Inte spendera stora pengar för att bota mindre krämpor förklara två typer av överdrivna underhållsfall

[kunskap] bil ägare hemtjänst verkstad bilreparationer alltför exempel är legio, och vi valde två utsatta situation som ett exempel för att förklara. Jag hoppas att det kan fungera som en påminnelse för ägaren. Naturligtvis, om du har upplevt överhushållning i reparationsverkstaden, var vänlig kommentera så att fler bilägare kan absorbera upplevelsen. Här är några exempel jag har lärt mig och jag hoppas kunna vara till nytta för alla.

● Fall I: inte nödvändigtvis vill ändra glödlampan är trasig strålkastare montering

1. svår nöt att aktie bilar, skadade slitdelar måste betala underhållsavgifter

Den här historien hände med min vän A. För år sedan köpte han en modell under Suzuki-märket. Eftersom denna modell är relativt upopulär i Guangzhou-området, och han valde den opopulära konfigurationen. 4S-butiken sa att det inte finns någon befintlig bil, endast en stockbil kan tillhandahållas. Eftersom vän A var angelägen om att hämta bilen och återvända till sin hemstad för nyåret, och 4S-butiken gav en stor rabatt, så köpte han den med en hård hårbotten.

En sida av bilen är inte tänd

Eftersom bilen har lagrats i ett år, är många delar i princip inte underhållna och underhållna. Mindre än 10 dagar efter det att den nya bilen kördes hem, började glödlampan att fungera. När vän A vred genom detaljerna i garantiperioden för slitdelarna i underhållshandboken kände hon ett kallt hjärta. Eftersom ”Underhållshandboken” klart anger att garantiperioden för Suzuki-slitdelar är 7 dagar. Med andra ord, kostnaden för att reparera glödlampan kräver att du sparar dig själv.

2. Förutom att ändra glödlampan är trasig strålkastare montering inga andra reparationsmetoder

Jag tror att många ägare tror att en glödlampa är bara tiotals dollar på saker som räknas i timmar avgift högst hundra dollar, men faktum är det egentligen? efter Lantern Festival, en vän till Suzuki omedelbart gå 4S butiken för att byta ut lampan. Efter inspektion utfärdade personalen på 4S-butiken en offert för underhållet, kostnaden är ca 2.000 yuan. Vän A var chockad och varför det var så dyrt. ”Bulb strålkastare församling som inte på något sätt ut sig, bara för att ersättas med strålkastare montering. Engångskostnad 20% har kallats upp” 4S butikspersonal är den typ av svar.

ny bil, men landade i månaden, som är villiga att betala stora pengar för att reparera? Så En vän föreslog idén att byta glödlampa Ta bort Lens.

4S butik Reply ”: Ta bort skugga strålkastare besvärligt, kräver uppvärmning för att smälta tätningsmedlet och kanterna av världen, efter byte av lampa, och när uppvärmning krävs för att återställa installationen är operationen mycket komplicerad och något. oavsiktligt, kommer andra hög temperatur förstör insidan av glödlampa strålkastare montering och tätningsgraden kan inte jämföras med den tidigare, kommer lätt att vatten och andra problem. ”

3. väg kant verkstad 4S butik reparation priset är 1/200

en vän Efteråt tänkte jag: Hur som helst, slitdelar garanti (slitdelar Suzuki hållbarhet på sju dagar) har gått till vägkanten butiken Fråga varuhuset. Som ett resultat gjorde det han lärde sig vid vägsidan, att han skrattade och grät. Vägkanten verkstad, säger: ”strålkastare glödlampa brinner ut, bara ersätta glödlampan på linjen, priset är ca 5 till 40 dollar inte kräver rivning strålkastare montering, behöver du bara byta ut strålkastaren ensam kan ersätta tiden om. 5 minuter ”.

4. Det tar bara 5 minuter att byta lampan.

Vän A bestämmer sig för att byta lampans lampa på verkstaden. Efteråt utförde Xiao Bian scenreduktionen enligt beskrivningen av vänner, i hopp om att fler bilägare skulle kunna undkomma ödet för denna slakt.

Innan vi byter lampa, måste vi se till att fordonet har stängts av och det är i ett coolt läge. Detta förhindrar brännskador orsakade av komponenter i motorrummet när lampan byts ut. Använd handskar när du öppnar huven för att skydda dina händer och underlätta hanteringen. Anmärkningar: Följande är en simulering av processen, de modeller som används är inte min vänmodeller.

Steg 1: Koppla ur lampans strömuttag.

Steg 2: Ta bort det vattentäta locket på lampans baksida när du kopplat ur strömkontakten.

Steg 3: Ta bort glödlampan från reflektorn. Glödlamporna fixeras vanligtvis av trådfjädrar, och vissa modeller har en plastbas.

Det fjärde steget: den nya lampan i reflektorn, inriktningen av lampan fasta klämmor båda sidorna av klämman fjädertråden driva in, är den nya lampan fast i reflektorn.

Steg fem: recapping det vattentäta locket, lampans strömförsörjningsplugg, är utbytesoperation komplett.

5. vän frågade: varför ändra föreslås montering i stället för att byta glödlampor

4S butik i själva verket de flesta av de tidigare bil-baserad tjänst ?. Även om det finns ett problem med däcken kommer det att kompletteras. I slutändan kommer det inte att bytas ut. Orsaken var bristen på inhemska resurser inom detta område, men nu är det annorlunda, så tänkandet bör förändras över alla problem dykt upp, är det första övervägandet inte att reparera, men bytas ut.

Byte av nya tillbehör är utan tvekan ett säkrare alternativ. Samtidigt finns det också skäl för att dra ekonomin här. Direkt ersättning av nya tillbehör, underhållsarbetare kan tjäna mer arbetstid, och företaget (4S-butiken) kan också ha större vinst. Ett sådant tänkande en stor inverkan på nuvarande underhållspersonal, är också nu 4S butik direkta skäl att välja reservdelar.

Generellt ersatta tillbehör, 4S-butiken kommer som standard att släckas. Då, för att ersätta en ny glödlampa, är kostnaden bara 5 yuan och 5 minuter. Sedan, efter nästa feta får kom, fortsätt att cykla för att få mer vinst.

Lämna ett svar