Hjul avvikelse lösa olika anledningar asymmetri är den grundläggande orsaken till

hjul Avvikelsen är ett mycket irriterande problem för förare vänner som har tvångssyndrom känna sig ännu mer obekväm. Det finns skäl för avvikelse några små, kan vissa bara bero på normal konsumtion, kan bero på felaktigt underhåll eller olyckor, här kommer vi att sammanfatta den främsta orsaken till avvikelsen.

Avvikelse innebär att på en platt väg tenderar fordonet att åka till vänster eller höger. Kontrollera att avvikelsen rekommendera upprepade försök på en plan vägyta och mer, hjälpa lätt hand på ratten, ratten om du känner att det finns en tydlig känsla som drog handen avvikelse. Här måste vi konstatera att, under normala förhållanden, är rätt väg alltid låg när inte lutad mot ratten (spridningen), och vissa fordon alltid kör till höger, är detta fenomen en normal företeelse inte kontrolleras.

● Däckförlust

Obalanserat däcktryck på båda sidor av fordonet kommer direkt att orsaka att fordonet löper ut. Principen är mycket enkel, ojämn däcktryck på båda sidorna av höljet, kontaktområdet med marken de är olika, i det normala vägytan, lågtrycksdäckfriktion större, så i detta fall, kommer fordonet att visas till förlust av pneumatiska däck En sida går av. Om du finner avvikelse, rekommenderas att du först tittar på däckens normala tryck på båda sidor.

● hjulinställning

För en tid att köra ett fordon, kommer hjulinställning data ändras resultera i avvikelse fenomen. Speciellt för fordon som ofta går på asfalterade vägar och upp och ner på vägen är parametrarna för fyrhjulsjusteringen sannolikt att förändras. ”Tolkning av hjulinställning”

● bromssystem problem

För inte så länge sedan min kollegas bil dök upp i den här frågan, det finns en liten avvikelse åt höger fenomen i restid, broms Fenomenet är mer uppenbart. Efter kontroll av fordon befinns höger framhjul bromscylindern det finns ett problem, vilket resulterar i bromsbelägg kan inte vara normal målsökande har motsvarigheten till höger framhjul varit en svag bromsstatus orsaka avvikelse. Vänner som stöter på liknande situationer bör också vara uppmärksamma på om bromspumpen och bromsbeläggen på båda sidor är jämnt slitna.

● chassi problem

På grund av förändringar i de huvudsakliga komponenterna i chassit kan också orsaka avvikelseproblem, detta kan bero på att det dagliga körning på grund av förslitning och åldrande, även kan bero på en olycka som orsakats av ramen Förorsakad av deformation. Åldrande, bättre sagt, om armen liknande elementet har ändrats eller gapet är för stort, kan den justering eller utbyte av delar lösas, eftersom om fordonskarossen deformation orsakad av olycka, skada på ramen och andra problem som orsakas av avvikelse Det är allvarligare, och det tar ett stort område att ersätta delarna och även ramkorrigeringen kan helt återställas.

● föremål som placeras ombord på ett ojämnt

bil vikt kan också orsaka ojämn fordons avvikelse här som ofta drar främst tunga lastbilar, med särskild uppmärksamhet på varor Placera det jämnt åt vänster och höger. Om vikterna placeras ofta på sidan, kan problemet leda till: 1, eftersom tyngdpunkten av problemet ledde direkt till fordons avvikelse, 2, även om det inte fanns någon avvikelse inträffar ofta placerade runt kan orsaka ojämn däckslitage ojämnt runt, Över tiden kommer det också att orsakas av däckfriktionsens asymmetri.

Sammanfattning:

Om fordons avvikelse, är det inga problem för komplex, den mest lekmannaspråk handlar om ur balans på båda sidor, inklusive tryckobalans, suspensionen stöder inte kraft balanserad, obalanserad hjulinställning, bromssystem obalans måste vi snabbt anpassa dessa obalanser kommer tillbaka, låt hjulen tillbaka på rätt spår, eller långvarig fordon kör avvikelse kan orsaka ytterligare obalans och andra viktiga komponenter i däckslitage, Få fler säkerhetsrisker.

Lämna ett svar