Så för att fastställa omfattningen av slitage och användaravgifter bildäck

För två dagar sedan en vän ringde mig och sa underhållsarbetare berättade att däcken slits ut måste dö, behöver bytas ut omedelbart när biltvätten. Vänner som är oroade för säkerheten vågar naturligtvis inte försumma, och rusade till 4S-butiken för att kontrollera. Som en följd, när den automatiska reparationsexperten såg bakdäcket, sa han att han kunde fortsätta använda den, och det är inte nödvändigt att byta ut det. Så livet och däckslitage att avgöra vad exakt är det?

I allmänhet normal användning av däckets livslängd är 4-5 år, efter fem år med slitage är mycket liten och de flesta Det är bra att byta, eftersom slitens gummi kommer att åldras på grund av den långa tiden, och många små sprickor är orsaken till punkteringen.

Men de berörda avdelningarna av staten inte ännu har en särskild bestämmelse för hållbarheten hos däcken, eftersom beroende på däckgummiformuleringar, annan bil miljö och körvanor, kommer däckets livslängd varierar. Därför kräver detta oss att köra mer och mer till bilen, däckåldring är också ett tecken. Såsom åldring av slitbanedelen från kulan eller mest som kantdelen av ansatsen började dyka, till långsiktig sol och regn göra ytan hos gummiringen i små sprickor uppträder, och dessa sprickor indikerar att kvaliteten av lagerkapaciteten för däcket vid denna tidpunkt är Det har börjat minska, och det är bäst att ersätta det i förväg för att minska risken för punktering.

Förutom åldrandet är däcken naturligt slitna. Därför kommer fabriksdäcken att märkas med en slitgräns på sidoväggen innan du lämnar fabriken för att indikera däckets realtidsslitage. Men inga tecken på förslitning i däcket, vi kan även mätas med en tjocklek, i allmänhet mindre än 1,6 mm spårdjup av däcket kan inte längre fortsätta att använda, eftersom dräneringsprestanda för däcket och har väsentligen reducerad krängningshämmande prestanda. Dessutom, om ett däck har reparerats tre eller fyra gånger, rekommenderar vi att du byter detta däck till ett icke-drivhjul eller bakhjul för att minska risken för punktering.

Naturligtvis är däckets liv också relaterat till normal användning av fredstid. Först och främst måste vi se till att däcken alltid ligger under normalt däcktryck, för lågt eller för högt däcktrycket kommer att ge däcksäkerheten dold fara. Måste påminna alla att inte tro ögat kan se, eftersom nu de flesta av bilarna monteras lågtrycksslanglöst radialdäck, ibland från utsidan kommer att känna lite tömd, men det betyder inte att de nödvändigtvis förlora gas, professionell däcktryck Instrumentet är det enda sättet att upptäcka däcktrycket. Vid mätning av däcktrycket måste det dessutom vara i kallt däckläge. Om det är det heta däckmätningen är det korrekt att minska det uppmätta värdet med 0,3PA.

Lämna ett svar