Sju sorters olja ganska mycket lättare skadad bil underhållsmetod [

] kunskap om ägaren familjebil hålla en bil är som att uppfostra barn. Många ägare säger, och faktiskt med alla medel, tänk på bilen lite bättre lite bättre, men precis som barnuppfostran, med särskild tonvikt på metoder, annars är det lätt att bli tuff kärlek, är smärtan av snittet underhåll av fordon också lätt att komma in vissa missförstånd eller fel sätt, Xiao Bian idag för att berätta att hålla en bil, vilken metod outhärdlig
sju typer av metoder som mest sannolikt att skada bilen hålla en bil
Myt 1 :! lite mer eterisk olja vevhusoljan läggs inte till betala mer eller mindre, kommer för mycket olja öka rotationsmotståndet hos vevslängen och vevstaken mekanismen, men också att göra cylinderväggen olje stänk ökar. För mycket olja leder till ökade förbränningskammaravlagringar, minska motoreffekten, vilket kommer att påverka utsläppen. Ägare kontrollera eller lägga olja när oljan bör tillsättas i enlighet med ovanstående skala linjal, kan linjalen oljenivån inte överstiga den övre gränsen av skalan, omfattningen av inte mindre än den minsta skalan av monteringsbandet, är oljenivån vanligtvis till mellanläget av de två partiella skala mer lämpligt.
hålla en bil Myt 2: däcktryck ganska hög inte lågt
Vissa ägare föredrar att ladda mycket högt däcktryck, bränslesnåla men också tror att både överbelastning, inte är korrekt detta synsätt. Däcktrycket är för högt kommer att minska däckets slitbana, slitbaneslitage ökas, vilket minskar bromsverkan av bromsarna, vilket kommer att påverka trafiksäkerheten. Däcktrycket är för lågt är inte bra, förutom att lufttrycket är för lågt kommer att påverka körsäkerhet och bromseffekt utanför, men också påskynda slitage av axeln, och ökningen i bränsleförbrukningen hos fordonet. När ägaren av den pneumatiska luftpumpen själv, bör blåsas upp i enlighet med det lufttryck som anges av tillverkaren, är däcktrycket hos fordonskarossen eller taggen i allmänhet placerad ovanför tanklocket.
hålla en bil Myt 3: Du skall icke bära Nin lös hjulpinnbult
olika delar av bilar, beroende på diameter, pitch och användning, som har respektive förutbestämt åtdragningsmoment, kommer bulten lossas vridmoment når förutbestämda, bult åtdragningsmoment än vad som skulle sträckas. Ut av komponenterna före åtdragning åtdragningsmomentet krävs för att behärska varje bult, exempelvis mellan hjulbulten, vanligtvis familje bildäck bult åtdragningsmomentet vid 100 ~ 130N · m.
hålla en bil Myt 4: Tappa inte tillbehör bälte ganska tight
Vissa ägare tror att ökande sträckning av bältesfäste, kan förbättra kyleffekten av kompressorn, liksom elproducenter, så att de hålls bältet förbättra täthet, utan att veta att detta tillvägagångssätt är fel. Tillbehör bälte bör hålla ordentligt åtdragna upp, eftersom bältet tätt gör lagerbelastningen är för stor, kommer att förkorta livslängden på medlem, bältet också leda till fraktur och så småningom påverka normal användning av fordonet.
hålla en bil Myt 5: kärlek är ovilliga att öppna bilen
Även om vissa människor blir bilägare, men oftast ”inte villig” att köra, körde ut för att spela endast när en semester, i själva verket är bilen mycket skadligt sätt bil. Drivmotor och växellåda och andra delar till ytan på grund av ofta i direkt kontakt med luft och rost, eftersom batteriet kommer naturligtvis att påverka livet av den långsiktiga urladdning. Det bästa sättet är att köra en bil med några dagars mellanrum, sprang en trettio eller fyrtio minuter. Dessutom kommer kortväga bilen alltid skada bilen, bilen rörde sig när som helst, men är öppna inte långt, är det en viktig orsak till skada fordon.
bildelar i start motorn stabiliseringsfasen mellan den allvarligaste slitage, för att starta ett bilbatteri strömförbrukning handlar också om att resa 20 minuter för att göra upp, är den här bilen vana lätt att göra en bil framför glasull
hålla en bil Myt 6: biltvätt att tvinga
många ägare föredrar att tvätta under den heta solen under solen, tro det kommer snart att tvättas karossen vatten och torkas. Men i själva verket fel män och biltvätt i den heta solen, kommer en konvex lins effekt av vattendroppar bildas i färgen gör de bästa lokala höga temperaturer genereras över tiden, färg kommer att förlora lyster.
om vid denna tid vaxning, tenderar det att orsaka ojämn bilens färg. Så, biltvätt och vaxning bäst genomförs under förhållanden med skydd, om inte garanteras, är det bäst att välja en molnig dag eller en solig morgon, var på kvällen.
hålla en bil Myt 7: vattentank ”koka” bara till vattentanken
vissa förare såg en ”koka” fenomen, orolig att motortemperaturen stiger igen, stänga omedelbart med vatten. Detta tillvägagångssätt är fel, det är sannolikt att orsaka topplock sprickbildning fenomen på grund av den plötsliga uppkomsten av kylan. Om du kör in i tanken, ”koka”, är den allmänna strategi korrekt: sluta omedelbart och låta motorn gå på tomgång tomgång fortsätta att hålla värmen, öppna huven på samma tid, förbättra kylningshastigheten. Efter
tills kylvattentemperaturen minskar, då motorn stall. Vid denna punkt, om ett otillräckligt antal kylvatten bör tillsättas långsamt för att undvika plötsliga cylinder Gein och sprickbildning i kylan. Rekommenderar den här artikeln för att hålla en bil de flesta i provinsen hade inte råd att hålla en bil bil hålla en bil en bil är lätt att falla, är det svårt att hålla en bil bil-Oil skyddsmedel bult åtdragningsmoment bult momenttabellen bil oljespray oljemätare bult momenttest.

Relaterade Rekommenderad läsning: Felsökning äldre bilmotor klassanalys och Vapen

Lämna ett svar