Kan fordonet inte fånga eld? Lär dig att lösa bilstoppet

[Bilägarens hembilkännedom] Många bilägare är väldigt oroliga efter att plötsligt stött på fordonet inte kan skjuta eld, den första reaktionen att bilen är bruten. Faktum är att de flesta fallen orsakas av mänskliga faktorer, och i många fall kan de lösas av sig själva.

Mänskliga driftsskäl: batteriet är dött, bränsletanken är inte oljig, växeln är inte rätt.
Växlarna är felaktiga, och dessa förhållanden är ganska vanliga.

Den första: ingen olja. Vi brukade gå ut och rädda över en bil bränslemätare visas under den röda linjen, naturlig takt branden.
För det andra: Batteriet är dött. Det kan bero på förlust av el som orsakas av långtidsljus eller förlängning av batterilivslängden. Det rekommenderas vanligtvis att byta batteri i tid i 2 år. Dessutom är installationen av xenon-strålkastare, högeffekt ljud, DVD, etc. också orsaken till fel på fordonskretsar. Om fordonet är ute av drift, kontrollera det bra. Tryck på hornet för att veta.
Tredje: Växeln är fel. När automatisk växellåda startar, måste växeln placeras i P eller N-växeln. Om den är placerad i R- eller D-växeln kommer den inte att släcka. Det finns också några manuella parkeringsbilar som inte kan skjuta eld om de inte kliver på kopplingen.
Skäl för användning av fordonet: Felaktig olja, ingen frostskydd, överdriven kolbeläggning

Med undantag för orsaken till felaktig användning kan det leda till motorfel, oljepumptillförsel, injektorproblem , sensorfel, etc., stött på dessa mer komplicerade situationer, måste hanteras av proffs. Men uppmärksamhet på följande föremål i den vanliga bilen kan undvika dessa komplicerade situationer.
Först oljeproblem. När vi brukade reparera bilen fann vi att det fanns vatten och lera i bränsletanken. Med sådan olja är det omöjligt att köra bilen. Därför måste ägaren påminnas om att gå till vanlig bensinstation för att tanka, gå ut med en gasväska på tanken, filtrera orenheter.
För det andra tillsätts ingen frostskyddsmedel. Vissa bilägare att tillsätta vatten eller frostskyddsmedel dålig kvalitet, vilket resulterar i en särskilt kall vinter situation, vilket gör att hela vattenvägen är frusen, är motorn sprickbildning, vilket leder bil vattenpump inte fungerar, slå eld och skadar andra motorkomponenter.
Överdriven kolförbrukning kan också leda till att fordon misslyckas med att slå i brand. Lösningen är att minska koldioxidutsläppen genom att köra med höga hastigheter. Dessutom slår det elden är också ett tips innan bilens tändning, först vrida tändningsnyckeln till ON, och sedan se tillbaka, och sedan öppna STRAT tändningen, låta datorn beräkna rinnande vatten och en lämplig mängd insugsluft, gnistor vilja Det är mjukare.

Relaterad Rekommenderad läsning: Bilunderhållsskola – Hur man gör om bensinpumpen inte pumpar olja

Lämna ett svar