Varför är den så ömtålig? CR-V-bältesfel fallfördelning

[Bilägarens hem Bilkännedom] Bilbälte, även känt som bilbälte, är huvudfunktionen kraftöverföring. Drivremmen på bilen är ansvarig för körningen av alla delar. Om den bryter mot bilen, kommer den inte att röra sig, eller luftkonditioneringsapparaten, styrsystemet och andra komponenter kommer omedelbart att misslyckas. Inte så länge sedan, ägaren av hemanvändare på motorvägen verkade bruten bälte misslyckande, vi kommer att använda detta som ett fall av att dela orsaken bilen problem uppstår och korrekt behandling efter misslyckande.

——————————————– ————————————————– ————————
Felfall:
WeChat Original: Nästan olyckligtvis inträffade vid Peking-Tianjin-Tanggu Expressway batterilampor, en titt på grundvattennivån slog också den högsta omedelbart gatuparkering, kan inte vågar kliva av, inte ner, hela den här udda smala och ultrahög flera lastbilar, är nere en död ord. Det kan vara ett luftkonditioneringsproblem, och det är för farligt att stoppa denna räddning. Tittade på närmaste utgång ungefär en kilometer hög hastighet, dual-playing-flashminne långsamt förbi i hög hastighet, när betalstationen har känt ratten FMCG död, bara bra stopp vid vägkanten skugga exit 100 meter nästa. När jag kom ut ur bilen luktade jag bränd och rök kom ut ur staketet. Bryta den främre luckan och såg en trasig bälte nära miss avskurna! Dial-a-bilförare sade den gamla CRV just blivit servad bara för bandet, men 4S butiken kan slarva för en usel bältet! Bra ah försäkringar och andra försäkringsbolag nu kallar en släpvagn bogseras tillbaka till Peking
(verkligt fall bilden) Review redaktör analys :! uttryck från användarens perspektiv, kan orsaken vara skadad bälte problem rem kvalitet. Men av vilken anledning som helst, är det en mycket fel övning för att netizens ska tvinga en 1 km bilresa när bilen är varm och batteriet är på. Hushållens ägare måste vara uppmärksamma på bilens säkerhet och snabbstopp när det konstateras att bilens vattentemperaturmätare stiger snabbt. Eftersom bilmotorn inte kan kylas, kommer tvångskörning förmodligen att leda till ”matlagning”.
———————————————– ————————————————– ———————-
Problemet med bilbälten uppstår ofta som en förbrukningsbar del av bilen. Därför måste bilägare veta hur man ska hantera sådana saker samtidigt som man säkerställer att underhåll och inspektion sker i rätt tid, så att de inte ”kasseras” och orsaka mer förluster på grund av missbruk. I denna artikel kommer Xiaobian att dela med sig av kunskap om användning och underhåll av bilbälten.
Typer av bilbälten:

Det finns vanligtvis timingbälten, motorbälten och luftbälten på bilen. Luftkonditioneringsbälten används dock i allmänhet endast i gamla bilar. För det första är de flesta ägarnas luftkonditioneringsapparater beroende av motorer. Därför är det enda som verkligen behöver sägas är tidremmen och motorremmen.
Flera anledningar till bältesfel:
1. Åldrande; Biltillförsel är en vanlig orsak till bältesproblem. Eftersom några av de perifera anordningarna mest bilar (generator pumpservostyrningspump) måste drivas av en rem, så bältet efter åldring, kan dess spänning vara otillräcklig, varigenom slirning fenomen, tillsammans med ”knarr” ljud. I allvarliga fall kommer det att bryta direkt.
2. installerad på plats, bältesjusterings för hårt eller för löst är en orsak till rembrott, när bandet är för hårt, kan bältet långvarig användning leda till dragdeformation, men också påskynda remskivan och lagerslitage . Men när bältet är för lös, påverkar det generatorspänningen och får bältet att överhettas och slits ut tidigt. Därför bör du, när du monterar bilbältet, lösa den aktuella justeringsmuttern eller bulten för att justera bältets spänning i bästa skick.
3. Materialfrågor, fordonsindustri bälten val är också ansvarig för livet av bandet, om bandet med hjälp av tillräckligt seghet kan mindre trauma leda till brott.
Korrekt behandling efter bältesbrott
1. Bromsavbrott: Motorbälten är vanligtvis uppdelade i två situationer, nämligen att ansluta pumpen och inte ansluta pumpen. När driven vattenpump och styrning av en trasig bälte, kommer bil vattenpump följa strejken, med motorn inte cool, om ägaren är på väg, kan bilen leda till ”koka”. Därför är det bästa sättet att hantera det, att sluta med omedelbart. En annan typ av bälte kan åka avstånd beroende på bilens skick.
2. timing belt raster: när en bruten bälte, om ventilöppningen vid fel tidpunkt, kan detta visa sig timingen kolvkollision, vilket orsakar ventilen att böja eller bryta ventilhuvudet. Därför måste behandlingen omedelbart stoppa behandlingen efter kollisionen.
Hur man behåller bältet?
Ändra underhållet i tid: Bilbälte och motorbälte anses normalt ersättas vid 80 000 km (se underhållshandboken för detaljer). Även om du har ett kuggrem på din bil, kan du inte ersätta det när det bryts. Därför rekommenderas att man överväger att byta ut det när det totala körsträckan når 80 000.

Regelbunden inspektion: Som tidigare nämnts är en stor del av orsaken till bilbältesfel att installationen inte är på plats. Därför är regelbunden inspektion och justering för att säkerställa att bältet är monterat på plats ett utmärkt sätt att förlänga dess livslängd.
hur man avgöra om att ersätta bältet
tala inför så många, kanske användarna frågar, hur vanliga bilägare att avgöra om deras bil bälte för att ersätta det? Faktum är att avgöra om de behöver byta bilen bältet är så enkelt som Du kan veta genom att kontrollera bältets utseende och spänningen på bältet. Med handrem trycket i bältet mittläge, om 10 ~ 15mm avstånd, betyder det att bältet är för lös, behöver justeras, om bandet är sprucken och peeling fenomen bör bytas

Relaterade läsning: Wang luktar det? Pratar om identifieringsmetoden för fördelar och nackdelar med bilbälte

Lämna ett svar