Volvos vd: Bilbranschen måste förändras

Volvo bygger helt nya bilar med en ny familj 90-seriemodeller samt kommande 60- och 40-seriebilar. Men Volvo bygger också en ny affärsmodell för framtidens bilkunder.

Det är en del av innehållet i det öppningstal som Håkan Samuelsson ska hålla när den stora FN-konferensen inleds i Göteborg under dagen. Samuelsson ska prata inför över 190 delegater från ett hundratal företag och organisationer.

Enligt Håkan Samuelsson behöver bilindustrin utvecklas för att möta morgondagens bilkunder och deras lite nya och annorlunda krav. Samuelsson påpekar i sitt tal att hållbara bilar – ur flera aspekter – i dag inte är bara ett krav utan mer eller mindre livsviktigt för att ett bilföretag ska få sälja en bil. För de bilföretag som lyckas leverera det här är det en stor affärsmöjlighet.

– Våra kunder vill ha säkrare, mer hållbara och bekväma bilar. Vi kan möta de kraven och bli en kraft att räkna med i den här förändringsprocessen, säger Samuelsson.

– Nästa generation bilar som går på el, kör sig själva och är uppkopplade mot internet kommer att hjälpa till att hålla städerna renare, säkrare och smartare.

Samuelsson kommer i sitt tal att berätta mycket om Volvos nya strategi med en stor satsning på elbilar. Senast 2025 ska Volvo ha sålt minst en miljon laddbara bilar och senast 2020 ska Volvo nått målsättningen att ingen ska skadas allvarligt eller dödas i en trafikolycka där en ny Volvo-bil är inblandad.

Samuelsson berättar också hur framgångsrikt Volvo sänkt sina CO2-utsläpp. Volvo har minskat utsläppen med 70 procent sedan 2004 på sina nya bilar. I dag kan Volvo erbjuda totalt sex laddhybrider och i framtiden kommer alla nya Volvo-modeller att finnas med en eldrivlina.

Lämna ett svar