Vad händer om bilnyckeln går förlorad? Flera sätt att veta

                       Kunskap om ägarna till familjebilar [4] street naken man simning hjälper buskar gömmer bilnycklarna förlorade, vattenmelon stall Mercedes ägare som skrek tillbaka nycklarna, bilnycklar förlorade älskare stranden för att spela höghastighetståg att ta med familjen för att skicka nyckeln Dalian, mannen anställdes bärgning dykare Förlorade bilnycklar … Kinesiska nyåret har förlorade bilnycklar blivit toppsäsongen för nödsituationer. Om du inte vill vara huvudperson i en nyhetshändelse, är det bättre att behålla dina bilnycklar.
då, men en förlorad bilnycklarna, hur låt oss lära sig grunderna i bilnycklar 😕
bilnycklar: switch bil verktyg. Nu använder bilnycklarna chips, som är magnetiska chipsystem. Låsspolen på bilens tändslåscylinder läser nyckelens chip, chipet har fast digital information.

Fjärrkontroll: Fjärrkontrollen innebär att nyckeln kan öppnas och låsas på ett långt avstånd utan att sätta in nyckeln i nyckelhålet. Lås upp och lås.
nyckellös start: Keyless börja använda radio frequency identification teknik, smarta kort chip sensorer automatiskt växla lås ägare att bära, vilket innebär att när du närmade sig bilen på distans, dörrlås automatiskt Öppna och låsa upp stöld, när du lämnar bilen låser dörrlåset automatiskt och går in i stöldskyddsläget. Fordon är i allmänhet utrustade med ett nyckellöst system för inresa har sin dörrhandtag känsliga knappar, men också en viktig hål, är att förhindra att smartkortet är skadat eller ta slut, kan ägaren fortfarande öppna dörren med ett vanligt sätt. När ägarna in i bilen, kommer detektionssystem fordonet omedelbart känna igen ditt smartkort, efter att ha bekräftat bilens dator kommer in i arbetstillståndet, då behöver du bara försiktigt trycka på startknappen i bilen (eller ratt) , du kan starta bilen normalt. Det vill säga, vare sig i bilen eller utanför bilen, kan systemet se till att föraren kan identifiera föraren korrekt under alla omständigheter.
nyckellös start på två sätt: ett är tryckknappen tändning knappen inom räckhåll för mittkonsolen och kallas därför också ”en tangent för att starta”, såsom BMW, Mercedes-Benz, en annan arter vredet generellt lokaliseras på den ursprungliga nyckeln uttag, men utan att behöva plugga bil nycklar, direkt twist på ratten för att starta, såsom Nissan, Mazda och så vidare.
starta Smart knapp: Denna nyckelbricka kan avge infraröda signaler, kan öppna en eller två dörrar, bål och tanklocket kan också manipulera bilens fönster och takfönster, mer avancerade efter den smarta nyckeln är som ett kreditkort, när föraren vidrör dörrhandtag börjar centralsystem låsning för att styra och avger en radiosignal frågor, nyckeln fob för att göra det rätta svaret, öppnas låset automatiskt. Motorn startar bara när centralprocessorn känner av att nyckeln sitter fast i bilen.
gemensamt nyckellösa tillträdessystemet, även känd som smarta nyckelsystem, av sändaren, fjärr centrallås styrmodul, förartillstånd systemstyrmodulen tre mottagare och tillhörande kabelhärvor styrsystem kompositionen. Och en fjärrkontroll integrerad i bilnyckeln, kan fordonet vara baserad på den signal som skickas till den smarta nyckeln i låset eller inte låsa tillstånd, även stänga fönstren och takluckan automatiskt.
Sådana system använder RFID (radiofrekvensidentifiering) teknologi, vanligen, inom ett avstånd av ungefär en meter, och kommer automatiskt att öppna dörren när ägaren närmade startspärren frigörs; när man lämnar fordonet, dörren Låset låses automatiskt och går in i stöldskyddsläget. När ägarna in i bilen, kommer detektionssystem fordonet omedelbart känna igen smartkort, sedan bara försiktigt trycka på startknappen (eller ratt), kan du starta fordonet på rätt sätt, hela processen, utan att behöva komma med bilnycklarna.
smarta nyckel intelligenta funktioner är det
1, närmar sig bilen 😕 När föraren kommer ficka nära bilnycklar, bilnycklarna och började att ha en bra uppsättning instruktioner från radioväxeln information. Bilens avstängnings- och säkerhetssystem och motorns styrsystem är alla aktiverade.
2, när dörren öppnas: så länge som föraren vidrör dörrhandtaget kommer sensorn detekterar detta tryck, kommer att öppna dörren under det att dörren servomotorn tur lampan blinkar två gånger. Sätet, ratten och ytterspeglarna justeras sedan automatiskt till det läge som är lämpligt för ägaren.
3, innan bilen startar: föraren trycker ned, ratt lås öppnas omedelbart och kommer startknappen bromspedalen släpps, är den sista huvudbroms automatiskt släpps.

4. När du kommer av fordonet: Föraren måste trycka på låsningsknappen. Om svängsignalen blinkar en gång, är dörren säkert låst. När bilen är låst, kommer nyckeln och bilen att nyttja ett nytt instruktionsmeddelande.
I allmänhet fordonsnycklar fordons 2-3, ägaren måste ta väl hand om nycklarna, inte sätta alla nycklar på samma ställe för en regnig dag.
bilnyckel antalet kuggar: nyckelring bil genom att tangenterna 2-3, och en film som består av metall eller plast, plåt eller plast ovan, typiskt en sträng av siffror tryckta, är antalet kuggar nyckeln, Servicestationen eller tillverkaren kan omkonfigurera nyckeln till ägaren genom detta tandnummer.
olika nyckelfunktioner: på några få knappar lastbil är något annorlunda beroende på olika modeller till Santana Shanghai Volkswagen, till exempel, ungefär på samma sätt som de tre nyckel utseende, men i själva verket finns det en reserv Nyckeln, denna reservnyckel kan bara öppna dörren och starta motorn, och kan inte öppna bagageutrymmet och handskfacket. POLO Passat och nyckeln är något annorlunda, även om de fortfarande tre nycklar, men reservnyckel till en enkel formplastnyckel är denna nyckel endast används för att öppna dörrarna och motorn i en nödsituation. De andra två tangenterna är nycklar för integrerad fjärrkontroll och kan användas för att öppna dörrarna och bagageutrymmets dörrar på ett avstånd. Naturligtvis finns det vissa tillverkare bara ökar i den allmänna fjärrkontroll byta nyckelring, men detta har ”ympning” misstänkt fob några fler funktioner kan till exempel ger fjärrstyrfunktioner vissla och miniatyr ficklampor.
mekaniskt lås: Det vanligaste användningsområdet är också den första bilen stöldskydd lås, nu sällan ensam och större elektroniskt chip typ kombination. Mekaniska låser spelar främst roll för att begränsa fordonets funktion och har begränsad hjälp för stöldskydd, vilket är svårt att motstå. I allmänhet kan en biltyv öppna rattlåset i tiotals sekunder. Så gammal morbjörn är den lättast stulna bilen.
elektroniska stöldskydd låssystem: elektroniska stöldskydd lås är för närvarande den mest använda typen av installation av stöldskydd lås, är den viktigaste funktionen av elektroniska stöldskydd enkelriktad: bildörren, skaka eller olagligt öppna dörrlarm, etc., finns det några Varumärkets produkter lägger till några funktioner: En elektronisk fjärrkontroll för att slutföra motorstart, flameout och så vidare. Elektronisk stöldskydd system
dödlig i sin elektronisk kod och fjärrdriftläget, när ägarna av dörren med en fjärrkontroll switch, gömmer sig i närheten av bilen tjuvar kan stjäla radiovågen som sänds ut av en fjärrkontroll mottagare eller scanner eller Infraröd, efter avkodning, kan du slå på bilens stöldskyddssystem.
Chip digital stöldskyddslås: Chip digitala stöldskydd lås biltillverkare är nu nivå säkerhetsåtgärder, de flesta bilar använder detta som ett sätt tjuvlarm fru. Det digitala larmet i chip-typen kan låsa bilens motor-, krets- och oljekrets, och kan inte starta bilen utan chipnyckeln. Det digitala lösenordet har en mycket låg bithastighet, och lösenordsknappen kan användas för att låsa upp låset på bilen för att förhindra att defekten avläses. För närvarande har de flesta nya inhemska bilarna utrustats med det ursprungliga stöldskyddssystemet.
chip typ stöldskydd kan garantera föraren kan korrekt identifiera i alla fall, kan automatiskt identifiera deras status när föraren nära eller bort från fordonet för att automatiskt öppna eller stänga låset, vare sig inom eller utanför bilen, kan Detektera enkelt platsen för den elektroniska nyckeln.

Vad ska jag göra om jag är olycklig att förlora min bilnyckel?
Lösning 1: Kontakta servicestationen för en ny nyckel.
Om du väljer att ha en ny nyckel till reparationsstationen måste du ange fordonet och ägarens ID. Kräv ägarna att ge enligt olika modeller, konfiguration bensinstation nyckel 17 säkerhetslösenord, vilket inte är en tand nummer, men för att ge lösenord till ägarna när man köper en ny bil. Vissa modeller måste ge dokument till ägaren av fordonet och biltillverkarna från bensinstationen, av tillverkaren genom en databasfråga att konfigurera nyckel säkerhetskod och faxa det till bensinstationen. Efter att ha fått lösenordet bensinstationsägare måste ge nyckeltandnummer, för att konfigurera den nya metallnyckel, ingen tand nummer kan du kolla in tandnumret via en databas. Samtidigt bensinstationen skötare dator kan ändra parametrar som går förlorade bilnycklar till illegala nycklar, men inte begränsat till starta bilen, borttappad nyckel kan fortfarande öppna dörren.
här för att uppmärksamma, men fann bilnycklarna förlorat, även om du har konfigurerat den nya nyckeln, men ändå vara noga med att inte förvara värdesaker i bilen.
Lösning 2: Vänligen byt ut hela fordonets lås direkt på reparationsstationen.
Eftersom valet av en ersättare nyckel, kommer det fortfarande finnas en risk för att förlora poster inne i bilen, så det är helt byta lås eliminera risken, men kostnaden är mycket större än med en ny nyckel. Beroende på modell, behöver du inte byta lås och vissa modeller av dörrar, bagagedörren, handskfacket dörren och tanklocket använder samma nyckel, denna gång för att ersätta fordon om låset, kommer låset måste bytas ut mer.
allmänhet, med en ny nyckel för alla kostnader i enlighet med olika modeller av cirka 300-2000 yuan, medan kostnaden för en fullständig uppdatering krävs Lock-tangenten förändring är sannolikt 4-5 gånger, och med Key-to-key låser är vanligtvis inte täckta av försäkringsbolagets fordringar, så kostnaden är hög.
allmänhet inom några timmar med en bra nyckel, men några high-end lyxiga modeller tar lång tid, därför att processen med några high-end importerade bilar med nycklar och förstöra den ursprungliga nyckeln behöver göras i produktionen, high-end bilar att knäcka koden Och matchningsnivån är högre och priset är högre.
bifoga följande typer av high-end modeller med nyckeln prislista och arbetstider, som referens 😕
lära sig att ta väl hand om dina bilnycklar
1, om du vill lämna bilen, även om det är en fråga om minuter, vill inte lämna nyckeln i tändnings, se till att stänga låsa bilen, tog bilnycklarna, nära alla fönster, takfönster, inte ge tjuvar en möjlighet att utnyttja.
2, inte skona nycklarna i bilen bil, och nu bilen larmsystem är generellt för motorn, biltjuvar ens gå med en bil för att öppna dörren, men de kan inte starta motorn och körde iväg bil. Den reservnyckel kan göra motortändning, så inte reservnyckel på bilen, inte ofta används som en viktig långvarig användning.
3, när enheten till en offentlig plats till en annan person på uppdrag av parkeringen att vara försiktig, är det lätt för tjuvarna passade på att formulera bilnycklarna. iPhonen 4, när man köper bilförsäkring att förstå detaljerna i ersättning i samband med bilstölder, bristen på bevis mot påståendet efter ett fordon som stulits efter nycklar försvinner. Den nya nyckeln är emellertid inte täckt av försäkringsbolagets påståenden, kostnaden för ägaren måste betala för sig själv.
5, bilnycklar ska försiktigt magnetiskt avskärmade vattentät: bilnycklar ur marken våt eller mycket sannolikt att skada den ursprungliga bilnycklar inuti chip, vilket resulterar i ett misslyckande av bilnycklar. Vid daglig användning ska bilnycklarna skyddas mot kraftiga påverkningar, undvikande av vätskor och starka magnetfält. Om nyckeln inte går förlorad, om den är skadad kommer det att kosta pengar för att ersätta den. Om
hur man ska lösa den viktigaste misstag låsa bilen
1 Känner du reservnyckel för att öppna dörren när vi köper ett fordon, kommer fordonet med hustru på inte mindre än två viktiga allmänt som en gemensam nyckel, Ett annat vanligt namn är reservnyckeln. När den gemensamma nyckeln är oavsiktligt låst i bilen, försök att hämta reservnyckeln om möjligt. Det är också det enklaste och billigaste sättet. Om reservnyckeln också är utrustad med en fjärrkontrollfunktion, kommer den inte att användas under en längre tid, och den kontrolleras regelbundet.
2, leta efter låset för att låsa upp företaget
Om du är i området eller långt hemifrån, är inte realistiskt att ta nycklarna, är att välja Lås företaget också ett sätt att hjälpa låsa upp. Naturligtvis se till att välja den vanliga kvalificerade låsföretag, beroende på modell, allmänna omkostnader 200 -500 yuan område kommer enskilda modeller bli dyrare. Upplåsningstiden varierar också beroende på modell. Om det är snabbt kan det slutföras på ungefär en kvart i timmen.
Hitta informationen som låsföretaget behöver förbereda:
Giltigt ID: ID-kort, pass eller kontobok, bevis på fordonsfastighet: körning. Om detta också inlåst i bilen driver företaget kan visa att låsa upp, såsom ett körkort inte behöver lämnas in nära polisstationen.

3, det sista tricket: öppna dörren.
Om du är mycket otur i en öken låst mina nycklar i bilen, ta nycklarna och så vidare ner för att låsa upp bolaget inte realistisk situation, kan det ha ett sätt att Za Boli detta. Men för att minimera förlusterna, drabbades den dyraste glasbit, vindrutan eller takfönster priset måste vara minst $ 500, medan den triangulära fönster på dörren som möjligt så länge som 100 yuan, eller tiotals dollar.
sammanfattning:
en ödmjuk bilnyckel, bara för att upptäcka efter förlusten att göra det upp är ett besvär, men också tidskrävande och kostsamt, men också att byta till fullt utslag, så deras dagliga liv för att utveckla Goda vanor kan undvika denna typ av problem.

Relaterad Rekommenderad läsning: Hur man väljer och känner frostskydd på vintern? Meddelande till ägaren
Vinterbilstrategi Det rekommenderas att byta specialdäck under 7 ° C

Lämna ett svar