Lär självhjälp kunskap behålla fordon som färdas med bil hela vägen genom våren

Ankomsten av våren, resor med bil fler och fler vänner, innan du reser behöver göra underhåll och testning av fordonet är välkända innehåll. Men det finns ett talesätt Wan, om bilen gick sönder halvvägs är en mycket nedslående upp. Om det inte hanteras väl kommer det att vara farligt. Lär dig rätt sätt att rädda dig och göra resan mjukare och säkrare.

Först bromsarna misslyckades! hur man gör?

Sammantaget verkar denna episod att ofta förekommer i filmen och tv-arbete, men risken för bromsfel vid höga hastigheter som förekommer i det dagliga körning i fortfarande mycket liten, men om du stöter på felaktig hantering leder till mycket allvarliga konsekvenser, så i förväg för att huvudbromsåtgärder i nödsituationer är nödvändigt, orsaka bromsfel finns tre

1 : brist på nödvändigt underhåll bromssystemet, huvudbromscylindern i alltför många föroreningar, Mifengbuyan, vakuum booster pumpfel, ånglås bromsen efter flera olja alltför smutsiga eller bromsvätskeblandning värms, bromshuvudcylinder eller hjulcylindern läcka Luft-, gas- eller rörgränssnittet läcker.

2: orsaka mekaniska fel på grund av felaktig användning, såsom en lång utförs bromsbelägg kommer friktionsvärme, karbonisering bromsnavet, bromsfunktionen fullständigt ineffektivt.

3: På grund av svår överbelastning, under inverkan av gravitationsaccelerationen, öka fordonets tröghet, en direkt följd av fel på bromsarna.

Dagligt underhåll är särskilt viktigt för fordonets säkerhet. Men om det händer, måste vi hur man gör det

Metod ett 😕 Parkeringsbroms

Efter bromsfel, handbromsen kan användas för att bromsa, men att manipulera ordentligt, panik och inte på grund av gå ryckte handbromsen, annars kommer det att orsaka för mycket kraft eftersom handbromsen repet brast, handbromsen misslyckande, fordonet eller bakhjulen låser är bilen också mycket lätt att kontrollera.

Det korrekta sättet är att långsamt dra handbromsen, flera gånger skärpa, lossa, dra åt, lossa metod att retardera fordonet att stanna. Notera att, in i bromshandtaget för att trycka på säkerhetsknapp broms handtaget, så att parkeringsbromshandtag kan spännas fritt koppla under drift, förhindra att spänna parkeringsbromsen låst.

Metod två: bromsnedväxlings

manuell växellåda bil kan också tvingas nedväxling retardation stopp, som skulle kopplas direkt in i den andra växeln, och sedan lyfta kopplingen lös strypningen, kommer det att finnas ett fall av fordonets bromsning arter liknande känsla, och sedan länkas in i ett väntande blocket, kan omkopplarna stängas av vid denna tidpunkt, med hjälp av motorns cylinderkompressionseffekt att fordonet är parkerat.

Om du är i några farliga delar av downhill bromsfel uppstår, i syfte att förhindra ytterligare expansion av fara, kan du använda vägkanten lera högen, om nödvändigt, höstack, väg dike, träd, stenar och andra hinder för fordonet Stopp av motstånd.

akuta självhjälpsåtgärder

1: säkerhetsbälten kan hindra passagerare rusade till vindrutan när nödbromsen, om inte bilbältet är bäst att inte försöka bekämpa de hårdast drabbade kollision detta kan vara mer allvarligt skadade än att gå med strömmen, ju mer plötslig inbromsning kollision. På ett ögonblick bakåt kollisionspunkten bör vara så långt borta från så tidigt som ratten, armar klipp bröstet, händerna på huvudet.

2: Data visar styrmannen sätet är den farligaste, om sitter där, då först och främst för att hålla huvudet ligger på sätet, eller en näve med båda händerna, pannan skydda baksidan av handleden, medan Böj dina knän och skydda magen och bröstet.

3: baksätet är det bästa sättet att skydda snabbt räckte ut en fot, tillbaka i den övre delen av framsätet och armbåge i bröstet, händerna öppna, huvud och ansiktsskydd, Bakstycket är ganska styvt och pressat mot sätet.

4: Här vill vi också understryka att snabbt framåt om en olycka eller nödbroms bör bakräcke med båda händerna eller baksidan av en stol, fötterna placerade framåt efter varandra, så stötkraften konsumtion, dämpning kroppen frontonen av hastighet, och därigenom minska omfattningen av utsatthet. Borde inte gråta när kollisionen bör stängas läppar, clenched tänder, för att undvika dålig bita tungan när kollisionen. Möjligheten att bilen kolliderade med en brand var så stor som drabbade ett stopp, bör alla försök att lämna bilen så fort som möjligt.

Två: Höghastighets punktering hur man gör
plötslig oväntad

punktering i hög hastighet när de är farlig situation, är specifika prestanda en plötslig knyck med ratten, följt kom & ldquo; Bang & rdquo ;? en högljudd krasch, följt av den främre sidiga och hellip; & hellip; stött på denna situation är ofta stött på en punktering. Den så kallade däck punktering faktiskt hänvisar till förlust av det mesta av luften på ett ögonblick, vilket påverkar normal körning. Om denna situation inträffar i rörelse hur man gör det

Om en framdäcket 😕 Var noga med att ta hjulet, justera fronten, bör åtgärderna vara varsam, inte upprepade gånger spela ratten, men kan inte slam bromsarna, såsom fordonets hastighet gradvis sakta ner och tryck sedan på ratten, och sedan igen efter uppförandet av varningstriangeln bilmärket, för att förhindra sekundära olyckor.

Om ett bakdäck: bilen kommer att visa ett instabilt tillstånd, vilket resulterar i en liten kraft, så att sidan tenderar att tröttna på bilen, bör den här gången användas på det sätt oljeintäkter kommer nedväxling bil Sluta långsamt. Här vill vi betona med framdäcket sprack är inte samma sak, eftersom bakhjulet inte har en styrande funktion, och i allmänhet bära vikten av bilens bakhjul är relativt hög, och därför är bakdäck inte mycket farligt, bara hålla stadig Ratten är bra.

Naturligtvis är underhålls ansträngning göras för att undvika sådana olyckor i den dagliga uppmärksamhet åt vad betyder det

1 😕 att öka medvetenheten om däcksäkerhet, vanligtvis för att kontrollera däck , särskilt i den första hög hastighet, måste vi göra en fullständig och detaljerad undersökning, förutom däcktryck, men också för att observera om det finns sprickor sida av slitbanedäckslitage skick, har hittats dold bör omedelbart avlägsnas.

2: Regular däckrotation är implementerat, i syfte att upprätthålla samma bil däcken slits jämnt, fordonet färdas 5000 kilometer per däckrotation bör göras en gång, alla med 5000 till 10 tusen kilometer för att göra en hjulinställning för att undvika däck onormalt stort slitage, inte tillåter installation av olika modeller på samma axel eller större skillnad i de gamla och nya däck.

3: period reviderade balanshjulet, hjulobalansen överskrids, kommer att generera högfrekvent oscillerande vid hög hastighet, vilket resulterar i ojämn förslitning av däcket, är inte bidrar till trafiksäkerheten. Efter balansering testdäck reparation bör justeras, bör detekteringsvärden hos däcket dynamisk balans vara unilateral eller mindre 40 gram. När

För det tredje, tankläckage olycka hur man gör?

Vi utflykt i naturen eller normal landsvägskörning, om du råkar stöta på en bränsletank orsakat oljeutsläppet, denna gång i enlighet med den aktuella tjänsten plats och Mycket avlägsen, vi kan ta följande metoder för att hjälpa oss själva.

Efter genomförandet av tuggummi, kan vi klistra återstoden i bränsletanken av oljespillområdet, eftersom tuggummi efter torkning kan droppa tätt blockerade webbplatser, spela en bra roll i nödsituation. Och i andra avseenden är användningen av tuggummi fortfarande en hel del, till exempel: att förhindra att batteriet korrosion mögel släpvagnskoppling, styrsystem gummislang läckage, läckande luftkonditionering köld linjer visas, kan du klistra in på tuggummi.

Om plötsligt fattade eld efter oljeutsläpp, hur man sparar sig under

liten brand 😕 Om det upptäcks tidigt, elden också begränsad till en liten del av elden, men bara något röker, denna gång för allmänt bruk brandsläckare egen bil kan lösa krisen. Om det inte finns någon brandsläckare, jag vill hjälpa andra, och filtar, sand för att täcka upp källan till branden kunde släcka. Case

i elden: Om motorrummet redan har börjat röka och lågor sprang från gapet, då elden har utvecklats till en allvarlig grad, inte öppna huven för att förhindra att luft konvektion för att öka brand . I det här fallet kan öppnas låset nyckel så att en spricka huv avlopp, fylla och spruta släckmedel, ingen rök vänta innan den stoppas. Vid denna tidpunkt kan huven öppnas och rengöras. iphonefall

brand: om bilen hade brast i lågor, och mer än tre minuter misslyckades med att på ett effektivt sätt eld, så den här gången bilen borde ha varit hela kroppen i brand, har situationen varit svår att kontrollera, denna gång den mest korrekta metoden är att välja snabbt och grundligt, att i tid evakuering av passagerare och åskådare undvika skador på grund av explosioner.

För det fjärde, vattenläckage hur man gör?

I körning, om vattentanken är tom kommer att orsaka en rad negativa företeelser motor överhettning, avstängning, etc., vilket naturligtvis om vanligtvis inte ett stort problem, Bilen kan repareras strax efter att den öppnats för verkstaden. Men om det är sättet att resa med bil, runt fältet och ingen förutsättning för att reparera, kommer vattenläckage vara lite knepigt, i själva verket bara den vanligaste sak med handen kan lösa detta problem. .

Om befanns ha flera små läckande tank, efter kylning av motorn kan stoppa liknande, tanklocket öppnas, öppnar ut cigaretter, hälldes tobaken i vattentanken efter krossa, sojabönor eller tvål tillfogade efter det att tanken hälldes storlek, fylldes sedan med vatten, täcktes med tanklocket, starta motorn. Innan alltför länge, tobak eller tvål kommer att blockeras i processen för trakom vattnets kretslopp, kan du tillfälligt lösa problemet med vattenläckage, när villkoren ska vara omedelbar reparation, men också behovet att rengöra kylsystemet.

V, är för hög, hur man gör motorns kylmedelstemperatur?

Vid drift av motorn, oberoende av storleken på lasten, låg rotationshastighet, omgivningsluftens temperatur, kylvatten hålls vid väsentligen 80 ℃ -90 ℃ mellan, om utanför detta område kommer att resultera i en serie av negativa fenomen motor överhettning avstängning och så vidare.

Anledningen vattentemperaturen är för hög, många vanligaste är: brutet fläktremmen, tankar eller läckande rör, termostat felfunktion, oljeläckage. Om bilen med motoreffekten försvinner eller bli våldsam knackar ljud som knock, främst på grund av motor överhettning.

När vi stöter larmtemperaturen är för hög, retardationen bör först, och sedan köra till vägkanten, inte rusa för att stänga av motorn, eftersom temperaturen är för hög, kan leda till att temperaturen hos kolven, stålväggar, cylindrar, vevaxel För hög är oljan tunn och förlorar smörjning. Om vid denna tid flamman, är delarna i det expanderade tillståndet, är den extra spalten mycket liten, vilket resulterar i några av den mjuka metallen faller ned, kan vissa till och med orsaka klibbiga cylinder. Så efter upptäckten koka, inte stänga omedelbart, men bör förbli tillfälligt tomgång, försöker svalna.

Häll aldrig hällde kallt vatten för att kyla motorn, vilket kan leda till att motorblocket eftersom härdning och skuren. Är rätt väg: handskar, och sedan behandlas i tanken med fler än ett ark vikta våt trasa, kommer att försiktigt skruvas en tanklocket slitsar, långsamt utsläpp av ånga, etc, ned trycktanken, kallt vatten, eller komplettera frostskyddsmedel.

vanliga reparationsmetoder:

1: Om temperaturen är för hög eller temperaturlampan hålls blinkar, för att stoppa och kontrollera om den normala kylvattentank, vattentankar, vattenledningar och olika lederna med eller utan läckage. Om granskning av utseende var inte ovanligt, för att kompensera den nödvändiga kylvatten och sedan fortsätta köra. Om resa visst avstånd, är temperaturen fortfarande är för hög stannar kontroller också hittats för att minska det kylande vatten, som är främst på grund av vattenmanteln av cylinderblocket trakom eller perforation och förlust, fann att detta misslyckande bör repareras.

2: När motortemperaturen är för hög, att vattentemperaturen av handen röra vattens röret för att bestämma fel, om större temperaturskillnaden mellan två rör, kan bedömas som termostaten inte är i drift, på det sätt Om ett ögonblick inte kan köpa tillbehör, borttagbar akut termostat, bytas ut omedelbart efter återkomsten till sin enhet.

3: Om ett luftkylningssystem, kommer luftmotståndet vara formad, så att kylvattencirkulationen misslyckande, vilket orsakar motortemperaturen är för hög. Följande tillvägagångssätt kan tömmas: Låt motorvarvtal, tanklocket till bara något skruvas gasutveckling, då blir det en del kylvatten flyter samman med gasen, så flera gånger tills filten tills slutförandet av gasurladdningen ( vid denna tid, handen beröring, kommer lägre vattentemperatur vara betydligt annorlunda), felsökning, kylvatten bör tillsättas.

4: Om fordonet färdas på en lång väg att smuts eller lerig väg, kommer det att finnas vissa smuts vidhäftar kylflänsen, över tiden, kommer att påverka kyleffekten, vilket resulterar i hög vattentemperatur kan värme blåses med tryckluft för att Grillen sköljs sedan med ett vattenrör.

Sex: batteriet är dött hur gör

Det finns vanligtvis två dött batteri, är batteritiden i allmänhet 2-3 år, när batteritiden löper ut, kommer det att sluta vid en viss tid? när plötsligt ta slut, när vi under en lång tid att lyssna på radio, glömde att stänga av strålkastare situation, liksom stöldskyddsutrustning som larm orsakade av långvarig batteriet är dött, när förekomsten av ovanstående två fall, kan vi använda följande metoder för att rädda sig själva: batteri ta linjen

vi kan använda metoden för att ta linjen batteriet batteriladdning ingen specifik metod är: två relativt tjock tråd redo, om marknaden köps, i allmänhet delas in i rött och svart. Vi kan sätta en röd kabel till den positiva elektroden av batteri spårvagn, spårvagn förlust den andra änden till den positiva på batteriet. En förlust av svarta linjer till den negativa elektroden hos batteriet tåg, spårvagn till den andra änden av metalldelen.

Det är en spårvagn att börja först för att köra bilens förlust. Här vill vi också understryka att drivs bilen ska vara i driftstillstånd, första varvet positivt, då negativ överlappning, efter lanseringen, den första låten anod, katod och sedan ta linje lös. Detta förhindrar oavsiktlig medel före-ta positiva och negativa kroppen hit och orsaka en kortslutning.

eller dragvagn: Om någon vagn hjälpa metod kan användas, i synnerhet en andra växel ilagd i fordonet, då kopplingen inte slå lyfta människor att skjutas upp farten barnvagn Lyft kopplingen direkt och fyll lite olja. Bilen börjar. Om dragkraft används, är metoden densamma, men var noga med att hålla avståndet.

Lämna ett svar