Olja rengöring försiktighetsåtgärder för att göra din bil energiska [

] kunskap om ägaren av familjens bil bilverkstad scenen: ”Broder, precis bakom underhåll av befälhavaren kontrolleras igen, behöver du biltvätt olja, om kostnaden är $ XX. ord kommer inte att tvätta munstycket …… …… …… om vi har ett problem ”när
när personalen berätta att denna passage, jag tror att många bilägare i åtanke är 😕 Vad sa han räkna hur som helst, inte förstår bilen, eller rensa den, rädd för tiotusen rädd om ah …… tog ut några ”röda Mao Yeye” ……
så nu är frågan, behöver inte bilen i slutändan behöver rengöra oljan det? för olja, måste vi hur man bevara det? läs vidare.
Låt oss först titta på en enkel olja på den. Vi brukar säga bil olja, vanligen inkluderar två typer: olja och bensin Road Road. Oljekretsen hänvisar till den interna motoroljevägen löper genom oljepumpen. Bensin bränslesystemet kallas också bana, den hänvisar till ledningen mellan fordonets bränsletank till motorn från förbränningskammaren.
papper sa oljan, med hänvisning till den senare, vilket är bilens bränslesystem. Den innefattar: ett bränslefilter, bränslepumpen, bränsletryckregleringsventil, bränsleröret, kapseln, bränsleinjektorerna. Rollen av olja i motorn
arbete:
samlade verk för olika delar av hela kretsen, du är inte ägare till majoriteten av professionella och teknisk personal, har vi inte studera mycket grundligt, bara en grundläggande kunskap om det fungerar. Generellt fungerar är mycket enkel, innefattar följande steg:
1. pumpa oljan pumpas rörledningar inuti tanken för att upprätthålla ett tryck på ca 2,5 kg.
2. bränslefilter och bränsletrycksregulator i pump medlare, fungerar som en filterfunktion, skadliga partiklar i den filtrerade olja och vatten.
3. bränsletrycksregulator styrtryckoljepassagen, och genom bränsleinsprutningsmunstycket till en dimma, när det blandas med luft kommer in i cylindern (och vissa motor med insprutning direkt läge). Anledningen
rengöring asfalt: den
efter en tid i bränslesystemet, som bildas genom förbränningen av koks och gummi vidhäftar till munstycket sker igensättning av munstycket fenomen även vidhäftning. Luften, damm och föroreningar i bensinen, kommer olja orsaka dålig eller blockering, och slutligen bildandet av kolavsättningar (ventiler, förbränningskammare, kommer inloppsröret vara bildandet av koks på munstycket, men hänvisade till häri endast för kolavsättningar på injektorn).
Om alltför lång tid utan rengöring olja, koks och sediment kommer att täppa munstycksnålen, ventilhålet, påverka funktionen hos insprutningssystemets precision delar, vilket resulterar i dålig bränsleinsprutning, dålig finfördelning, även ingen injektion. Resulterar i bilen tomgång instabilitet, ökad bränsleförbrukning, påskynda de svaga, till följd av uppstarts svårigheter och så vidare.
allmän rengöring asfalt sätt:
1. Lägg bränsle rengöringsmedel direkt till tanken, är detta det enklaste sättet, men effekten är inte bestående, effekten av rengöring är inte noggrann. För en kortare körsträcka fordon.
2. användningen av ”spela flaska” inställning till rengöring.
”spela flaska” sätt att ren olja och ventil kolavlagringar och sediment, men också bilverkstäder i allmänhet rekommenderas samtidigt.
3. Fri tvätt använder tvättmaskinen.
Denna metod är fri tvättbart genom en speciell tvättmaskin, och röret motorinloppet och den delade brickan frigör inloppsrör returröret och returröret är anslutet till inloppsröret bränsle och ansluts med ett dedikerat gränssnitt och returledningarna bildar en slinga. Snabb och enkel att använda, men bara på grund av munstycket rengöring och inte rena Kolavlagringar på ventilen, så ….. Du vet, skulle bilverkstäder inte rekommendera. Men en singel på rengöring av olja, effekten är uppenbar, är ett bra sätt att rengöra oljan.
4. direkt till oljan hela avlägsnas, rengöras noggrant. Denna metod är lämplig
mer än 100.000 kilometer, oljepluggen mycket allvarlig bil. Självfallet effekten är absolut den bästa, men också den längsta tidskrävande och kräver teknisk underhållspersonal är den högsta. Och om den vanliga ägna mer uppmärksamhet åt hand om bilen, oftast inget behov av att använda denna metod. Därför är denna metod en sista utväg drag.
rengöring asfalt frekvens
rengöringsolja är ett viktigt projekt underhåll, men inte alltid behöver göra underhåll. Ta schampo, tvätt ett huvud varje dag är rena, tvätta en gång i veckan huvudet är sjuk, men en timme att tvätta ett huvud är inte nödvändigt, inte bara onödigt, men också orsaka skador på håret. Rengöring
olja är densamma, vissa ägare slarvigt att inte tvätta med olja, tvätta aldrig olja, under en lång tid kan orsaka konsekvenser som nämnts ovan. Även vissa ägare som i början av den här artikeln helt enkelt lyssna på några vinstdrivande svart hjärta verkstad, rengöras ofta. Verkar vara ”kärlek ren”, i själva verket, helt onödigt, är inte bara onödigt, eftersom rengöringsmedlet innehåller ett stort antal kemiska ingredienser, alltför frekvent tvättning kommer att orsaka stora skador på katalysatorerna, vilket resulterar i onödiga skador på fordonet.
normal rengöring frekvens bör vara 3-4 miljoner km /h gånger och baserat på deras körning och vägförhållanden lämpliga förändringar i tillstånd, såsom: urban trafikstockningar kommer att påskynda oljepluggen. Hur man spara olja
bil
ordspråket säger, ”tredje reparation, sju support.” Om du vill förlänga rengöringscykelolja och skydda bilens olja, är rutinunderhåll viktigt. Sammanfattas enligt följande:
1. Kom bör gå till en vanlig bensinstation, plus högkvalitativt bränsle.
2. Varje gång du kan välja att lägga lite bränsle i tanken renare, men det bör inte vara alltför ofta.
3. I underhåll, se till att uppmärksamma att kontrollera och ersätta bränslefiltret, förbättrad filtreringseffekt av bränslet.
Slutsats: nästa gång du gör underhåll inför problemet i början av artikeln, jag tror att vi alla vet hur man svarar. Syftet med att skriva denna artikel är mycket enkel, är att låta du inte längre lättlurade, som ägare, kan vi inte reparera, men kunskap för att förstå en del av bilen, annars gropen när fortfarande lydigt ge pengar till folket.

Relaterade Rekommenderad läsning: bilar faller underhåll ”svaghet” Varje detalj låt inte
bil ofta svävande lätt ”sjuk” Tio stroke bevarandeåtgärder för att hjälpa dig

Lämna ett svar