Mer uppmärksamhet åt tillståndet hos tändstifts tändstift av aggregerade vanligaste felen

[kunskap] bil husägaren har oljiga avlagringar på smörjoljan i tändstifts, topp sprucken isolator kan vara låggradig bensin. När bilen underhålls, var vänlig uppmärksam på tändstiftets skick. Tändstiftet med utmärkt prestanda kan förbättra fordonets dynamiska prestanda.
Under normala omständigheter är tändstifts livslängd 15.000 km, långvarig tändstifts livet inte mer än 30.000 kilometer. Men många bilägarnas tändstift har ofta sådana problem och kan inte nå sitt normala livslängd.
Tändstiftets arbetstemperatur är faktiskt ganska hög. Temperaturen på tändstiftets isoleringsskjold upprätthålls typiskt mellan 500 och 600 grader Celsius när motorn körs normalt. För hög eller för låg temperatur har en dålig effekt på tändstiftet. I händelse av att tändstiftets temperatur är för låg tenderar isolatorn på tändstiftet att deponera kol, vilket i sin tur orsakar läckage för att ge upphov till en brandfel. Om tändstiftets driftstemperatur är för hög är det lätt att orsaka förtändning och motorns knack. I Chery Automobile Training Camp sammanfattade butikspersonalen de vanliga fel som tändstift till två. En är en kraftig ablation av tändstiftet, och den andra är en tändstift med avlagringar.
ablation
tändstift när ägarna hittat ett ärr på toppen av tändstift eller skada inträffar elektrod smälter när ablation fenomen, har visat ett tändstift har förstörts, så ska du byta tändstift. Under ersättningsförfarandet kan ägaren kontrollera om tecken på ablation av tändstiftet och färgförändringar.
Symptom 1: Elektroden smälter och isolatorn är vit
Diagnos: Detta fenomen indikerar att temperaturen i förbränningskammaren är för hög. Detta kan vara för mycket koks förbränningskammaren, vilket gör att spalten ventilen är för liten, är avgasventilen ytterligare orsakat överhettning eller fel som orsakas av kylanordningen arbetet. När tändstiftet inte spänns i enlighet med det angivna vridmomentet smälter elektroden också och isolatorn blir vit.
2 Symptom: rundad elektroden och isolatorn korsningen ärr
Diagnos: Detta indikerar att förtändning motor, får tändinställningen vara för tidigt eller lågoktanigt bensin, högt värmevärde av tändstiftet och liknande som orsakas av anledningar.
Symptom 3: Fragmentering av toppen av isolatorn
Diagnos: Generellt är knackningen den främsta orsaken till isolatorns nedbrytning. Tändningstiden är för tidig, bensinoktanantalet är lågt och temperaturen i förbränningskammaren är för hög vilket kan leda till att motorn knackar och brinner.
Symptom 4: isolator grå och svart randig topp har
diagnos: Detta indikerar att tändstiftet har strimmor läcka, måste ägaren att villkorslöst ersättas med nya delar.
Deponering på tändstift
Sediment är ibland fast mellan toppen av tändstiftets isolator och elektroderna. Ägaren ska inte underskatta denna insättning.
I allvarliga fall kan detta leda till att motorn störs. Efter rengöring av tändstiftet kan fordonet sättas i normal drift tillfälligt, men en liknande situation kommer snart att visas. Faktum är att närvaron av insättningar i tändstiftet endast är ett ytfenomen, vilket kan vara ett tecken på ett problem med andra mekaniska delar av fordonet.
Symptom 1:
ha oljiga avlagringar på tändstift diagnos: När oljefyndigheter visas på tändstiftet, betyder det att smörjoljan har kommit in i förbränningskammaren. Om det endast finns oljiga avlagringar på enskilda tändstift kan det orsakas av skador på ventilspindeln. Om tändstiften hos respektive cylindrar är fasta med sådana avsättningar verkar emellertid cylindrarna vara oljiga. I allmänhet, när det gäller luftfilter och ventilatorblockering, är cylindern utsatt för oljeark.
Symptom 2: Svarta avlagringar på tändstiftet
Diagnos: Tändstiftets elektrod och den svarta insättningen inuti den brukar indikera att gasblandningen i cylindern är för rik. Ägaren kan öka motorvarvtalet i några minuter för att bränna bort ett lager av svart sot kvar på elektroden. Relaterad Rekommenderad läsning: Oskyddat underhåll Sammanfattning av de nio missförstånden för daglig underhåll av bilar

Lämna ett svar