Uppgraderade lyxbilen från 1950-talet auktioneras ut

Allt om bilar har tidigare skrivit om Mercedes-Benz 190 SL som lanserades i samband med bilsalongen i New York 1954. 

Nya modellen togs emot med öppna armar från kunderna och den växte snabbt till att bli en av Mercedes mest sålda bilmodeller någonsin. Än i dag ses den som en klassiker. 

Bilen lanserades som en uppföljning till den enorma succén som var Mercedes-Benz 300 SL – men som dock inte var en bil för den breda massan. 

Mercedes 300 SL Roadster till salu

När 300 SL släpptes i mitten av 50-talet blev det en omedelbar succé. Den här bilen är en uppgraderad version som släpptes i samband med bilsalongen i Genève 1957. 

300 SL:s kapacitet och specifikationerna lämnade mycket att önska och därför släppte Mercedes-Benz sin nya version 1957 – 300 SL Roadster.

Den nya versionen utrustades med bättre dörrar, ett bättre ventilationssystem enkelledad pendelaxel samt en 7-cylindrig motor. 

Ett av få exemplar i världen

Totalt byggdes 1 858 exemplar mellan åren 1957 och 1963 och nu har du chansen att bli ägare till ett exklusivt exemplar. 

Den stora och respekterade auktionsfirman RM Sotheby’s anordnar i augusti en auktion för exklusiva bilar och med i sortimentet återfinns en Mercedes-Benz 300 SL Roadster. 

Auktionen hålls 18-19 augusti men det är fortfarande vilket utgångspris som kommer gälla på bilen. 

Lämna ett svar