Bilkännedom lär dig hur du enkelt får bilen 7 vanliga problem

                

oförklarlig ökning av konsumtionen fordonsbränsle, motor plötsligt misständer, torkare skrapning effekten är inte idealisk och så vidare, men inte stora problem, kan du låta ägarna huvudvärk. Hur man löser dem

Vi har listat sju liten bil återkommande problem, intervjuade vi ett antal av de gamla enheten och tekniker med många års erfarenhet inom fordons Reparation. De sade att det för närvarande många ägare inte uppmärksammar att utveckla dagliga fordonsunderhåll, vänta tills du får problem ur verkstaden eller 4S butik för underhåll, öka kostnaderna för att hålla en bilägare, men också förbrukar en hel del tid och ansträngning. Faktum är att många små problem kan undvikas genom underhåll av bilägare på vardagar.

● När bilen startar motorn misständning

Anledningen: att starta motorn drivs av strömmen i batteriet avslutade tändstiftständning, vilket gör att motorn plötsligt fattade eld kan det vara någon mening av två skäl För det första orsakas det förmodligen av rostning av batteriet eller batteriet droppande, och för det andra är motorns tändstift fuktig orsakad av regn.

Underhållsmetod: Kontrollera batterivätskan i batteriet varannan månad. Det anses lämpligt om vätskenivån ligger mellan de övre och nedre scribe linjerna under observation. Samtidigt bör även vätskenivåskillnaden för varje tank kontrolleras. Om vätskenivån är otillräcklig kan du skruva av locket på batteriet och häll av destillerat vatten för att kompensera vätskenivån. Kontrollera sedan batteripolarna och använd en järnborste för att avlägsna smuts på terminalerna. Om ledningsklämman är mycket smutsig, använd sandpapper för att gnugga längs innerväggen för att avlägsna smuts. Om tändstiftet är vått, ta det ut och baka det med en lättare för att förånga vattnet så fort som möjligt.

● fordonsavgasutsläpp ökar i buller överdriven ökning

Orsak: Detta skäl kan vara på grund av oxidation vid hög temperatur avgasen hos motorn inträffar, avgassystemet leder till läckage.

Underhåll: periodisk inspektion linje av avgassystemet, huruvida avgasen vid gränssnittet korrosion, finns det inget gränssnitt pad tvättas ut. Om du upptäcker att avgassystemet läcker, ska du gå till 4S-butiken för att reparera eller ersätta de läckade delarna. Kontroller en gång om året säkerställer inte bara avgassystemets normala drift, men minskar än viktigare miljöföroreningar av skadliga ämnen i avgasen.

● Uppblåsbara bränsleförbrukning i bilar

Orsak: Det finns många orsaker till ökad bränsleförbrukning. Men den mest vanliga och lätt förbises av ägaren är inspektion av däcktrycket. Otillräckligt däcktryck ökar inte bara körmotståndet utan ökar också bränsleförbrukningen och påverkar däckets livslängd.

Underhållsmetod: Vid körning, var uppmärksam på om varje däck har gas och kontrollera däcktrycket regelbundet. Naturligtvis kom ihåg att inte glömma reservdäckens inspektion, för att undvika att däcken behöver bytas, bara för att finna att reservdäcken inte har någon gas. När temperaturen är hög kommer däcktrycket att vara högre än vanligt, så det är mer exakt att mäta däcktrycket i kallt väder eller på sval plats. Ibland byts däcken varje 10.000 kilometer, vilket gör skillnaden i fram- och bakslitage. Om det är nödvändigt att byta däck med allvarligt slitage, är det bäst att byta två eller fyra tillsammans, och däcken med samma textur kan ersättas före och efter. Dessutom hjälper polygondäcken att spara bränsle.

Lämna ett svar