VW Tiguan Allspace – ny suv med sju platser

Volkswagens lilla fina suv Tiguan har gjort stor succé sedan presentationen för ett knappt år sedan. Och med syskonet Skoda Kodiaq som förebild har VW förlängt Tiguan drygt 20 centimeter. Därmed får man plats med ytterligare en stolsrad för att göra Tiguan, med efternamnet Allspace, sjusitsig.

Enligt de allra första uppgifterna var Allspace enbart ämnad för marknaderna i USA och Kina men nu säger VW att bilen ska komma till Europa redan till våren, visning på salongen i Genève, och försäljning till modellåret 2018.

Lång-Tiguanen visas på den stora bilsalongen i Detroit i veckan där VW också presenterar en större suv döpt till Atlas. Atlas ska däremot bara säljas i USA och i Kina, fast där under namnet Teramont.

Mer last och bättre benutrymme

Förutom en extra stolsrad har VW också byggt om bagageutrymmet på Tiguan. Den längre varianten rymmer 115 liter mer last i bagageutrymmet än den Tiguan vi ser i svenska bilhallar i dag. Även benutrymmet i baksätet har förlängts.

VW har också passat på att förändra designen en aning. Fronten liknar med stora Atlas och även taklinjen och baksidan har förändrats en aning tack vare en längre hjulbas och en högre taklinje för den extra stolsraden.

Vi räknar också med att när VW sätter igång produktionen så kommer förarstödsystemen och interiören ha vässats en aning jämfört med nuvarande Tiguan.

I Sverige har intresset för både Tiguan och sjusitsiga Skoda Kodiaq varit mycket stort varför vi gissar att VW Tiguan Allspace kommer att stärka VW:s ställning som största bilmärke i Sverige ytterligare.

BILTEST: Så bra är nya Skoda Kodiaq – vi sätter betyg

Lämna ett svar