När reparationer måste vara försiktig Detaljerad CVT CVT växellåda underhåll

[familjebil] kunskap om ägaren att köpa en bil, vi hör ofta nämns försäljning och ldquo; mer CVT växellåda & rdquo;, biltillverkare att transportera varor CVT-tekniken är stolt. & Ldquo; CVT & rdquo ;? Vad är det i slutanvändningen att uppmärksamma vilka frågor

CVT växellåda Vad

CVT, hänvisar till hastighetsförhållandet är steglös kraftöverföring i processen ?? Justerbar för att uppnå kontinuerlig växelväxling. Effekten av kraften är att skiftningen är jämn och jämn, accelerationen är stark, operationen är enkel och bekväm och bränsleekonomin är hög. Man kan säga att CVT-växellådan kombinerar dynamiken och ekonomin hos en manuell växellåda och kombinerar komforten hos en vanlig automatisk växellåda.

För närvarande finns 27 nya bilar i Kina utrustade med CVT-växellådor. Den främsta orsaken är att CVT transmissionsremmen lätt skadas, inte kan bära stor belastning, för det andra, när kraft överförs, är energiförlusten alltför lätt leda fordonet, för det tredje, lätt leda till instabilitet av kopplingen. Dessa tre punkter är svårigheterna med utvecklingen av CVT-teknik, och inte alla tillverkare kan lösa det perfekt.

Det finns många klassificeringar i växlingsläge för modeller utrustade med CVT. Såsom hand /från de integrerade funktioner (inklusive femte hastighetsstyrdomänen, reglerdomänblock 7), eller S blocket (rörelseläge) funktion, för att möta olika förarens körvanor.

Audi fordon utrustade med CVT allmänhet koncentrerad i den stora förskjutningen, under det att andra märken är koncentrerade till låga utsläpp bil, som använder Audi Multitironic steglös automatisk växellåda relaterade.

Audi Multitironic dvs transmissions CVT växellåda, vi brukar säga, kedjedrift med användning elektroniskt styrd hydraulisk inställnings sidförhållande omvandlare, för att uppnå en steglös transmission vridmoment i egentlig mening, så att den totala maskin det fungerar inom det optimala varvtalsområdet utan att behöva tänka på hur man gör den kraft och bränsleekonomi optimering. Audi är den första CVT-växellådans tillverkare som introducerar V62.8L motorsystemet för effekt och vridmoment på 146kw respektive 300Nm.

bör gå till en professionell reparation Heter

Audi, till exempel, var 60.000 km, utöver löpande underhåll, Multitironic behöver byta växellådsolja automatisk växellåda, och användningen av speciella MultitironicATF-olja. Eftersom all styrning av CVT görs med intern oljetryck. CVT bör kontrollera oljan, oljan enligt tillverkarens angivna tidsfristen, och regelbundna oljebyten är i linje med anges av tillverkaren. Om de relevanta komponenter eller krets misslyckas, behovet av att vara ett speciellt program för att göra CVT är inställd för att fungera, så underhåll CVT växellåda bör gå till en professionell reparation enheter.

aspekter av vardags körning rekommenderas inte att ägare vara neutrala slid med N blocket, under körning, inte dra i spaken & ldquo; N & rdquo; blocket. För att maximera bränsleekonomin är det bäst att använda CVT-växellådans automatiska läge under körning. Nedförsbacke, rekommenderas det & ldquo; S & rdquo; låg hastighetsväxel eller manuellt läge genom motorbromseffekten, är bromsskorna för att undvika broms alstras under långa sönderfallsvärme, så att bromsprestanda försämras. Blir tillbakadragen från framåt, bakåt från den tidsvarierande framåt, för att vänta på fordonet till ett fullständigt stopp, och sedan slå igen bromspedalen påverkas medan växelspaken, har växlingsmönstret för radikala potential att skada transmissionen.

När en trailer är nödvändig måste väljarspaken vara i läge ”N & rdquo ;. För när oljepumpen dragfordonet, traktor inte fungerar, inte smörja rörliga delar, och därför får inte överstiga 50KM körsträcka och hastighet får inte överstiga 50 km /h, annars kommer det att leda till förstörelse av växellådan.

är för låg eller om batteriet befinns inte start kan motorn inte startar drag, släpvagn om långa avstånd, måste du lyfter den främre delen av fordonssläpvagnen.

Relaterade Rekommenderad läsning: bilen regelbundet kontrollera med dig för att förstå bilen slitdelar http://yongche.16888.com/yfzs/2013/0530/239008.html

Lämna ett svar