Volvos vd: Ser fram emot att samarbeta med Trump

Donald Trump lovade under valrörelsen att försvåra för biltillverkare att importera bilar till USA och premiera de som bygger fabriker och skapar arbetstillfällen i landet.

I en färsk analys pekades Volvo ut som en framtida förlorare på Trumps politik.

Men Volvos vd vill inte spekulera i vad USA:s nya president betyder för den för Volvo så viktiga bilmarknaden.

– Vi bygger en ny fabrik i USA och det är ett sätt för oss att visa att vi också skapar arbetstillfällen i regionen, säger Håkan Samuelsson.

Volvo gjorde rekordvinst i fjol men kunde ha sålt ännu fler bilar om de haft en högre produktionskapacitet. Fabriken i USA ska bidra med det och i mitten av 2018 ska den första bilen, en Volvo S60 i den nya generationen, rulla ut från fabriken.

”Onödigt att spekulera”

Håkan Samuelsson vill inte spekulera om och hur Donald Trumps hot om strafftullar för alla importbilar kommer att påverka bilförsäljningen i USA. Volvo har tidigare annonserat planer på att bygga modellen S90 i Kina och exportera den därifrån till USA och Europa.

– Det är onödigt att spekulera, vi vill vänta och se men vi ser fram emot att samarbeta med den nya administrationen, svarade Samuelsson på en direkt fråga om han är orolig för den politiska situationen i USA.

Lämna ett svar