Går bilen fel och gör fyra hjulinriktning? Men det löser inte nödvändigtvis problemet

– När bilen är av avvik tror jag att den första reaktionen hos många människor är att göra fyrhjulspositionering. Faktum är att det finns många sorters situationer där bilen har en avvikelse. Orsakerna är stora och små, inte nödvändigtvis fyrahjulspositionering kan lösas, nedan kommer vi gradvis att förstå dessa problem.
Först av allt, vad är beräkningen av avvikelsen?
avvikelse innebär att bilen kör rakt på en plan väg, kommer fordonet att visas till vänster eller höger med trenden, vilket leder till inkonsekvenser i bilen mittlinjen av centrumaxel främre och bakre anslutning till löpbanan kör fenomen. Om du känner att ratten har en tydlig känsla att plocka upp, är det en avvikelse. Det är också nödvändigt att lägga
förklara hur
positionerad fordonshjul, hjulinställning
fyra dämpnings att styra en viss relativ position mellan stången och andra syften med chassit monterings, installation av ett sådant inbördes läge, dvs. Det kallas fyra hjulinriktning. Enkelt att säga att mellan chassit objekt har ett visst avstånd kontroll mellan avståndet, den så kallade hjulinställning. Obs! Hjulinställning är inte en underhållsprojekt, men ett sätt att reparera, så bilen är i allmänhet små saker inte bara göra hjulinställning.
följande in, vilket gör att bilen där det finns några skäl till avvikelsen
hjuldäcktrycket när däcktrycket däck
stor skillnad mellan de två sidorna, fordonet kan lätt uppstå avvikelser fenomen. I själva verket är detta lätt att förstå, på den normala road körning när däcket tryckskillnad mellan de större sidorna av däcket, är dess markkontaktytan olika, lägre tryck större däckfriktion, så i detta fall, Fordonet kommer att springa av sidan av däcket med lågt däcktryck. Så när det finns avvikelser fenomen som finns i bilen, kan du kontrollera däcktrycket på båda sidor är normalt.
bromssystem när bromskraften på båda sidor av hjulet är inte samma sak, när bromsarna hos fordonet kommer omedelbart avvikelse fenomen inträffar. Eftersom fordonet under bromsning,, är en sida av hjulbromskraften en annan bromskraft på båda sidor större eller mindre än bromskraften för hjulet på den andra sidan, kommer att ha en ”differentiell” (på båda sidor om däckets rotation vid olika hastigheter), kommer fordonet inträffa Kroppen är förspänd mot den långsammare sidan av hjulet. När bilen bromsar fann vandrande allvarligare, bör du omedelbart gå att kontrollera bromssystemet, oftast problemet beror på att bromspumpen kan bromsbelägg inte leda till en återgång till normal avvikelse.
hjulinställning
för att köra ett fordon för en tid, kommer förändringar i hjulinställning uppgifter leda till avvikelse fenomen. Framför allt går ofta gropar fordon, hjulinställning parametrar är mer benägna att ändras, kan den här gången att gå till en vanlig verkstad hjulinställning vara. Observera att måste gå till regelbundna garanterade verkstad hjulinställning, hjulinställning om det görs bra, då effekterna av fordonet är fortfarande mycket stor.
Kroppsvikt

Detta är den enklaste lösningen. När sätta fler objekt i fordonet, när båda sidor av den obalanserade vikten, kan fordonet avvikelse fenomen också förekomma. Huvudsaken här är lastbilar som ofta drar tunga föremål. Var särskilt uppmärksam på den enhetliga placeringen av varorna. Om vikterna placeras ofta på sidan, kan problemet orsakas, även om det inte fanns någon avvikelse uppstår, placeras ofta runt kan orsaka ojämn däck slits ojämnt kring tidens gång också på grund av däck friktion som orsakas av asymmetrisk avvikelse.
Fjädringssystem

Fjädringens deformation och löshet kan också leda till att fordonet löper ut. Detta kan bero på det dagliga körning på grund av förslitning och åldrande, om det är under armen och andra delar har ändrats eller gapet är för stort, justera eller byta ut delarna kan lösas.
kroppsramen
ram avvikelsen uppträder efter drabbats hårt, vilket är i problem. Avvikelse av kroppen eftersom olyckan orsakade deformation, ram skador och andra problem som orsakas av behovet att byta ut delar eller till och med ett stort område som ska korrigeras innan ramen kan helt återställd.
Sammanfattning: Enkelt uttryckt, när fordonet avvikelsen, kan vi börja att kontrollera när det gäller däck, bromsar, vikt, fjädring, för att lösa problemet med vandrande bort, och inte bara tror att en fyrhjulsdriven inriktningsparametrar ändras Problemet, mer förståelse för bilens tillstånd, för att behålla sin egen bil. Inte ignorera alla delar, låt bilen följa säker resa, men också låt dig lugna dig.
Micro Signal: chezhuzhijia
färsk varm bil Betyg Nyheter bil tvivlar
scan kod eller sök efter Micro Signal för att få realtid husägaren
hjärtat av bilen sponsrade fakta

Relaterad Rekommenderad läsning: Biltvätt ignorerar dessa platser i framtida problem
Lao Cai undercover 4S butiksserie (5) Vilka gropar finns det för underhåll?

Lämna ett svar