Bil bränslemätare fluktuerade bör alltid kontrollera oljesensorn

precis fått en ny bil strax efter Yang nyligen har det varit ett problem inte klart, hans bil bränslemätare displayen alltid varierat, ta Gå till 4S-butiken för att kontrollera, det är normalt. För den nuvarande situationen för den nya biloljemätarens display, förklarade underhållsindustrin Wei Shifu att oljemätarens viktigaste orsak är oljemätaren. Eftersom det är en ny bil är det en vanlig sak att gå upp och ner.

Men inte bara den nya bilen kommer att stöta på sådana problem, men vissa modeller som har använts i flera år kommer att ha liknande problem. För detta gjorde Master Wei följande detaljerade förklaring.

Försök att välja en bra olja bensin

Mästare Wei sade att den nya bilen vid tidpunkten för run-in period kommer bränslemätare fluktuerade tillstånd inträffar, detta fenomen är normalt, Men den gamla bilen stött på en sådan status quo, det är nödvändigt att kolla in det. Om du stöter på oljemätarens skala blir det långsammare och långsammare, speciellt om den första halvan av skalan sjunker långsamt, men det blir halvt snabbare under andra halvåret. Detta fenomen är vanligare. Eftersom fordonets oljemätare i allmänhet faller från hög till låg, om den första halvan kan resa 300 kilometer, kan andra hälften bara öppna cirka 100 kilometer. Det vill säga under första halvåret kommer oljemålare av många modeller att falla långsammare, och efter mitten ska de falla snabbare. Detta används främst för att återspegla den mängd olja och oljepump designrelaterade, är det inte mycket jämnt spegla förändringar i bensinförbrukning, trots allt, är detta helt jämn förändring är svårt att uppnå, inte lätt ändras av underhåll och reservdelar.

Det andra fallet är, om det är en ny bil bränslemätare skala plötsligt faller till noll, det visar att sensorn är defekt, kan den ersättas direkt med 4S butiken, om en begagnad bil, då de skulle rengöras. Eftersom det finns många orenheter i bensinen, och oljenivånsgivaren alltid nedsänkts inuti, kommer den att förorenas under en längre tid vilket direkt påverkar indikatorns noggrannhet.

Det tredje fallet är en plötslig ökning av bränslemätaren skala, är detta främst på grund av sambandet mellan oljenivåsensorn och flottören är fast, är flottören normalt inte fluktuerar, varigenom sensorn inte är Det kommer att förändras, så oljemätaren pekar fast i en viss position.

För detta inträffar bil bränslemätare, Mästare Wei tyder på att majoriteten av ägarna, vid tankning för din bil, försök att välja en bättre olja bensin, eftersom bensin kommer att rensa föroreningar pump Mindre kommer att minska sannolikheten för oljemätarefel.

Lämna ett svar