ett trick

Hur man identifierar och ldquo; översvämning Bilar rdquo;

Visa på Toyota 4S butik serviceavdelning ansvarig person till Yu Xin grund av & ldquo sa; översvämning bilar rdquo; kvaliteten på instabilitet, många ägare efter bilen drabbades översvämningar kommer att sälja begagnade återförsäljare, konsumenter bör skur begagnad bil, hade du bättre utbildade och ldquo; & rdquo;, ögon mer uppmärksamhet åt följande fyra frågor:

1 priset kommer att vara billigare än samma typ av begagnade bilmarknaden av något,

2 översvämning fordon rengöringsarbetet är i allmänhet inte möjligt att göra en mycket grundlig, om det visar sig i klädslar, mattor, dörrpaneler, etc. dekorerad med alltför många spår av start, måste vi undrar om & ldquo; & rdquo;, är översvämning fordon om bilen har ett antal döda inte ren lera, då bilen kommer sannolikt att läggas i blöt i vatten,

3 & ldquo; översvämning Vagnar & rdquo; höga underhållskostnader, eftersom vattnet hade dränkts genom kretsledningarna utsatta för vissa problem, skulle kretsen inuti koppar rost, tråd och huden åldras situationen vara mer allvarlig;

4 Efter solnedgången är bilen utrustad med solen, det kommer en hytt i hytten. Musty lukt.

Lämna ett svar