Vad är orsaken till kroppsskaka? Fyra skäl till skakning av fordon

                       [Bilägarens hembilkännedom] Den nya bilen har använts en stund, och vissa bilägare kommer att upptäcka att kroppen är lite liten, men de vet inte vad som gick fel. ”Body jitter” är en signal som ägaren har problem med bilen. Den professionella mästaren Yu Bing berättade för oss att kroppshakningen verkar vara en trivial sak. Om du inte uppmärksammar testet kommer det att orsaka ett stort problem. Så, kroppen skakar Vad orsakar det? Hur vanligt ägare av domaren och lösa
hittade kroppen skakar när du reser
Om under körning fann kroppen av en liten jitter eller förskjutningar, Det är vanligen ett fel som orsakas av ett däck. Först av allt kan vara dålig balans däck, ägarna behöver göra en hjulinställning och balansering så snart som möjligt, om aldrig ta slut för att göra en del balansering av däck kan vara.
Den andra situationen är allvarligare, förmodligen på grund av deformationen av stålringen, vilket kräver att ägaren ska gå till en professionell verkstad för att kontrollera. Detta tillstånd uppstår vanligen på fordon som har ett längre livslängd. Allmänna fordonsersättningsdäck, däck balans måste göra en ny fälgar, annars ingen ratten när viktmedelvärdet benägna att fenomenet jitter. Kroppshakning kommer att påverka körkomforten och kontrollbedömningen.
Det tredje fallet orsakas av en obalanserad deformation av drivaxeln. Det finns i allmänhet många bilar som har kolliderat med chassit.
Body Jitter vid tomgång

Idle Body Jitter är en situation som ofta uppstår av många bilägare. Om fordonets ägare eller starta motorn stoppas fordonet är inte stängd, om kroppen fann betydande jitter, kan det betyda ett fordon efter tre förutsättningar föreligger:
1. insättningar motor orsakat allvarliga bil
Den vanligaste orsaken till jitter är överdriven gas eller överdriven kolförbrukning i injektorn. En överdriven kolavsättningar inuti motorn, en kallstart injektorhuvudet bensin töms absorberar kol, vilket resulterar i en kallstart blandning för mager, så att svårigheten att start, i denna situation, den absorberade kol bensin endast fram mättad, är det lätt att bilen, bilen adsorberas på sotet bensin kommer att sugas in i vakuum sugcylindern förbränningsmotor, och luft-bränsleblandningen blir fett, när den magra brännbar blandning rik när motorn efter kallstart orsakar Idle jitter. Ju lägre temperaturen desto större mängd olja behövs för en kallstart, och ju mer närvaron av koldioxidinsättningar desto mer sannolikt blir kallstart.
Lösning: Rengör oljekretsen och kontrollera om tomgångsmotorn har kolavsättningar.
2. problem tändsystem
kontrollera tändstiften, högspänningstråd och arbetsvillkor för tändspolen, dålig tändsystem arbete, dålig tändstifts Ijusbågsbildning tillstånd kan också orsaka denna typ av felaktig funktion.
Lösning: Kontrollera om tändstiftet har för mycket kol och byt ut tändstiftet.
3. hydraulisk instabilitet
Om du redan har sanerats motoravlagringar, tvättas gaspådrag, olje kuddar och tändstift bytas ut, fortfarande finns tomgång kropp skaka, rekommenderar vi att du kontrollerar bränsletillförseln till 4S butiken Oavsett om oljetrycket och insugningstryckssensorn är normala, om oljeförsörjningstrycket inte är normalt eller intagstryckssensorvärdet är fel och arbetet är dåligt kommer kroppshakningen att orsakas.
Lösning: Kontrollera oljetrycket och byt ut delarna om det behövs.
4, motorns åldrande

Bilskakning är också relaterad till motorns åldrande. Motorfäste faktum upphängningssystem av motorn, är motorn ansvarig för absorption foten motorn liten jitter vid tidpunkten för operationen, om motorn fotproblem, kommer dessa vibrationer att överföras till ratten, hytt, vilket resulterar i jitter inträffar när tomgång.

Relaterad Rekommenderad läsning: Nyårs inköp av nya bilar Vad behöver du för att köpa en ny bil?
Akta biltvätt biltvätt ägare äger fyra minns lära

vid

vid

Lämna ett svar