Transmission att tala om dessa saker effektivare-tronic [

] familjebilar kunskap om ägaren inte vet när man ska börja, denna nya växellåda med dubbelkoppling teknik blir föremål för jakten, med den nya tekniken, liksom bra prestanda, det snart av tillverkare och konsumenter erkännande! men i slutändan vad som är en växellåda med dubbelkoppling, det har vad fördel? idag tar vi en detaljerad förståelse av vad växellåda med dubbelkoppling!
vad är en växellåda med dubbelkoppling ?
korthet dubbelkopplingen överföring kan anses vara ett aggregat av två konventionell manuell växellåda, den har två kopplingar, två ingångsaxlar, respektive, för att styra de udda växlarna och jämna växlar, men delar en utgående axel . Isolering och
kopplingsingrepp, och växelomkopplingsmedel är styrd av en hydraulisk regler vid datorn, och därmed också tillhandahålla manuella växlingsmoden. Vad
fungerar
drivaxeln växellåda med dubbelkoppling är uppdelad i två, en sätts i ett fast ämne inuti axeln, och den andra är utanför den ihåliga drivaxeln ;? Inuti en solid drivaxel är ansluten 1,3,5 och backväxlar, och den yttre ihåliga drivaxeln är förbunden kugghjulen 4 och 6, två kopplingar var och är ansvariga för en spärrverkan av drivaxeln, varvid motoreffekten kommer att göra en oavbruten drivaxel leverans.
växellåda med dubbelkoppling innehåller två automatiska kopplingsstyrning, som drivs av elektronisk och hydraulisk kontroll, kan samtidigt styra driften av de båda kopplingarna. När överföringsoperationen, är en uppsättning av kugghjul i ingrepp, medan närmar skiftet, har nästa uppsättning av kugghjul varit förvald växelsteg, men fortfarande i det urkopplade tillståndet hos kopplingen; när skiftet, en koppling redskap som används vid separation, medan en annan kopplingsingrepp har förvalda, under hela skiftet säkerställa att minst en uppsättning kugghjul på uteffekt, så att effektavbrottstillstånd inte förekommer.
linje med ovanstående operation, när drivaxeln är uppdelad i två delar, den DCT rörelse, är en drivaxel fast substans, den andra ihåliga drivaxeln. 1,3,5 massiv axel och backväxeln är ansluten, medan den ihåliga axeln är förbunden med kugghjulet 4 och 6, var och en ansvarig för en två axel kopplingsansättningsmoment, varvid motoreffekten kommer att vara en Drivaxeln gör oavbruten överföring.

Lämna ett svar