Känna igen dessa instrumentindikatorer. Alla problem är kända

                       Familjebilar [kunskap om] ägarna av olika modeller, erbjuder instrumentbrädan en annan human påminnelse för blinkande ljus ut sätt att påminna ägarna, dock kan man bara läsa olja, vattentemperatur, etc. Den mest basic ”light språk”, när andra lampor på instrumentpanelen verkade onormalt, tenderar de att veta vad man ska göra, eller ens ignorera tid underhåll och fel har inget att göra, men var alltför nervös att stanna för att få hjälp. Därför rekommenderar experter att ägarna, läser ”lamporna” och sedan på vägen, blir bilen lugnare. Nedan följer en introduktion till de fem huvudinstrumentindikatorerna, jag hoppas hjälpa alla.

1. Varmtemperaturlarm:
Vattentemperaturmätare är i allmänhet pekartyp på fordonet. Pekaren anges generellt i den röda delen vid normal temperatur och temperaturen är i allmänhet runt 95 grader Celsius, och vissa bilar är högre. Vattentemperaturen mätaren indikerar den aktuella temperaturen kan berätta var fordonet, motorn visas nu vare sig i det normala driftstemperaturområdet och om det finns ovanliga omständigheter, såsom hög temperatur. Eftersom bilen kommer att orsaka allvarliga skador på motorn när den har körts under lång tid. Detta kräver att vi uppmärksammar indikationen av vattentemperaturmätaren från tid till annan under körning. Speciellt i det varma sommarvädret är relativt lätt att orsaka motorn är varm, så när sommaren kör din bil att ägna särskild uppmärksamhet åt vattentemperaturen, låt inte vattennivån pekare röd larmindikering till området. Om pekaren till den röda varningsområdet vattennivån, snabbt att dra över, stoppa och kontrollera om motorn har koka, om de verkligen kokar (koka vattentank gång förbjudna bara händer för att öppna kylarlocket för att undvika att skållas) Inte den här gången låt den svalna långsamt starta bilen, sedan vänta på räddning eller kompletterande kylvatten och öppna sedan till en närliggande bensinstation för inspektion, identifiera orsakerna till hög vattentemperatur och vara snabb felsökning.
2. Motor fel ljus
Om varningslampor eller högtrycksmätare för att se till att vi stänger av motorn, först kontrollera om brist på olja, är att stänga efter bilen, dra ut motorolja Linjal, se om oljesidan ligger mellan minsta och maximala gränser. Om oljenivån är normal, leta efter en serviceperson för att kontrollera varför lampan är på.
3. bromsvarningslampor
om handbromsen lossas under normal körning bromsvarningslampan lyser, behovet av snabb kontroll av bromsvätskenivån, bromsvätska se om de saknade, när en bromsolja till en allvarlig brist på uppmärksamhet Leta efter läckor. Eftersom bromsvätskan inte är för mycket saknas nu, men kommer att leda till läckage av bromsolje bromsfel måste vara särskilt försiktig, efter inspektion, utan att behöva öppna den bristande tillgången till bensinstationen vid en oljenivågivare eller bromsljuskontakten är defekt handbroms fenomen.
4.ABS varningslampor
om ABS vilken lampa belysning resor, beskrev ABS elektroniska styrsystemet abnormitet har inträffat, Det normala bromssystemet ABS inga problem bara fungerar inte i detta fall, eftersom i sådana fall ägaren var inte rädd (för att inte säga att det inte finns några felaktiga ABS-bromsar, eftersom de inte är två serier av relationer, kommer ABS bara starta när hjulet är på väg att låsa behöver hjulen inte låsas när inte starta Så länge bromssystemet inte är felaktigt, är bromsarna fortfarande tillgängliga. Så länge som den normala körningen är tillräcklig, gå sedan till reparationsstationen för underhåll så snart som möjligt. 5. airbag varningslampa Blogg: när fordonet startar
om krockkudden inte klarar självtestet kommer säkerhetsvarningslampan lyser, airbag fall inte studsa vid tidpunkten för olyckan, inte från Till passivskyddets roll, men vid denna tidpunkt kan fordonet fortsätta att köra, oroa dig inte så mycket som möjligt till reparationsstationen för att reparera den. Relaterad Rekommenderad läsning: Oskyddat underhåll Sammanfattning av de nio missförstånden för daglig underhåll av bilar

Lämna ett svar