Dålig koppling ingrepp? Analys av vanliga fel i låskoppling

                

[Bilägarens hemmabana kunskap] För fordon utrustade med automatiska växellådor, kommer frikopplingsfelet att ha stor inverkan på fordonet. Vanliga fel i lock-up-kopplingen inkluderar: låskopplingen kan inte kopplas in, kan inte separeras, dåligt förkopplad och glidas. Det finns många typer av felfenomen, så det är mycket viktigt att behärska arbetsprincipen, egenskaper och metoder för att analysera fel. En 1996 Ford Wind Star bil. När fordonet körs i medelstora och höga hastigheter skakas fordonet, vilket ger intrycket att motorn skakar och blir sjuk. Enligt bilens högtalare felet har reparerats många gånger andra reparationsverkstad, motor reservdelar på en hel del, men felet fenomen som inte förbättras.

Först och främst utförs vägtesten, och fordonet har jitter oregelbundet mellan 40-80 km /h. Motorn testades först men inga fel hittades. Vid denna punkt kan hänsyn tas till andra faktorer. Sålunda då detektorn är ansluten till datorn för att läsa dataströmmen, fann att när låskopplingen (TCC) är i ingrepp med en viss station därefter 40% -60% av tiden, kommer fordonet skaka fenomen. Det är således bestämt att felet orsakas av dålig TCC-bindning. Men vilken del av den dåliga änden orsakas? Felpunkten kan vara i vilken del av elektroniska styrsystem, hydrauliska och mekaniska system. Naturligtvis finns det några speciella fall, såsom när gasspjället är stängt, är bromsarna appliceras, snabb acceleration eller snabb retardation, växlingen, är oljetemperaturen lägre än 60 ° C.] C temperaturen är för hög och hjälp i den tredje hastighetsväxel, etc, eftersom den låsande tid Kopplingen är inte inkopplad.

låsningskopplings inkoppling och urkoppling av en dator (PCM) mellan solenoiden styrs av en låskopplingen (TCC). Dator enligt gasspjällssensorn, en fordonshastighetssensor, en turbinaxel sensor, växelspaken och bromsomkopplaren taktsignalanalys och liknande, för att ge en pulskvot av TCC solenoidventilen signalen, ändra öppningsgraden TCC solenoidventil till kontroll Kopplingens verkan. För driften av TCC övervakas datorn med motorns varvtal och hastighetsskillnaden på turbinaxeln (ingångsaxel). När låskopplingen inte fungerar, bör motorhastigheten vara större än turbinaxelhastighet 200-300r /min; lockup inkopplingsförloppet, rotationsskillnaden mellan de två hastigheter bör gradvis minskas, då låskopplingen är helt inkopplad, de två Hastighetsskillnaden bör vara väsentligen noll. Därför kan tillståndet och graden av kopplingsoperationen bedömas genom att observera skillnaden mellan motorvarvtalet och turbinhastigheten (inmatningsaxelhastighet). När felet bestämmes antal låskopplingen kan inte kopplas in eller inte isolerad, kan vara ansluten till en transmissionsdetektor (en typ av verktyg kan artificiellt styra detekteringen av elektromagnetisk ventil), koppla från datorn kontroll av överföringen, kopplingsstyrmagnetventilen artificiellt Arbeta för att avgöra om det är ett fel i kontrolldelen eller ett partiellt fel. Om arbetsfelet hos den konstgjorda kopplingsventilens magnetventilen fortfarande finns finns det inget problem i den elektroniska kontrolldelen. Om felsignalen i en elektronisk styrdel, bör kontrollera TCC inflytande arbetet av sensorerna är normalt, så kontrollera huruvida PCM arbetet korrekt för varje sensorsignal, och slutligen kontrollera anslutningen tråd är bra.

När det gäller hydraulikdelen, kan den bedömas genom mätning av oljetrycket. Fordonsöverföringen testades sedan för oljetryck. I vägprovet observerades inga fluktuationer eller abnormiteter i oljetryck när TCC-foget skakades. För att främja denna överföring bestäms huruvida det finns ett fel i den hydrauliska delen, vikes på mitten och den nedre ventilkroppen är monterad på testmönstret som skall testas med tryckluft. Resultaten visade att var och en av den hydrauliska ventilen och ventilkroppen TCC passagen fungerar bra, kan möjligheten av fel på den hydrauliska delen väsentligen uteslutas.

När det gäller den mekaniska delen kan den inte demonteras och sönderdelas, så det kan endast bestämmas genom att felsöka andra aspekter. Genom ovanstående aspekter av detektion och analys bestäms det att felet endast kan uppstå på den mekaniska delen, det vill säga momentomvandlarens låskoppling.

här för att påminna majoriteten av underhållspersonal, oförmåga att ta isär momentomvandlare, så tiden bör vara uppmärksamma på underhåll av Transmission Vridmoment omvandlare rengöringsproblem, förhindra att främmande föremål och skada momentomvandlaren låskopplingen. För oljeavtappningsskruven momentomvandlare, när oljan har visat sig försämras när avtappningspluggen bör öppnas, tvättas upprepade gånger med den nya oljan, ingen oljeavtappningspluggen för momentomvandlaren, kan metoden användas för att rengöra högtrycksluft inversion.

Relaterad Rekommenderad läsning: Gör ett bra jobb i regnsäsongen förebyggande arbete Rainy season car full Raiders

Lämna ett svar