Sommarbilplanering: Vad ska jag göra när bilen öppnas?

                       [Bilägarens hemkännedom] I juni kommer sommaren verkligen. Det varma sommarvädret påverkar inte bara dig, utan testar också din bil. Automotive och andra, inför mycket hög temperatur benägna att misslyckas, där bilen ”koka” är de vanligaste typen av ”hög temperatur bil sjuk.” För vissa äldre fordon kan ”koka” ibland inte undvikas, sedan en gång koka, bör vi vara hur man handskas med så långt som möjligt för att minska förlusten av det.

1. Stanna omedelbart, vänta på räddning
När det gäller bilar är de inte främlingar och har sett dem mer eller mindre. Men när det gäller vad man ska göra efter att bilen öppnats tror jag att många kommer att säga nej. I själva verket för att driva processen, föraren om bilen fann vattentemperaturen är mycket hög (grundvattennivån på röd linje) eller motor vit rök första du bör göra är att omedelbart dra över, öppna dubbelblink. Kolla sedan på om fordonet kör på låg hastighet eller i hög hastighet, eftersom i dessa två fall är behandlingen efter ”öppning” annorlunda.
Om en koka vid låga hastigheter, är det korrekta tillvägagångssättet att omedelbart dra över, stäng av motorn och värmemotorhuven är öppen, då ett samtal till 4S butiken väntar på att bli räddade. Om
koka tills motorn är höghastighetsdrift, är det korrekta tillvägagångssättet att först dra över bilen parkerad, och sedan låta bilen motorn på tomgång under en tid fall kom ihåg att inte omedelbart stänga av motorn. Eftersom tidigare ”koka”, är motorn i ett tillstånd av hög hastighet drift avger motorn en hel del värme kommer ut har inte vid denna tid om Flameout kommer kylvattnet i kylaren inte genom de dåliga, temperaturen inuti motorn skjuta i höjden. Så i det här fallet bör vi låta bilen på tomgång på gatan för en stund och sedan stänga, men även motorhuven är öppen väntar på undsättning.

Vissa människor kan fråga: ”Jag kan inte sluta när bilen är öppen?” Svaret är nej. Eftersom bilen ”koka” problem i motorn redan är mycket hög, och om ägaren inte omedelbart kan ta snabba och effektiva åtgärder för att kyla ner, då är det lätt att göra motorn att brista, vilket resulterar i en stor förlust, värsta fall kan bilen nästan egen pension Det är. Därför, när bilen är ”öppnad”, vänligen sluta parkera.
2. Nödhantering
Efter att bilen ”öppnat potten”, är det bästa sättet att vänta på 4S-butiksräddning. Men om bilen är i förorterna och reparationsbutiken inte är villig att komma över, kan föraren bara prova några nödåtgärder.
första titt på bilen inte är förlusten av vatten, är kylaren inte alltför smutsiga, och om du kan bort- eller ursköljning på kylaren till radiator svalna. Det bör dock noteras att vattnet inte får hällas på motorn, annars kommer motorns yta att deformeras på grund av lokal kylning.

Om du är säker, rör vattenröret på vattentanken och känn temperaturskillnaden. Om temperaturskillnaden är stor är termostaten defekt. Vid den här tiden kan du bara se förarens förmåga att göra det. När termostaten är borttagen kan bilen kanske klara av låg lastkörning. Om du inte kan ta bort den kan du bara vänta på att motorn svalnar naturligt.

För förare med stark hands-on förmåga kan du också överväga att hydrera kylsystemet själv. Men får inte stanna omedelbart öppna tanklocket, tillsätt vatten, eftersom vattentemperaturen är mycket hög inom trycket är mycket stort, öppet på en gång kan orsaka hög temperatur ångstråle, orsakat olyckan. Det är bäst att vänta ett tag innan du öppnar den. Det är bäst att öppna ett vattentankskydd för att förhindra att vattenånga skär av armen.
Sammanfattning: Även om bilen ”öppnar potten” är en ”vanlig sjukdom”, om ägaren kan förhindra det tidigt, kan det undvikas. Till exempel, under säsongens förändring, gör säsongunderhåll. Innan du flyttar dag, kontrollera vattnet är inte vatten, om vattenbrist bör finnas i tid att fylla. Var alltid uppmärksam på vattentemperaturmätaren när du kör. Om du upptäcker att vattentemperaturen är för hög är det bäst att välja att parkera och vila. Dessutom varmt väder oacceptabelt, om mött stor trafikstockning, ägaren måste försöka att stänga av luftkonditioneringen i syfte att minska vattentemperaturen stigningshastighet för att förhindra ”kokning”.

Lämna ett svar