Vad sägs om punktering? Xiaopeng lär dig hur man byter däck

                
[Bilägarens hem Underhållskunskap] Hej! Du ägare av en vän till familjen, vår ”knubbig lära sig att köra”, och vi träffade de två förstnämnda av bra respons, Jun knubbig vän nyligen stött på svårigheter, och han körde ut på grund av punktering, är resultatet Jag vet inte de specifika stegen att byta däck, och jag kan bara ringa släpvagnen. Så fortsatte Xiaopang att vara Lei Feng, och han var hand i hand för att lära nybörjare att byta däck.
Först, vad ska jag göra innan du byter däck?
① säker parkering
efter upptäckten av fordonsdäck punktering eller läcka, inte panik, och inte sluta i mitten av vägen, öppna dubbla flash omedelbart flytta fordonet till vägkanten eller nödkörfältet, försök att välja en plan På vägytan, undvik parkering vid vridning eller lutning. När bilen är parkerad, stäng av handbromsen.
Obs! Tvinga inte däcken till reparationsverkstaden för att byta däck, eftersom när luften läcker snabbare kommer det att vara möjligt att skrapa hela däcken genom att fortsätta köra!

2 Placera triangeln varningsskylt
När säkerheten är bekräftad, ska trianglarens varningsskylt placeras omedelbart.
Triangle plats, på den bakre delen av fordonet 50-150 meter från platsen, och om motorvägen måste införa 150 meter efter bilen, i dålig sikt eller på natten i regn och dimma väder, behovet av att Varningsskylten är inställd 100 meter bakom bilen. Efter inspektionen verktyget
③ ovan steg är slutförda, följt av inspektion av jacket och den fordonsbaserade verktygssats och ett reservdäck är fullständig, kan användas som vanligt. Måste kontrollera om fordonet har parkering stall har stall kopplats till en P-läge (neutral manuell modell), handbromsen har åter spänd, detta för att säkerställa att fordonet inte inducerar olyckor under byte av däcket.
Obs! Tänk inte att reservdäcken måste vara i gott skick. Det är bäst att titta på fjärrdörren, annars kan du bara gråta när du har problem.

Flera verktyg som vanligtvis används för att ersätta däck är jackar, skruvrockar, power rockers, etc.
två, däckbytesprocess
① avlägsna däck uttaget
inte omedelbart sätta i att ta bort däcket från taket när vipparmen måste vara skruvar med skruvar en efter en på hjulet för att lossa, Vid lossning av dessa bultar används metoden att lossa diagonalerna en efter en för att förhindra att fästanordningarna deformeras på grund av ojämn kraft.

Obs! Observera kraftriktningen när du tar bort de fasta hjulskruvarna: Lossa moturs, dra åt medurs moturs. Denna process är i allmänhet
grå ofta smärtsam (Hercules automatiskt ignorera), eftersom skruvarna dra hjulet tight, så att vi kan dra nytta av kroppens styrka (så att du ser verkstaden görs med Elverktyg kommer upp och ner bultar), jag går, det här verktyget är för pitted.

Kom ihåg att vipparmen måste vara i linje och skruvpositionen är fast, annars kommer hela kroppen lätt att glida och skada verktyget. Och på vissa modeller är också utrustade med stöld bultar och sedan använda den ursprungliga bilen med en speciell stöldskydd bultar lock som inrättats för att fångas nyckel, lossa skruvarna bara lite, men inte lägga alla skruvar lossas.
② jack i alla bultar som använder
efter lossa fordonet kan höjas upp (notera: inte lyfta den främre delen av fordonet bara lossa). Innan höja fordonet, först efter jack stödposition, de ram stödpunkter varje bil är olika, de flesta biltillverkare vanligtvis för att identifiera kroppen på lämplig plats, lätt att hitta folk, och om Om du inte hittar den kan du bara klättra upp den och röra den. (Sök kriterium är: Hitta den mest stelt aggregat ansluten till fordonskroppen)
användning domkrafter att notera: I allmänhet, kommer båda sidor att vara i botten av fordonsdomkraft motsvarande slits, slitsen i domkraften uppmärksamhet Undvik olyckor.

Använd jacken för att höja kroppens hastighet inte för fort, så att du undviker den farliga situationen som fordonet glider ut från jacken på grund av instabil support. Håll kroppen upp till däcken från marken och lämna nästan en fingerposition för att lossa alla bultar och stiga sedan till en hög nivå för att inte oroa dig för att lasta däcken.

3Installering av reservdäck
Den svåraste delen av att installera reservdäck är hur man justerar reservdäcken med hjulhålen. Det är bäst att ha någon annan hjälp. För att förhindra förskjutning, dra åt bultarna något diagonalt.
notera att däckutrustning när det inte ett andetag att dra åt skruvarna, men ändå i storleksordningen diagonalen i sin tur dra och bästa varv och varenda skruv är konsekvent när du skruvar i syfte Det är att se till att skruvarna är jämnt stressade.

Principen om skruvdragning är exakt motsatt av borttagningen. Den är bara förspänd före den lösa kontakten. När pinjärnet är åtdraget stramas det kraftigt.
Slutligen, glöm inte reservdäcket på fordonet om inte en full storlek reservdäck, bara en tillfällig reservdäck, ska du hitta närmaste serviceställe eller däckverkstad så snart som möjligt för att ersätta den konventionella däck kan den maximala hastigheten inte överstiga 80 km /h, reser avstånd kan inte vara längre än 150 kilometer, icke-full storlek reservdäck hal, gör inte hård acceleration, bromsning och skarpa svängar, såsom lägre hastighet körning, först är viktigt säkerhet.

Efter en kasta blir palmerna en svart sjö. Så kom ihåg att lägga en handske i bagaget.
Sammanfattning: Arbetet med att byta ut reservdäcket kan räknas på ett manuellt arbete, ingen liten mängd motion, men också kräver en viss skicklighet för att byta däck, kan det vara en lång tid innan du kör en vän träffades en gång, men inte rädd jag är rädd om tiotusen i nödfall är inte rusa som en nybörjare bör öva processen att byta ett däck, ”sina händer och kläder,” Ja, mina damer och herrar ser vi nästa nummer.

Relaterad Rekommenderad läsning: Chubby Lär dig att köra Lektion 1: Hur man ställer in körstället?
Lite fett Lär dig att köra Lektion 2: Förklara bilratet

Lämna ett svar