Hur man bedömer och löser? Den lilla kroppsrisken avslöjar ett stort problem

                       [Bilägarens hembilkunskap] Vad är problemet som orsakas av kroppsskakning? Hur dömer och löser problemet med vanliga bilägare? Den lilla kroppsrisken avslöjar ett stort problem.

Body Shakes vid körning
Om du märker en liten jitter eller offset vid körning, är det vanligtvis en däckinducerad funktionsfel. Först och främst kan det vara att däckbalansen inte är bra, och ägaren måste göra en fyrhjulspositionering och dynamisk balans så snart som möjligt. Om fordonet inte kör, gör en däckbalans. En annan situation är allvarligare, förmodligen på grund av deformationen av stålringen, vilket kräver att ägaren ska gå till en professionell verkstad för att kontrollera. Detta tillstånd uppstår vanligen på fordon som har ett längre livslängd. Allmänna fordonsersättningsdäck, däck balans måste göra en ny fälgar, annars ingen ratten när viktmedelvärdet benägna att fenomenet jitter. Kroppshakning kommer att påverka körkomforten och kontrollbedömningen.
Det tredje fallet orsakas av en obalanserad deformation av drivaxeln. Det finns i allmänhet många bilar som har kolliderat med chassit.
Body Jitter
Idle Speed ​​
Idle body shake är en situation som ofta uppstår av många bilägare. Om du startar fordonsägare eller stoppas fordon utan motor stängs, om vi hittar kroppen skaka uppenbara, kan det betyda ett fordon efter tre förutsättningar föreligger:
1. Om du har en hydraulisk instabilitet
saneras motoravlagringar, tvättas gaspådrag, olje kuddar och tändstift bytas ut, fortfarande hittade kroppen skaka vid tomgång, rekommenderar vi att du 4S butiken för att kontrollera bränslematningstrycket och intagstrycksensorn är normalt, om bränslematningstrycket inte är Normal- eller intagstryckssensorvärden och dålig funktion kan orsaka kroppsskaka.
Lösning: Kontrollera oljetrycket och byt ut delarna om det behövs.
2, motordelar åldrande
Biljitter är också relaterad till motorns åldrande. Motorfäste faktum upphängningssystem av motorn, är motorn ansvarig för absorption foten motorn liten jitter vid tidpunkten för operationen, om motorn fotproblem, kommer dessa vibrationer att överföras till ratten, hytt, vilket resulterar i jitter inträffar när tomgång.
Lösning: Byt ut delar

3. Motorkolon är allvarlig
Koldioxid är allvarlig
Den vanligaste orsaken till bilskakning är den smutsiga gasreglaget eller för mycket kolförbrukning i munstycket. En överdriven kolavsättningar inuti motorn, en kallstart injektorhuvudet bensin töms absorberar kol, vilket resulterar i en kallstart blandning för mager, så att svårigheten att start, i denna situation, den absorberade kol bensin endast fram mättad, är det lätt att bilen, bilen adsorberas på sotet bensin kommer att sugas in i vakuum sugcylindern förbränningsmotor, och luft-bränsleblandningen blir fett, när den magra brännbar blandning rik när motorn efter kallstart orsakar Idle jitter. Ju lägre temperaturen desto större mängd olja behövs för en kallstart, och ju mer närvaron av koldioxidinsättningar desto mer sannolikt blir kallstart.
Lösning: Rengör oljekretsen och kontrollera om tomgångsmotorn har kolavsättningar.

4.Tändningssystemproblem
Kontrollera arbetsförhållandena för tändstiftet, högspänningsledningen och tändspolen, tändsystemet fungerar inte bra och tändstiftets blinkande tillstånd är också dåligt.

Relaterad Rekommenderad läsning: Lyssna på ljudet på däcken för att avgöra om navskruvarna är lösa.

Lämna ett svar