Handbroms användning och underhåll av denna barriär är mycket viktigt [

husägaren körskicklighet] dagligen kör liv, handbromsvändning är mycket hög, men handbromsen inte är ”universella försäkring”, många olyckor är underbara handbroms orsak, då ägaren av korrekt användning och underhåll av handbromsen det?
fel att använda
① dra alltför snäva
handbroms roll är att göra fordonet efter avslutad bilen för stabilitet, hindra fordonet från att rulla iväg i vissa trafikolyckor som orsakas av en hel del av mina vänner tycker att handbromsen han drog tätt på de flesta allt är OK, men i själva verket under en lång tid för att dra upp handbromsen 100% insatser för att göra handbromskabeln liv kortklippt, eftersom metallen är en lång tid att hålla översträckning eller stretching deformation accelererar, vilket leder till acceleration av handbromskabelsystemet Dynamisk nedgång. Dessutom har handbromsen sin egen självständiga bromsmekanism. När handbromsen inte används, återgår bromsskoen automatiskt till läget genom returfjädern. Om handbromsen ofta används 100% kommer returfjädern att vara i höghållfast sträckning, och med tiden kommer returfjädern att förlora sin retur.
② lång tid med handbromsen parkering i parkerings rampen är nu en bristvara, många planerar att ramp parkering, parkering direkt med ägarna efter handbromsen för att hålla bilen, eftersom detta kommer att göra handbromsen enligt bromskraft för mycket, så snabbt bära handbromsen, kan du använda mer praktiskt tillvägagångssätt: tegel eller andra föremål pad under däcket, hjul och sedan dra upp handbromsen handbromsen för att göra gemensam kraft. Om inte oroa dig, kan du hänga växelspaken i ett block eller backväxel, kan detta göras flera försäkringar och automatiska modeller måste först dra åt handbromsen för att hålla bilen, då överföring från att flytta in i växeln P, minska hastigheten Lådans börda förhindrar att P-stoppet sitter fast och orsakar låsen upplåst.
Vi rekommenderar dock att ägarna försöker att inte stanna på rampen, så att den skadade bilen gör sig ont.
③ hög hastighet icke
handbromshandbromsen dras med hög hastighet som är lätt att göra den bakre sidan av låset, glidning, det korrekta sättet är att sakta ned av nedväxling, är låg fordonshastigheten Bara när handbromsen dras kommer bilen att stanna.
Hur bryr man sig om handbromsar
Som en mekanisk sak, förutom goda användningsvanor, är regelbundet underhåll också mycket viktigt. Här är några tips för underhåll av handbromsar.
1 Kontrollera handbromsmekanismens prestanda

Precis som fotbromsens pedal, har handbromsens handtag också ett dragslag. Typiskt, när handtaget dras för att 70% av slaget, bör handbromssystem vara i ett normalt läge för bromsen, bromskraften så innan kontroll handbromsen bör först lokalisera detta 70% av arbetspunkten, arbetspunkten genom Räkna ratchet ljudet för att bestämma. Du kan parkera din bil på ett lugnt ställe, dra långsamt upp handbromsen och dra spärrhaken i spärren tills handtaget dras till änden. Beräkna sedan 70% läget för det totala antalet ljud, den här positionen är den effektiva arbetspunkten för handbromshandtaget.
② handbromstestkänslighet
tillägg till bromsprestanda, men bör också kontrollera känsligheten i handbromsen, vilket är särskilt viktigt för en kulle start. Kör långsamt på en väg utan lutning, lyft långsamt handbromshandtaget och känna känsligheten och foget på handtaget. Denna typ av inspektion kommer att orsaka att handbromsmekanismen slits ut, så antalet inspektioner bör inte vara för mycket. Under kontrollen är inte idealiskt om det visar sig bromsverkan eller känslighet handbromsen, vanligen kan lösas genom att justera handbromsmanöverkabeln. (I allmänhet täcks av den invändiga inredningsdetaljen) vid botten av handtaget vid anslutningen av handbromskabeln till en justerbar kompensationsorgan, lossa låsmuttern med en skiftnyckel, kan du sträckas till en längd av bromskabeln. Vissa bilens justeringsmekanism finns längst ner i bilen. Om du inte är bekant med det, bör du fråga en professionell underhållspersonal att hantera den.
Sammanfattning: handbroms medan till synes enkla men i vår vardag kör ofta användningen av ”system”, rationell användning och korrekt förståelse av handbromsen för att göra framtida användning smidigare, är det viktigt för säkerheten, samtidigt förlänga deras period av anpassning Minska kostnaden för reparationer och byten.

Relaterad Rekommenderad läsning: Typer och skillnader i Handbrakes Hur mycket vet du?
glömde att dra handbromsen dödade sig själv? Små vänner ska komma ihåg att dra handbromsarna

Lämna ett svar