Motor demontering måste vara noga med att inte falla i 5 stora familjebil reparera fel [

] kunskap om ägaren, det finns vissa människor felaktigt trodde att använda bilen och underhåll, dessa falska tron ​​att en låg nivå av biltillverkning, reparationsmetoder är bakåt, brist på behovsprövning Den har bildats under lång tid. Dessa falska tro ibland verkar rätt, det är inte sant, stor skada, orsaka fordonet att lida skada, är personsäkerheten hotas, och därmed mer benägna att vara potentiella problem vid olyckan, fordonet eller orsaka försämrad prestanda, Accelererat slitage och förkortat liv.
. 1, motorn blinda avlägsnas
termostaten om motortemperaturen är hög på grund av avlägsnandet av blinda termostat, kylslingan kan vara stora, kylningsintensiteten kan inte justeras, är det svårt att säkerställa att motorn arbeta under mindre lämplig temperatur, men ofta motorn arbetar vid låga temperaturer, vilket resulterar i minskad motoreffekt, accelererad nötning, ökad bränsleförbrukning. Efter termostaten om motorn inte reparation eller utbyte, motortemperaturen är högre, bör det reparera andra delar av kylsystemet, termostaten kan inte tas bort.
2, motortemperaturen är inte rädd för hög och låg
Vissa tror att motortemperaturen inte är rädd för lågt vid körning. Faktum är att när motortemperaturen är låg är faren också bra. Den ska köras enligt den normala temperaturen som anges i bilens bruksanvisning för att säkerställa motorns livslängd.
3, ju tuffare pumpflänsen är, desto bättre är. Ju tuffare bältet är, desto bättre är det. Belt för hårt kommer inte bara att göra det sträcka eller bryta och förkorta livslängden för bandet, men också på grund av att spänningen är för stor, vilket leder till generatoraxeln, vattenpump axellager och böjningsdeformation av den tidiga skador. Bilmotorfläktremmen täthet bör uppfylla de tekniska kraven, när bältesenheten är generellt vinkel avböjning av 10-15 mm är lämpliga.
. 4, när motorn tomgång
upphettas med varm tomgång, på grund av den låga hastigheten, oljepumpen kan inte snabbt pressas in i smörj ytsmörjmedel, är olja också låg, så att var och en av de rörliga delarna hos motorn i en torr arbets friktion eller halvfriktionstillstånd, låg på grund av dålig finfördelning av bränsle, oförbränt bränsle i vevhuset, tvätta bort oljefilmen på cylinderväggen, kommer att accelerera mekaniskt slitage. Därför, efter att motorn startats i några sekunder, sätter applikationen på sig snabbt och förbättrar smörjförhållandet hos motorn.
5, med en blåslampa bakning olja botten
vinter med en blåslampa bakning oljetråget, oljan kommer inte bara kemiska förändringar sker i tillsatsen, förlorar sina egenskaper, men också cementerade olja, oljetråget deformation, Det är lätt att orsaka brand. Den bästa lösningen är att använda rätt olja enligt lägsta temperatur i den lokala vintern. Där det är möjligt är det bäst att parkera fordonet i ett garage med isolering.
De mer avancerade metoderna för borttagning är ultraljudsrengöring och kärnteknisk rengöring, men de vanligaste och enkla metoderna är fysiskt avlägsnande och kemisk avlägsnande. Dessa två metoder kan också användas tillsammans.

Lämna ett svar