Toyotas storsäljare – nu görs den om totalt

Toyota har identifierat design som den tydligaste anledningen till att köpa en ny bil – eller för den saken också välja en speciell bil. Därför ser vi att en rad Toyota-modeller får nya design med bilar som nya suv:en C-HR som förebild.

Nu är Toyota Camry inte aktuell för svenska bilhallar men i och med Toyotas tydligt nya inriktning är det ändå intressant att visa upp bilen.

Toyota rullade fram åttonde generationen av Camry på bilsalongen i Detroit och för marknaden i USA är det här en mycket viktig premiär. Camry håller fortfarande alla suvar och crossovers stången tippas bli USA:s mest sålda bil.

10 pålitligaste bilarna – ett märke dominerar

Camry får sportig design

Nya Camry får en tydligt tvådelad grill, flytande sidopaneler och en tuffare design i fronten och bakänden.

Camry-försäljningen backade 9,5 procent i USA förra året och Toyota hoppas med den nya modellen att börja hämta tillbaka förlorad mark. Nya Toyota Camry ska börja säljas inför modellåret 2018.

Toyota har också förbättrat köregenskaperna, bland annat genom att bygga Camry på den nya något lättare och något styvare plattformen. Toyota har också försökt att lära sig den lite mer europeiska trimningen av chassit med en tydligare och rakare respons i alla nyckeldelar.

Ny motor och automatlåda

Nu hoppas att den vågade och tuffa designen ska locka till sig köparna och inte skrämma iväg dem från bilhallarna.

Nya Camry kommer med en ny 3,5-liters V6-motor samt en rak fyrcylindrig motor. Toyota har också utvecklat en ny åttastegad växellåda.

Inredningen är gjorts om för att ge mer utrymme och Toyota har satsat på dyrare material.

Lämna ett svar