Tio vanliga falska misslyckanden dessa små problem inte gå till 4S butiken Aizai

Innehållet i netto inlägg i slutet inte flyga? Igår reportrar utvalda vanligt, är det bestämt att vara falska vänner misslyckande 10 typer av fenomen som till Du Feng, servicekonsult av Chongqing Zhonghao Automobile Co., Ltd., och tränarna i Chongqing Guoyuan Driving School utförde verifieringen.

vinterkyla, bilen parkerade över tiden, är motorn startas på svårare

falska misslyckanden

nettoefteranalys: den låga temperaturen bränsleförgasningshastigheten minskar, blandningen Det är svårt att brinna när det är tunt och viskositeten hos oljan blir stor vilket medför en ökning av motorns körmotstånd, vilket medför svårighet att starta. Dessutom är batterielektrolytens kemiska reaktion långsam, så att uteffekten, startkraften och tändspänningen är otillräckliga vid starten, vilket gör motorn svår att starta.

Du Feng: Detta fenomen är mer uppenbart för fordon parkerade utomhus under 10 ° C. Förutom svårighetsgraden att starta är motorns jitter också större än vanligt, dessa orsakas av temperatur. I det här fallet ska föraren förhettas fordonssystemet i tid efter att fordonet startat, vanligtvis 3 till 5 minuter, och fenomenet svårighet att starta och skaka sakta försvinner.

När fordonet luftkonditionering är påslagen, inte motorvarvtalet inte ändra

äkta fel samexistera

Net inlägg Analys: Många nya konfigurations motor fordon, luftkonditioneringen när motorn inte upp Hastighet, men förlita sig på att öka motorinjektorns bränsleinsprutningstid för att hålla motorns tomgångshastighet stabil.

Du Feng: föregående bil luftkonditionering när motorhastigheten har ökat, vilket är att uppfylla belastningskraven hos kylkompressorn, hålla motorn tomgångsstabilitet, så att fordonet inte stannar. Nu när fordonstekniken har förbättrats behöver många nya bilar inte längre behöva öka motorvarvtalet för att uppfylla klimatanläggningen beroende på konfigurationen. När luftkonditioneringen är påslagen ökar därför inte motorn hastigheten, och det är därför inte nödvändigtvis ett fel, beroende på själva fordonets konfiguration.

när bromspedalen, har växelspaken ett klickande ljud

falska misslyckanden

net inlägg analys: magnetventil som är det ljud som avges vid växelspaken. En fordons automatisk växellåda växelspaken för att förhindra missbruk i allmänhet en funktion för att förhindra att föraren eller passagerare i bilen olyckor inträffar på grund av felaktig användning.

Du Feng: Det finns magnetventiler vid varje växelspak. När växeln är inkopplad styrs solenoidventilen och magnetventilen överför en signal till växellådan för att tillåta fordonet att utföra kommandot för att förflytta sig eller dra sig tillbaka. Skramlande ljud av växelspaken, är det ljud som avges då magnetventilen rörelse, varje gång steg på bromspedalen, kommer magnetventilen vara hörbara, är det normalt. Därför kan växelspaken inte flyttas utan att bromspedalen går i P-läge. Naturligtvis, beroende på fordonsdesign, kommer klickljudet vid växlingsspaken att variera när bromspedalen appliceras.

lyfthastigheten av de elektriska fönsterhissar i varje dörr är inte samma

äkta fel samexistera

Net inlägg Analys: Som glaset längs spåret in i sanden, glaset och spåret Friktionsmotståndet mellan de två blir större och det kan lösas genom att rengöra i enlighet därmed. Det är inte ett fel.

Du Feng: Förutom damm, det finns en situation med åldrande band, kör in i denna situation, oavsett hur ren ingen användning, 4S butik på behovet för utbyte i rätt tid.

Om damm och sand påverkar hastigheten på elektriska fönster, rekommenderas det inte att rengöra föraren. Eftersom många gummitätningar runt den motordrivna fönster, om olämpligt val av detergenter, korroderar gummi, försämring av tätningsremsan, torr, varigenom förseglingsbarhet fönstret sänks. I allmänhet bör elektriska fönster inspekteras och underhållas vid 4S-butiker vartannat eller tre månader för att minska sannolikheten för fel.

fordonsbuller

äkta fel samexistera

net inlägget analys: Alla fordon har varierande grad av bullerproblem, huvudsakligen från motorn, vindbrus, kropp resonans, suspenderad Buller och fosterljud.

Du Feng: När det gäller bilen är det möjligt att dämpa fordonets upphängningssystem, däck, motorer, fläktar och stötar. De delar som är utrustade med fordonet är olika och ljudet är annorlunda. När det gäller bilens inre kommer instrumentpaneler och andra plastdelar sannolikt att ge buller. Dessutom är kroppsformen annorlunda och körhastigheten är annorlunda, och vindljudet som genereras av kroppen är också annorlunda. I allmänhet desto högre hastighet desto större vindbrus.

Det är normalt för fordonet att uppleva buller. Karaktererna av bilarna är olika, ljudisoleringsåtgärderna är olika, och ljudet som föraren hyser är annorlunda. Om fordonet avger ett onormalt ljud, till exempel ”摩擦 嘎吱”, är det nödvändigt att gå till 4S-butiken för underhåll.

svart cirkel hjul

falska misslyckanden

net inlägg analys: Detta är en broms när broms, skiv bromsok friktion mellan sliphjulet och antalet kolpulver, Koks på ytan av aluminiumlegeringshjulet som värmer upp hjulet blir till ett hårdbrunt ytskikt som inte kan tvättas bort med vatten. För att undvika detta fenomen är det nödvändigt att tvätta fälgarna.

Guoyuan Driving School Coach: Bromsokare är kortbromsbelägg, som är gjutjärnsmaterial och inte producerar svart pulver. Det svarta pulvret är huvudsakligen ett pulver som genereras av friktion mellan bromsbelägget och hjulskivan och adsorberas på ytan av aluminiumlegeringsfälgen. Så länge bilen tvättas ofta (1 till 2 gånger i veckan) kan den avlägsnas. Den kommer inte att se ut som en hård yta och kan inte tvättas bort med vatten.

falska misslyckanden

nettoefteranalys

När kopplingspedalen en lätt gnissel
: långvarig användning av kopplingspedalen stödaxeln, vilket resulterar i en lätt slitage, smörjning applikator Olja kan vara, det finns inget behov av att gå till 4S-butiken för att slakta.

Guoyuan manövervagnar: kopplingen mellan kopplingen och växellådan består av en kabel, som är, vänner nämnda stödaxel, på grund av den långa kabeln friktion kommer att producera en pipa. När nätet introduceras görs det vanligtvis genom att använda lite smörjmedel på kabelpositionen.
rattle buller som förekommer

När ett utryckningsfordon med ABS bromsar, men också upp och ner bromspedalen

falska misslyckanden

net inlägg analys: bruset reduceras i ABS manöverpumpen Det normala ljudet som släpps ut när man arbetar. När hjulet bromsar, känner sensorn på hjulet omedelbart att hjulet är låst och sänder signalen till datorn. Låsningen av hjulen, datorn omedelbart minska bromskraften på hjulet, hjul fortsätter att rotera, datorn avger en kommandobroms och roterar i viss mån, garanterat inte bara av bromsen och hjulet kommer inte att låsa så att tills bilen är helt stannar.

Du Feng: Som vänner sa, imiterar ABS arbets snäsa till arbetet, vilket föranledde pedal skaka, är skallra punkt för tillfället att skicka ut ljudet. Vid denna tidpunkt kommer föraren att känna att bromsarna är svåra att gå på, vilket är ABS-bromsen. Men ABS bromsning först när nödarbete, såsom hög hastighet kliva Jicha, när halt väglag eller vanlig funktion av bromssystemet under normala omständigheter.

Att köra samma bilmärke, varför en annan bil mindre bränsle, men bränsle deras multi

falska misslyckanden

net post Analys: fordon i robusta, branta sluttningar Mer bränsle förbrukas på krökta vägar, sandiga vägar och lätt täppt vägar. Dessutom bestämmer cylindertrycksförändringen, tändstiftets drift och bränslesystemets arbetsläge också bränsleförbrukningen.

Du Feng: Titta på bränsleförbrukningen beror huvudsakligen på bilens tillstånd och körning. När det gäller fordonsvillkor beror det på om bränslesystemet, tändstift, däcktrycksstatus etc. fungerar korrekt. När det gäller körning, om du fortsätter att köra med hög hastighet och med konstant hastighet är bränsleförbrukningen låg. På platta vägar, höghastighetsvägar och rymliga vägar är också bränsleförbrukningen låg. Möter överbelastning, ojämn mark, sand och fler platser, på grund av den låga hastigheten, vridmomentet större fordon, kommer bränsleförbrukningen vara högre. Så även driver samma märke familjens bil, om besöks röda floder, Shapingba de två korsningar, Chongqing-Macao Bridge, Liangshan tunnlar, bränsleförbrukning kommer att bli högre än med andra bilmärken. Dessutom, om du gillar att bromsa gasen, kommer bränsleförbrukningen naturligtvis att vara högre.

bilavgaser vit rök, är bil sträng kyla, varm bil vit rök inte ett

falska misslyckanden

netto inlägg Analys: bensin innehåller vatten Eftersom motorn är för kall, bränner inte bränslet i cylindern helt vid denna tid, vilket gör att dimma eller vattenånga bildar vit rök. När motortemperaturen stiger kommer den vita röken att försvinna. Detta villkor behöver inte omarbetas.

Guoyuan körskola: När bilen startas för första gången på vintern eller regnperioden ses det ofta att avgasröret avger vit rök. Detta är normalt. Grund av den låga omgivningstemperatur, är motorns temperatur inte hög, är gastemperaturen högre än röret yttre avgassystem, kommer den att producera vit rök. När motortemperaturen stiger och fordonet körs normalt, kommer den vita röken att minska, men den kommer inte att försvinna.

Lämna ett svar