Automotive Knowledge Tolkning av Automotive Transmission Principles (3)

                

Efter att ha förstått de grundläggande konstruktions- och driftsprinciperna för överföringen, går vi nu in i det tredje ämnet och förklarar principerna för olika gemensamma överföringar. Det bör dock noteras, där vi inte vill att ytterligare förklara växellåda med dubbla kopplingar, eftersom denna variation manuell växellåda växellåda själv, som förutom den kopplingsdelen med manuell växellåda varierar kraftigt, men resten är i stort sett samma eller liknande Strukturen, så att vi inte längre släcker bläck och bläck, kommer vi separat att lägga fram nyckelanalysen i framtiden.

halvautomatisk växellåda

kan kallas halvautomatisk växellåda inte bara AMT, liksom BMW: s SMG och Lamborghini ISR, naturligtvis, de har ett annat namn: sekventiell växellåda. I själva verket är den halvautomatiska transmissionen härledd från en gemensam manuell växellåda, en ny överföring, en växellåda med dubbla kopplingar som endast skillnaden jämfört med en uppsättning av kopplingen, förutom konventionell manuell mekanisk transmissionsstyrmodulen sätts till datorn, som styr kopplingen och skift logik. Seriell överföring har samma struktur som en konventionell manuell växellåda, och har en mellanaxel, en utgående axel, en koppling och en växelgaffel.

Hur fungerar den seriella överföringen? Den har samma ord som R, N, A och M på shifterpanelen, men det finns ingen P-park. Med hjälp av en ren automatisk växling kontrollerar den elektroniska styrmodulen kopplingens ingrepp, och M är det manuella läget, som kan manövreras av växelspaken eller växlingsspaken.

eller endera skiftstången paddel, bara en signalkälla, fordonselektronik har gjort växlingsmekanismen kraftigt tunn, inre överföringssekvens typ, växlingsgaffeln i en konventionell manuell växellåda Växlingsgafflarna skiljer sig – positionen för varje växlingsgaffel i en konventionell manuell växellåda är relativt fri och varje växlingsgaffel av en sekventiell överföring är förbunden med en växlingsaxel med ett spiralspår. När växelspaken eller paddel framåt, rör sig bakåt, axeln förbunden med växelgaffeln efter mottagning av transmissionssignalen, roteras också en motsvarande vinkel, som bringar vridspiralformat spår som drivs av växelföraraxeln framåt eller Efter att ha flyttat. Därför vrider varje växel växlingsaxeln med en viss vinkel och driver alla växlingsgafflarna för att fungera samtidigt.

För att kunna styra en sekventiell överföring kan du inte hoppa växlar, bara ett växel eller ett växel. Ibland kommer föraren att dubbelklicka på paddeln bakom ratten för att uppnå neutral och avbryta strömmen och växla sedan till nästa växel. Detta växlingsläge är snabbare än den vanliga växelspaken. När man använder manuellt läge används en hydraulisk enhet för att koppla ur kopplingen och tryck på växlingsgaffeln för att välja nästa växel innan den går i ingrepp – något som liknar logiken för en dubbelkopplingstransmission.

Eftersom hela systemet skiftsignalöverförings använder en gasspjällssensorn, motorhastighetssensor eller liknande för att samla in, styra växlingsoperationen av ecu direkt, är det snabbare än det mänskliga normal växling manuell växellåda, men på grund av Maskinförskjutning är hård, så vissa billiga serietransmissioner, som t.ex. AMT, har inte bättre körkomfort. Men i den sportinriktade bilen är de elektroniska kontrollkomponenterna mer exakta, så den växlande effekten är bättre. När SMG skenade på BMW M3 och 6-serien.

Lämna ett svar