DIY olja stötdämpare måste vara försiktig för att kontrollera bilen dämpningssystem

[kunskap] bilägare hem bil stötdämpare oljeläckage uppstår om, för stötdämpare, utan tvekan är en mycket farlig sak. Då, när oljespill upptäcks, är det dags att vidta korrigerande åtgärder. De viktigaste inspektionsdetaljerna är skadorna på oljetätningspaketet och tätningspaketet och tankens lock. Kontrollera om dessa delar har lösa muttrar.

om de befinns läcka, dra åt den första muttern oljecylindem huvud, när stötdämparen är fortfarande läcker, kan det finnas en tätning, tätningsbrickor misslyckande, ersätta dem med nya tätningar. Om detta inte eliminera läckage, dämpningsstav skall dras, om det inte fanns en tid kort eller svårighetsgrad, ytterligare kontroller huruvida gapet mellan kolven och cylindern är för stor, stötdämpakolvstången för böjd, kolvstången Oavsett om ytan och cylindern är repad eller repad.

Om chocken inte läcker fenomen, bör kontrollera stötdämparna kopplingsstiftet, vevstake, kopplingshålet, skador på gummibussningar, etc, tätning av, gå sönder eller faller av vid . Om dessa var normala, bör stötdämparen sönderdelas ytterligare, för att kontrollera om med gapet mellan kolven och cylindern är för stor, cylinder utan skada, är bra ventiltätningen, ventiler och ventilsätet är åtsittande, och för att undvika Om stötdämparens spänningsfjäder är för mjuk eller trasig och reparera eller reparera enligt situationen.

Dessutom är chock ljud som avges fel uppträder i praktisk användning, främst på grund av dämpfjädern plattan, ram eller axel kolliderar, och skada eller förlust pad Spara Om vibratorens dammcylinder är deformerad eller oljan är otillräcklig, ska orsaken identifieras och repareras.

chock efter att ha utfört kontroller fix bör testas i en speciell testrigg prestanda, när frekvensen för motståndet 100 & plusmn; 1 mm, bör anges den sträcka av sitt slag och kompressionstakten av motståndet. Cheng maximalt motstånd 392 ~ 588N, maximal luftmotstånd gjort resan bil 2450 ~ 3038N, kompressionsslaget av maximalt motstånd 490 ~ 686N. Om det inte finns några testbetingelser, kan vi använda ett empiriskt tillvägagångssätt, dvs med en lägre järnstång penetrerar stötdämparringarna, med båda fötterna slam båda ändarna därav, båda händerna på pull-ringarna 2 till 4 gånger ömsesidigt, då när den dras upp stort motstånd, inte känns mödosamt nedtryckt, och motstånd att sträcka innan en återhämtning och reparation. det fanns ingen känsla av förlorad rörelse, betyder det normala stötdämpare.

Relaterade Rekommenderad läsning: bakdörren öppen tvivel något du & ldquo; misslyckande & rdquo; http://yongche.16888.com/wxzs/2013/0521/236249.html

Lämna ett svar