Nio vanligaste svar på plötslig svikt fordons Secret

symptom på problem med bilen, även kända symtom, är en konkret manifestation av misslyckande, grupperas tillsammans i hjälpen behövs diagnostisera orsaken och lokalisering av fel, Hjälp föraren att vidta motsvarande åtgärder enligt den specifika situationen.

Först villkor mutation

tillstånd som kallas mutationer, hänvisar till arbetet i bilen plötsligt dök onormala fenomen, som är mer vanliga fel symptom, vanligtvis plötsliga fallet Det bör hanteras lugnt. Vanligaste är: motorn plötsligt stannade efter lanseringen svårt eller till och med inte starta, en plötslig minskning av motoreffekten igång, oförmågan att resa, flytta plötsligt Zhidongshiling eller avvikelse, etc., även om detta misslyckande symptom, lätt att upptäcka, men det Genesis komplexa och ofta av den gradvisa mutation, så händelsen vid denna tid bör vara coolt att dra, eftersom ingen erfarenhet rekommenderas att underhåll för reparation.

För det andra onormala ljud

Vissa fel kan orsaka onormalt ljud av bil motor eller chassidelar, bör tas på allvar, kommer det lätt leda till mekanisk olycka. Erfarenheten har visat att om ljudet är tungt och åtföljs av uppenbara jordbävningar och branthet, bör många maligna fel stoppas omedelbart för att ta reda på orsaken. Det allmänna ljudet har ofta olika egenskaper på grund av olika orsaker. Vid bedömning bör den noggrant kontrolleras och korrekt särskiljas.

3. Överhettning

Överhettning, vanligtvis på motor, överföring, växellåda och bromsaggregat. Normalt bör dessa församlingar hållas vid en viss temperatur oavsett hur länge bilen fungerar. Förutom motorn, om du känner kontakt med dina händer, kommer du att känna dig överhettad. Motor överhettning av kylsystemet beskrivna problemet, om den inte avlägsnas, kommer att orsaka knackning, förtändning, med svaghet, och till och med orsaka brännande smält olycka.

IV läckage

är i allmänhet även bränsleläckage, smörjolja, kylvätska, bromsvätska och fluidstyr liknande, som inte får underskattas, om det visar sig vara omedelbart Uteslut, annars kommer det att orsaka överhettning, bränning etc.

V. rökfärg är inte normalt

För bensin, bör det normala finnas någon avgasrök, när cylindern Shangcuan olja, gas blått; ofullständig förbränning , svart, när oljan är blandad med vatten är den vit. Dieselmotorens avgaser är inte normalt, och det är ofta följt av fenomenet att motorn är svag eller svår att starta.

VI. Utan kontroll eller skakning

Detta orsakas främst av felaktig placering av framhjulen och obalanserad vevaxel eller drivaxel.

VII. Onormal förbrukning av bränsleolja

Generellt orsakad av dålig motoroperation eller felaktig justering av chassit. Överdriven oljeförbrukning, förutom läckage av skäl, det är de flesta av motorn ett misslyckande, en stor mängd tid åtföljs ofta av rök vid mynningen eller pulsering tillsätt olja rök, avgaser färg är inte normalt, huvudsakligen beroende huvudsakligen till kolven och cylinderväggen Passningsutrymmet är för stort eller det finns allvarligt slitage.

åtta, med särskild lukt

ofta dra broms, koks lukt kopplingen slirar, motor överhettning och olja förbränning, avger en speciell lukt, ta när kortslutningen Järntrådbrännare har också en lukt. En gång i körningen borde du sluta ta reda på problemet.

nio, bil exteriör onormal

Anledningen till multiramen, fjädring och däck orsakas av onormal. Riktning kommer att orsaka instabilitet, kör vandring, viktöverföring, hjul däck och andra nackdelar äta glass Tillsammans utgör dessa symtom är lätta att upptäcka, och kan uteslutas bör lösas på plats så snart som möjligt, om inte, bör de kontakta Attorney General en omfattande reparationsverkstad.

Lämna ett svar