Små fel utökad? Automatisk överföring bör repareras och repareras i tid

[Bilägarens hembilkännedom] Många automatiska bilägare, när du köper en ny bil, kärlek och vård. Men när garantiperioden är slut är det för lat för att räkna ut hur man kontrollerar, underhåller och reparerar fordonet: ”Bilen kan öppnas och kan inte repareras. & Rdquo;

När en olycka inträffar för att skicka bilen som ska repareras, frånvaron av underhåll i tid, så att de automatiska glitches transmissions expandera, vilket resulterar i en försämring av stora olyckor.

Hur underhåller du automatisk växellåda?

1. Kontrollera alltid om oljenivån för automatisk växellåda är normal. Kontrollera metod för automatisk transmissionsfluid och motorolja är inte samma sak, för att kontrollera motoroljan i kallt tillstånd, är transmissionsoljan oljan behöver värmas till omkring 50 ℃, och sedan stannar i växelspakens 2 sekunder Efter att ha placerats i parkeringsväxeln ska oljeställans normala oljenivå vara mellan de högsta och lägsta linjerna. Om det inte är tillräckligt bör samma kvalitetsolja tillsättas i tid.

2. Mäta cykeln för att byta ut automatisk växellådsolja. Den automatiska växellådans interna kontrollmekanism är mycket exakt, och clearance är liten. Därför rekommenderar de flesta tillverkare att växlingscykeln för växellåda normalt är två år eller 40 till 60 000 kilometer. Vid normal användning är driftstemperaturen för transmissionsoljan i allmänhet cirka 120 grader Celsius, så oljekvaliteten är mycket hög och måste hållas ren. För det andra, användningen av transmissionsoljefett genereras efter en lång tid, kan det finnas bildandet av slam, kommer det att öka friktion och nötning av varje plattelement, men också det hydrauliska systemet, är kraftöverförings påverkas. Tredje, rör sig smidigt smutsiga oljeslam bringar ventilkroppen hos varje ventil, den hydrauliska styrningen av den drabbade, så att den automatiska transmissionen är onormal.

3. Sätt tillbaka transmissionsoljan korrekt. Närvarande föredragen metod är en dynamisk oljebyte oljebyte, överföring med hjälp av en dedikerad rengöringsutrustning, under loppet av överföringen har manövrerats i den fullständiga cykeln av gammal olja, dräneras och sedan lägga till en ny växellådsolja, så att oljeförändringshastigheten Upp till 90 eller mer, för att säkerställa en bra oljebyte.

Ägare bör ta initiativ till att utbilda inspektion, underhåll, service medvetenhet, vi kan lära en del underhåll, grunderna fordonsunderhåll, noggrant läsa instruktionerna lastbil, kom ihåg att en del av de nödvändiga uppgifterna. Vetenskapligt bilunderhåll kan säkerställa att fordonet är i gott skick och säkerställer säker körning.

Relaterad Rekommenderad Läsning: Kommer inte att reparera bilen? Sammanfattning av det underhållsarbete som fru kan göra.

Lämna ett svar