Ser du kan bestämma färgen på misslyckande bilavgaser relaterade

avgöra om hälsa själva verket inte har en bil i en stor väg till 4S butiken för att göra en omfattande underhåll, se om du kan uttömma färg normal. Hälso bilar bör utsläppen vara färglös, luktfri, för majoriteten av ägarna se om svansen avgasröret av en annan färg, troligen kommer att kunna förstå de problem som fordons lögner.

+ svart rök avgasröret avgasröret gör ovanliga ljud + accelerations känsla kraftlösa

producera mer rök orsaken till felet, om förgasaren är svart rök den anledningen Det är mer komplicerat. Såsom kallstart, dålig tändstifts arbete eller spela under en lång tid för att starta motorn, så produktmix i cylindern inte helt utbränd naturligtvis kommer det att finnas en urladdnings rök eller en fordonsbrand vid fel tidpunkt, fel i förväg eller efter vilja Orsakar svart rök att uppstå. EFI-bilar avger vanligtvis lite svart rök. Om det finns svart rök är det oftast en störning i cylindern. ”Brutna cylindrar” är en vanlig.

De grundläggande förgasare bilar har nu på ålder, bör alltid kontrollera förgasaren och andra delar av graden av åldrande, förgasare bilar skiljer sig från EFI bilar, regelbundet underhåll och kalibrering , utveckla en bra bil vana. EFI-fordon ska inspektera cylindern varje 30.000 kilometer, kontrollera tändstiftet varje 10.000 kilometer och byt ut det om det är något problem.

+ vit rök avgasrör hos motorn inte är igång smidigt

orsak vit rök kan bero på motorns cylinder pad cylinder slitage på, en viss lucka, vilket resulterar i stor mängd vatten in i förbrännaren kylsystemet rum. Vattnet kan inte brännas och efter uppvärmning bildas vattenånga och släpps ut direkt från avgasröret.

Kontrollera motorblocket och cylinderhuvudets packning för skador och kontrollera om det finns vatten i bränsletanken. Kontrollera dessutom bilens manual och lägg till rätt bensinkvalitet i enlighet med tillverkarens specifikationer. Dessutom kommer låg temperatur varm bil har en liten mängd vit avgasrök, är det normalt utbyte av varm och kall, varm bil vit rök försvinna naturligt.

Avgasröret avger blå rök + fordonets explosiva kraftdroppar.

blå rök mer beroende på inre motorbortfall, vilket orsakar olje hoppa in i förbränningskammaren som resulterar från den gemensamma finns det två fall:

första allvarliga slitage. Skrapa de inre väggarna av cylindern, kolvtätningen eller defekt ventil vid hårt slitna, kommer att ha en spalt, medan den ursprungliga laddningen av smörjolja vid denna tid kommer att hoppa in i förbränningskammaren genom gapen som är involverade i förbränning, förbränning av olja kan inte släppas ut när fordonet hade en blå Färgad rök.

För det andra kan överdriven oljefyllning lätt leda till brinnande olja. Vissa ägare tror felaktigt att bättre olje ökar, men vet inte för mycket olja kommer att föras in i cylindern för förbränning, vilket resulterar i förbränning av olja fenomen. Överdriven olja kan också blockera vevarmens normala funktion, så att det kan göra extra arbete och öka energiförbrukningen.

på fordonsåldern äldre fordon bör alltid kontrollera tätheten hos cylinderelementet, en kolv, etc, som finns i tid till bensinstationen för att reparera blå rök utmatas, för att förhindra ytterligare förluster; Lägg olja till måttlig, alltför Mer eller för lite är inte tillrådligt, kontrollera oljeanvändningen regelbundet, när du upptäcker att oljekonsumtionen är onormal, ska du omedelbart gå till den professionella reparationsstationen för inspektion.

Lämna ett svar