XC90 sladdar för Volvo – XC60 fortfarande bäst

Volvo har lagt ner miljardbelopp på att utveckla plattformen SPA och sina nya 90-seriebilar. Men det är fortfarande den gamla och numera utgående modellen XC60 som säljer allra bäst. XC60 var också Sveriges mest sålda bil i april månad med en imponerande försäljning på 2 270 bilar. Hittills i år toppar fortfarande S90/V90 men XC60 har nu kört förbi Volkswagen Golf som ny tvåa bakom S/V90.

Men även om Sverige är en viktig marknad så är det i resten av Europa, i Kina och i USA som Volvos öde avgörs. Och på alla de tre stora marknaderna ökade Volvo sin försäljning i april månad. I USA är XC90 Volvos bästsäljare medan det i Kina är stor efterfrågan på de lokalt byggda modellerna S90, XC60 och S60L

Volvo har fortfarande en del att hämta hem i USA där försäljningen minskade sett till årets fyra första månader jämfört med samma period förra året. Men i april var i alla fall försäljningen bättre än förra året så Volvo hoppas att vi såg ett trendbrott.

Volvo sålde totalt 46 895 bilar under april månad och hittills i år har Volvo sålt 176 043 bilar. Volvo behöver öka takten för att slå sitt eget rekord från i fjol. Men Volvo har förstås esset i rockärmen i form av en helt ny XC60 som testkörs inom kort.

LÄS MER: Här rullar första nya Volvo XC60 av bandet i Torslanda 

Lämna ett svar