Tre möjliga platser för Marcus Ericsson 2018

När Marcus Ericsson var i Stockholm för biopremiären på Superswede – filmen om Ronnie Peterson passade jag förstås på att fråga honom lite om stämningen i Sauber-teamet. Jag fiskade lite efter information om nästa säsong och även om rådgivaren Eje Elgh effektivt och snyggt bröt av innan Marcus avslöjade för mycket är det rätt tydligt att Sauber är huvudspåret.

Marcus gillar den nya ledningen och han tycker att utvecklingen går åt rätt håll. Och han medgav att beslutet att köra med en äldre Ferrari-motor hela 2017 straffat teamet hårt. Även om vi alla förstår att där och då – för ett år sedan – hade inte Sauber så mycket annat att göra.

Ser sig säkert om efter bättre möjligheter

Formel 1 börjar om efter sommaruppehållet med tävling på Spa-banan i Belgien och även om Sauber kommer med det nya omtalade golvet ska vi inte tro och hoppas för mycket. Det finns några banor där Saubers gamla Ferrari verkligen är en stor nackdel – Spa är en sådan bana.

Men Marcus Ericsson ser sig säkert gärna om i depån efter ännu bättre möjligheter. När Kimi Räikkönen skrev på för ytterligare en säsong i Ferrari betyder det att de stora teamen och de största stjärnorna sitter kvar i sina respektive bilar ett år till. 

LÄS MER: Superswede – så bra var filmen 

För Marcus Ericsson finns det som jag ser det bara tre faktiska möjligheter:

1. Kvar i Sauber

Trots att Saubers samarbete med Ferrari tätnar sitter Marcus tryggt – om han vill. Men räkna med att han får någon av Ferraris påläggskalvar som teamkompis nästa säsong. Och vem vet – kanske kan Marcus visa för Ferrari och Sebastian Vettel att det är han som är den lugna och trygga lösningen efter Räikkönen. Chans: 80 procent

2. Byter till Williams. 

Lance Stroll har växt in i rollen och kanske vågar Williams pensionera Felipe Massa för gott nu. I så fall är jag rätt säker på att Marcus är sugen att hoppa in framför en Mercedes-motor. Men hittills har det inte ens viskats om något annat än att Massa fortsätter, tyvärr. Chans: 5 procent.

3. Byter till Force India. 

Teamet är en stor överraskning i år och har en bra föraruppställning. Men Sergio Perez vill till Ferrari på sikt och Esteban Ocon uppvaktas av Renault. Renault behöver ett säljande namn och kan välja polacken Robert Kubica före fransmannen men blir det en plats ledig i Force India finns Marcus med bland de förare som ställer sig i kö. Kontakter ska finnas sedan gammalt. Chans: 15 procent.

LÄS MER: Veckans F1-förare: 79-åriga Rosemary

***

Det kan bli medaljregn över svensk bilsport i höst. Johan Kristoffersson leder övertygande rallycross-VM, Pontus Tidemand vann WRC2-klassen i rally-VM, Mattias Ekström leder DTM-serien och Felix Rosenqvist har redan en tredjeplats i formel E plus att han finns på pallen i japanska Super Formula. Lägg till allt det här massor av fina framgångar internationellt av flera andra förare. 

***

Minnesota Twins är med i wild card-fighten efter en fin period i augusti. Men två förluster till bottenlaget Chicago White Sox i veckan svider och det blir ett par avgörande matcher mot Cleveland Indians och Kansas City Royals i september. Och Twins behöver få tillbaka kindskadade home run-maskinen Miguel Sano, snabbt, snabbt, om det ska bli slutspel.

Lämna ett svar