Toyota släpper rally-Yaris för vägen

Klockan 12.00 i morgon onsdag öppnar orderböckerna för Toyotas rallyinspirerade Yaris. Bilen är döpt till Yaris GRMN och har en motor som utvecklats av Toyota Europa medan chassi och bromsar trimmats av det ett japanskt utvecklingsteam. 

Den specialkonstruerade bilen byggs i Toyotas fabrik i Valenciennes i Frankrike. 

1,8-litersmotorn är kompressormatad och på totalt 212 hästkrafter och 249 Nm. Det är framhjulsdrift och du får en sexstegad manuell växellåda. Accelerationen 0-100 km/tim ska klaras av på 6,5 sekunder och toppfarten är begränsad till 230 km/tim.

För att klara av kraften och ge en stabil körning finns extra krängningshämmare, differentialbroms, en ny hjulupphängning och kraftigare bromsar. 

Designen har förstärkts med dekorer, andra stötfångare bak och fram, en ny diffuser fram, takspoiler bak och centrerade avgasrör. Inuti sitter sportstolar.

Prislappen har också trimmats och Toyota Yaris GRMN kostar inte mindre än 308 900 kronor. I Sverige kan de fåtal exemplaren som plockas till landet endast köpas via Toyotas hemsida.

Och som sagt – du behöver vara lika snabb som rallystjärnan Jari-Matti Latvala om du vill hinna komma åt en av värstingbilarna.

Lämna ett svar