Lager ägare av de åtta dåliga vanor lätt leda till bil mottagliga för ”hjärtattack”

Alla har ett hjärta, om hjärtat slutar slå, kommer livet att försvinna. Bil är inget undantag, motorn är hjärtat i bilen, speciellt när förändringen av årstiderna, på grund av den höga luftfuktigheten, och höga och ibland låga temperaturer, kan orsaka skador på motorn, därför upprätthållandet av bra eller dåligt direkt påverkar prestandan hos bilen och det Livslängden. Experter säger att de åtta stora problemen som biltägarna älskar att begå är den direkta orsaken till bilens ”hjärtsjukdom”.

inte planerat motorunderhåll

Vanligtvis människor alltid vilja ställa en massa pengar på omvandlingen, men det är lätt att förbise på schemat för att göra underhåll till motorn. Enligt erfarna reparationsmästare, i bilarna som de har reparerat står fordonets fel på grund av dåligt motorunderhåll för 50% av det totala felet. Det kan ses att motorns underhåll kan spela en viktig roll när det gäller att förlänga fordonets livslängd. Naturligtvis kommer det också att ge dig onödiga förluster, eller hur man ska ”höja reparationen”.

Påminnelse: inte bara i den konventionella underhållsperioden för att utföra underhåll av motorn, kör genom vissa särskilt fuktig eller damm när ett särskilt stort område, bör de relevanta delarna av motorn för att göra vissa inspektion och underhåll.

Oljedämpning och oljefilter är inte släta

Oljekvaliteten varierar med olika smörjmedel under användningen. Efter en viss körsträcka av fordonet försämras prestandan och det kan orsaka olika problem för motorn. För att undvika dessa misslyckanden, bör kombineras med användningsvillkoren på regelbunden basis till fordonsoljebyte, och olja är måttlig, i allmänhet mellan den undre gränsen på oljestickan också.

När oljan passerar genom oljefilterets porer ackumuleras de fasta partiklarna och de viskösa ämnena i oljan i filtret. Såsom filterigensättning, kan oljan inte vara jämnt genom filtret, filtret kommer att brista eller öppna säkerhetsventilen, förbikopplingsventilen genom, fortfarande smutsen tillbaka till de smörjande delarna, vilket fick accelerera motorslitage, ökad förorening inom. Därför är regelbunden ersättning av oljefiltret lika viktigt.

Påminnelse: Lägg inte till mindre olja, men lägg inte till mer. Ju dyrare varumärkesnamnet syntetisk motorolja desto bättre. Oljan för din bil är bäst.

Anslutning av luftfilter

Motorns inloppssystem består huvudsakligen av luftfilter och inloppsrör. Beroende på applikationen ska luftfiltret rengöras regelbundet. Högtrycksluften kan blåsas inifrån för att blåsa ut dammet från filtret. Eftersom luftfiltret är tillverkat av papper är det nödvändigt att uppmärksamma lufttrycket när det blåser för att inte skada filtret. Luftfiltret ska bytas ut med en ny efter rengöring 3 gånger. Rengöringscykeln kan bestämmas av luftkvaliteten i det dagliga körområdet.

Påminnelse: Det är också viktigt att köpa ett fabriksbyggt luftfilter som levereras av en tillverkare med god kvalitet.

smuts inloppskanalen

Om fordonet färdas i dammig ofta dåliga kvaliteten på flygtrafikområdet bör det noteras att insugningskanalen rengöring, för att säkerställa en smidig flöde av insugningsluften. Inloppsröret är mycket viktigt för den normala driften av motorn, om insugsröret smutsiga, kan resultera i reducerad effektivitet, så att motorn inte kan fungera inom det normala intervallet av utgångseffekt, ökad motorslitage och åldrande.

Påminnelse: Försök att ta mindre dammiga områden, samtidigt som luftkonditioneringsapparater ska bytas ut.

överskottsslam vevhuset

under drift av motorn, är förbränningskammaren av en högtrycksgasen inte en oxid, syra, fukt, svavel och kväve förbränningen passerar mellan kolvringen och cylinderväggen Klyftan går in i vevhuset och blandar med metallpulvret från slitage på delarna för att bilda slam.

kan suspenderas i en liten mängd olja, slam, utfälles från den tid när mängden av oljan, och igensättning av filter hål, vilket orsakar svårigheter motorns smörjning, vilket ökar slitaget på motorn. Vidare, olja vid höga temperaturer och sot oxidefilm som genereras på den bundna kolven, är motorns bränsleförbrukning den ökade, avstängning, kolvringar allvarlig repning död kort.

Påminnelse: För att minska slamproduktionen är det nödvändigt att använda högkvalitativt bränsle, så det rekommenderas att ägaren tankar så mycket som möjligt till den vanliga bensinstationen. Dessutom är det viktigt att använda smörjmedel med hög kvalitet och att ersätta smörjmedel och oljefilter i enlighet med tillverkarens angivna underhållsintervaller. Dessutom ska du regelbundet kontrollera oljenivån på din bil. Om det inte räcker, bör du fylla på det så snart som möjligt.

Otillräckligt underhåll av bränslesystemet

Underhåll av bränslesystemet innebär att byte av bränslefilter, rengöring av förgasaren eller bränslemunstycket och matningsledningen. I processen för bränsle som tillförs förbränningskammaren genom oljekanalen, oundvikligen bildning av gummi och koks, deponeras i oljepassagen, förgasaren, bränsleinsprutare och förbränningskammaren, bränsleflödesstörning, störning av den normala tom Bränsleförhållandet orsakar dålig bränsleförstöring, vilket medför prestandaproblem som motorvippning, explosion, tomgångshastighet och dålig acceleration.

Påminnelse: tanken att fällningen avlägsnades periodiskt, ta bort bränsleoljesilen fällningen i ett gott skick luftrenare, en tank och rörledningar, motorns bränslesystem under rengöringen den, använd ren motor för rivning agent, för med split-fri rengöringsmedel behöver inte ta isär bränslesystemet, å ena sidan kan spela rollen av en grundlig rengöring av bränslesystemet, å andra sidan att skydda bränslesystemet i motorn.

Rostning och skalning av vattentankar

Rostiga och skalande av motortankar är de vanligaste problemen. Rost och skala begränsar kylvätskans flöde i kylsystemet, minskar värmeavloppningen, vilket gör att motorn blir överhettad och även orsakar motorskador. Oxidation av kylvätskan bildar också en sur substans som korroderar metalldelar i vattentanken, vilket orsakar skador och läckage av vattentanken. Regelbunden användning av tanken stark och effektiv rengöring medelstanken, varvid det avlägsnade rost och skala, inte bara för att säkerställa normal drift av motorn, och tanken och kan förlänga den totala livslängden för motorn.

Påminnelse: För att undvika bildskala, är det nödvändigt att vara uppmärksam på valet av kylvätska i tanken. Många bilägare uppmärksammar inte kylvätskans användning och kvalitet, vanligtvis bara vanligt vatten som läggs till vattentanken. De vanligaste problemen i kylsystem är rost, skalning, korrosion och andra problem. Den främsta orsaken till detta är att ingen god frostskydd används. God frostskyddsmedel inte bara låg flytpunkt, men även andra olika funktioner hos tillsatskomponenterna kan skummet undertryckas, rost, smuts och vatten elektrolys, etc, påminner det fortfarande fordonet att noga välja den användbara kylmedel vattentanken.

Dåligt kylsystem

Människor ägnar större uppmärksamhet åt underhållet av bilmotorer, smörjsystemet och kylsystemet är sällan värderat. Lite vet de vanligaste felet bilmotor, såsom bor i Sierra cylindrar, knackar i cylindern press läcka, svår buller som genereras av accelerations avstängning, etc., beror på onormala driftstemperatur en bilmotor, överdriven stress, dålig kylsystem status Och orsakade. Dåliga kylsystemförhållanden leder direkt till att motorn inte fungerar vid normala temperaturer, vilket i sin tur kommer att orsaka ovan nämnda allvarliga fel.

Påminnelse: Hur kylsystemet för att bibehålla den traditionella metoden är att vattentanken är klar kan du lägga till frostskyddsmedel och vatten, men då kylsystemet i stor skala rad utan ett nät, och? Vattenpumpen, vattenjackan och resten i rörledningen kan inte släppas ut. Därför är det nödvändigt att regelbundet använda vattentanken starkt och effektivt rengöringsmedel för att rengöra vattentanken och rost och korrosion i kylsystemet och sedan tillsätt lämplig frostskyddsmedel och rent vatten. Detta säkerställer motorns normala drift och förlänger tankens och motorns totala livslängd.

Lämna ett svar