Hur ofta förändras oljan? Identifiera rengöringen av motorolja

                

[Bilägarens hemmabana kunskap] Hur man kör bil bättre, vad ska du vara uppmärksam på när du använder bilen? Idag kommer några tips om hur du använder bilen kommer att tillhandahållas för bilägare att hänvisa till.

Identifiera renheten av motorolja

En är luktmetoden: Ta ut oljestickan och ta nära näsan för att lukta den. Om det finns en stark syra lukt betyder det att oljan har försämrats. Det bör ersättas.

Den andra är handtvättmetoden: Den gamla oljan som tagits ut mäts upprepade gånger med tummen och pekfingret, och den goda kvaliteten känner smörjighet, mindre slitage och ingen friktion. Om du känner dig orenheter, dålig vidhäftning eller till och med fläckar, ska du ersätta dem.

Den tredje är att identifiera färgmetoden: Ta ett rent vitt filterpapper (få en liten ansiktsvävnad), släpp några gamla oljor på papperet, efter att olja läcker ut är oljan av god kvalitet inget pulver Torr och smidig för hand, och den gula infiltreringsremsan är klar. Den är mörkbrun och har föroreningar och bör bytas ut.

Fyra är den lätta metoden: Ta ut oljestickan upp till 45 grader, observera oljedropparna under ljuset, du kan tydligt se att det inte finns något slitage i oljedropparna är bra. Om det finns för många slipmedel, bör de bytas ut.

Extern avgasreningsmetod

Många bilägare vet inte hur man ska rena motorns externa avgas. Undervisa nu ägaren på två sätt.

För det första används katalysatorn: CO oxideras till CO2, HC oxideras till CO2 och H2O och NOx reduceras till N2. De använda katalysatorerna är manganoxid, kopparoxid, metalloxider såsom kromoxid, nickelmonoxid och kopparoxid och ädelmetaller, såsom vitmetall (platina). De renar alla CO och HC. Den katalytiska reaktorn är placerad mellan avgasgrenröret och ljuddämparen i avgassystemet.

Den andra är vattentvätt: genom vattentanken kan sotpartiklarna i bilavgaser tvättas och filtreras och ångduschen kan ta bort de giftiga ämnena som klibbar kolpartiklarna.

Relaterad Rekommenderad Läsning: Dolda Egenskaper Golf 6 Plus Däcktrycksövervakningsknapp http://yongche.16888.com/gzzs/2013/0606/240987.html

Lämna ett svar