Bilbilen kallstart tändenergi är lågt jitter anledning Detaljerad

[kunskap om] ägarna hem reparation kallstarts skaka bilen är ett vanligt misstag bensinbilar. Den mest grundläggande orsaken till kallt start eller jitter på väntetåget är att förbränningen i cylindern inte är bra. Om förbränningen inte är bra, kommer den ström som bilen ger, inte räcka, och bilen kommer att skaka. För att ge ett exempel på bilden, anta att Ma Wei använder 100 punkter för att dra bilen, men om det bara används 60 poäng, kommer det naturligtvis inte att röra sig och skaka. Den första frågan

låg tändenergi när bilen står inför en kallstart är den låga temperatur, temperaturen inuti motorn tillräckligt med bränsle och smörjoljetemperaturen är inte tillräckligt, så i kallstart injektorn för att möta strömmen bör vara mer Sexuella krav. Ju större tändstiftet är, desto mindre tändningsenergi. Låg temperatur bränslefinfördelning dåligt bränsle kräver en högre antändningsenergi, långvarig användning av bilen, är tändningständstiftsgapet sannolikt att öka, vilket leder till tändningsenergi minskar, vilket påverkar effekt, göra bilen skaka inträffar.

Dessutom kan tändspolen åldras, högspänningsledningen för tändstiftets åldring eller läckage också leda till att tändningsenergin minskar.

Olämpligt blandningsförhållande

Blandningsförhållandet mellan olja och gas är inte korrekt och existerar både i öppen och sluten slingkontroll. I slutna kontrollen över bilen, är den minsta driftstemperatur syresensorns 370 grader, om fordonet har precis börjat, eftersom temperaturen i avgasröret inte når 370 grader Celsius, så att syresensorn inte fungerar. Vid denna tid, felbedömning ECU, som av ett manövreringsorgan av bränsleluftblandningen, tändtiden ett fel uppstår, vilket minskar bilens uteffekt, jitter fenomen.

inloppsventil och kol

Om ventilen i motorintaget och kolutfällning uppstår på grund av kol kan absorbera rätt mängd bränsle (som vatten genom vallen, jorden bör I likhet med vattenabsorption bedömer ECU att ett fel har uppstått.

praktisk datorstyrd utsläpp av olja och gas under antagande 100 delar, den faktiska in i cylindrarna av endast 90 delar (10 delar absorberad kol), även om de återstående 90 delar av den blandade förbränningen kolväte, samma Om den nödvändiga kraften inte uppnås är fenomenet jitter oundvikligt.

Olika cylinderförhållanden

Likaså har tändstiftet på en flervalsmaskin också ovanstående problem. Efter långvarig användning kommer tändstiftsgapet och tändtidsstyrning vara annorlunda, men ingen sådan diagnos avvikelse ECU, fortfarande på och ldquo; De & rdquo; jämställdhet, som dök upp i själva felet och teori, några resultat Kraften som genereras av cylindern är för liten och kan orsaka jitter.

Efter att motorn har använts under lång tid kommer gapet mellan varje cylinderlinje och kolven också att se annorlunda ut eller mindre, det vill säga några luckor är stora och vissa luckor är små. I kallstart finns det ingen bra oljesmörjning, och den stora spjällcylindern läcker lätt en viss högtemperaturgas från spalten, vilket minskar effekten.

Vatten temperaturgivare misslyckande

Om du har feber, men termometern läsning är normalt, vad resultatet kommer att bli? vattentemperatur sensor är en viktig grund för datorn för att bestämma motorns driftsförhållanden på den tiden. Om motorn kallstart temperatur på minus 10 grader Celsius, men sensorn & ldquo; Berätta & rdquo; Computer & ldquo; nu är temperaturen 20 grader Celsius & rdquo;, då datorn kommer att trycka skick injektor 20 grader Celsius, oljan är naturligtvis mindre, jitter Naturligtvis är det naturligt.

Andra faktorer

smutsig luft flödesmätare, vilket resulterar i att reducera inloppsluftmängden, dålig EGR (exhaust gas recirculation) ventil arbetsvillkor, införandet av avgasen under tomgång, nästa tomgång motorstyrning genom inloppet, för att justera storleken på insugningsluftmängden, om den låga spänningen inte fungerar på plats, dålig olja, når det motsvarande värmevärdet, vilket resulterar i förbränning av liten uteffekt. Alla ovanstående fyra faktorer kan orsaka dålig förbränning av en viss cylinder vid kallstart eller tomt ventande, vilket resulterar i motorns skakning.

Lämna ett svar